![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Str 2 z 3 |
|
---|---|
4ary | Post #1 Ocena: 0 2009-05-25 12:31:30 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Bo zycie pokazuje ze ten pijak pod monopolowym moze byc czasami porzadniejszym czlowiekiem niz profesor z uniwersytetu.
![]() To pierwszy dzien reszty mojego zycia
|
Post #2 Ocena: 0 2009-05-25 12:40:09 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #3 Ocena: 0 2009-05-25 12:48:58 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
a ja mam pytanie podstawowe, jakim cudem ludzie dostają się na posłów,
Bo rozumiem że ktoś jest jakimś specjalistą czy coś ale większość w polskim rządzie ma problemy z gospodarką własnego budżetu lecą na kredytach a powierza im się kierowanie państwem, żeby był lepszy cyrk raz jest ministrem kultury za chwile finansów, po czym nagle przekształca się w specjalistę od kontaktów z zagranicą. Albo mamy samych geniuszy, albo równo nie wiedzą nic i wszytko jedno gdzie będzie bo i tak z tego G będzie... I tak jest jak jest. Więc tyle na temat wyborów w polsce. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
zaneta123454 | Post #4 Ocena: 0 2009-05-25 12:52:41 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 27-04-2009 Skąd: douglas |
Oczywiscie krakn,ze mamy w polsce samych geniuszy:-W specjalizuja sie w tym jak najdluzej trzymac sie stolka,obojetnie jakiego
![]() ..Bee alive..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k
|
Post #5 Ocena: 0 2009-05-25 12:56:38 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
marcinb | Post #6 Ocena: 0 2009-05-25 13:08:41 (16 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Ada,
W wyborach do parlamentu krajowego moga brac udzial tylko osoby posiadajce obywatelstwo jakiegos kraju. No chyba ze sa jakies wyjatki. Wiec taki swiezo upieczony emigrant z Somalii nie jest juz taki swiezy. Musi sie juz kisic w naszym towarzystwie przez pare lat. ![]() Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
marcinb | Post #7 Ocena: 0 2009-05-25 13:47:37 (16 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Cytat: 2009-05-25 12:56:38, ironiqus napisał(a): Cytat: 2009-05-25 12:26:08, marcinb napisał(a): Brzmi moja teza moze zbyt radykalnie ale w uszach ciagle mi dzwieczy pytanie Janusza Korwina-Mikke: - Dlaczego glos pijaka stojacego pod monopolowym liczy sie tak samo jak glos profesora z uniwestytetu? Wiec jednak przywilej ... chociaz, z drugiej strony, istotna bedzie odpowiedz na pytanie, troche glupie: Czy ten pijak zaglosuje zgodnie z wlasnymi pogladami, czy zgodnie z pogladami tych, za pieniadze ktorych pod sklepem stoi? Wiec idac dalej: - glosuje tak jak chce - glosuje tak jak inni chca zeby glosowal - glosuje tak jak chce i jednoczesnie tak jak chca inni Dodajac do tego wszystkiego pytanie: W ktorym momencie konczy sie "kielbasa wyborcza" a zaczyna przekupstwo, prawo czy przywilej, jest trudne do uchwycenia. co za roznica jak bedzie glosowal? chyba bardziej istotne wydaje sie, w odniesieniu do pytania JK-M, czy jego glos powinien miec taka sama wage jak glos osoby intelektualnie rozwinietej a stad droga prosta choc wyboista do odpowiedzi czy to prawo, czy przywilej, czy obowiazek. ew kara za grzechy ![]() Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
4ary | Post #8 Ocena: 0 2009-05-25 16:06:01 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Latwo ci przychodzi ocenianie ludzi po tytulach i objetosci portfela. Pewnie, niech glosuja tylko bogaci i po studiach. To czy ktos jest profesorem czy trzepiacym kase graczem gieldowym niekoniecznie swiadczy ze jest inteligentniejszy czy bardziej wartosciowy od przyslowiowego hydraulika. To sa tez jakies nasze wybory, wybory zyciowe .Czasem bardziej ,czasem niestety mniej zalezne od nas. Osobiscie mialem kontakt z pewna ostatnio medialna pania profesor i nie zrobila na mnie wrazenia ani jako czlowiek ani jako pedagog.
To pierwszy dzien reszty mojego zycia
|
Superlover | Post #9 Ocena: 0 2009-05-25 16:34:16 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 21-03-2009 |
Cytat: 2009-05-25 12:48:58, krakn napisał(a): a ja mam pytanie podstawowe, jakim cudem ludzie dostają się na posłów odpowiedź jest prosta jak budowa kija: wyborcy ich wybierają wbrew temu co wielu mysli nie trzeba mieć jakichkolwiek kwalifikacji aby zostac posłem. Mogę być kompletnym idiotą, nie skończyc żadnej szkoły ani na niczym sie nie znać - jak uzyskam wiekszość głosów od wyborców zostaję posłem i już. Polecam to stwierdzenie wszystkim którzy narzekają że złodzieje, że nie potrafia rządzić, że tylko się kłócą itd. Może i złodzieje, może nie potrafią i może się kłócą - jedno jest pewne sami się posłami NIE zrobili. Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią
![]() |
Superlover | Post #10 Ocena: 0 2009-05-25 16:36:11 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 21-03-2009 |
Cytat: 2009-05-25 12:40:09, wonsatymarian napisał(a): obawiam sie, iz Europa i zwiazek panstw europiejskich prawdopodobnie nie kojarzy im sie z niczym wiecej, nizli dobrze rozwinieta baza socjalna. Zaraz, mówisz o Polakach, bo się pogubiłem ![]() Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią
![]() |