Str 10 z 12 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2009-05-11 15:38:27 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2009-05-11 15:47:19 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
marcinb | Post #3 Ocena: 0 2009-05-11 16:31:20 (16 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Sugeruje stosowanie czasownika MYSLEC zamiast DOMYSLAC SIE.
Jak rowniez sugeruje zgloszenie wlasnej kandydatury do Parlamentu Europejskiego w celu Rozmontowania Ukladu i Wprowadzenia Rzadow Powszechnej Szczesliwosci. ![]() ![]() ![]() Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
Post #4 Ocena: 0 2009-05-11 22:48:38 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
marcinb | Post #5 Ocena: 0 2009-05-22 18:21:31 (16 lat temu) |
Znajdz wiecej roznic miedzy Konstytucjami roznych krajow - och co za pech, wiekszosc glosi to samo...
Marny trik, stac Cie na wiecej ![]() Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
|
|
marcinb | Post #6 Ocena: 0 2009-05-22 18:24:25 (16 lat temu) |
A propos sedna Dyskusji:
Ponizej artykul cholubionego onegdaj przez mnie Janusza Korwina-Mikke, dzisiaj juz traktowanego bardziej jako swoiste kuriozum polityczne, niemniej jednak cala czas warty wysluchania ze wzgleu na zupelnie odmienny punkt widzenia a prezentowany w cudownie ironiczny sposob. Nowe Oświecenie Jak wiadomo Lewica chce za wszelką cenę zbudować Nowy Lepszy Związek Sowiecki - czyli „Unię Europejską". Już nie „wszelkimi metodami" - a tylko kręcąc, przekupując, kłamiąc, szantażując i oszukując. Ma spore sukcesy: udało się przekupić klasy polityczne 27 krajów - i tylko cztery włoski dzielą Lewicę od tego totalnego sukcesu. Teraz Lewica wygrała wybory w Islandii - więc pewno i ten kraik uda się przyłączyć (od czego liczba gejzerów we Wspólnocie wielokrotnie wzrośnie). Jednak federaści są tak pewni sukcesu, że trochę się pospieszyli. Zapowiedzieli totalną likwidację palenia papierosów - nawet w prywatnych knajpach. Tu już nawet p.Jerzy Urban, wielki zwolennik Anschlußu do WE i utworzenia UE nie wytrzymał, i zaczął głośno wrzeszczeć o faszyzmie... Przypominam skromnie, że ja ostrzegałem o tym już dziesięć lat temu. Tylko, że nikt wtedy mi nie wierzył. Polacy zachowywali się jak małe dziewczynki, które pedofil zwabia na cukierki. Wystarczyło dać dwieście złotych od hektara - i już ludzie polecieli. Trochę funduszów na drogi - i już Polak bez Brukseli nie umie żyć. Co to zresztą za życie - w oparach dymu z papierosa? Krótkie i zażółcone... A ja dziesięć lat temu starannie dowiodłem, że cały akcja anty-nikotynowa, to pomysł Adolfa Hitlera. Federaści nie potrafią żyć bez Adzia H.. Poza równouprawnieniem kobiet i homosiów cała reszta ustawodawstwa Unii Europejskiej skopiowana jest z pomysłów Hitlera i innych narodowych socjalistów. Dobra: trochę przesadziłem. Technika poszła naprzód - więc Komisja Europejska musi wymyślać własne głupstwa - nie tylko ślepo kopiować rozwiązania hitlerowskie. Ostatnio Panie i Panowie Euro-komisarze, skasowawszy zapewne, jak zwykle, jakąś sutą łapówkę od producentów świetlówek postanowili zakazać używania... żarówek. Pod pretekstem oszczędności prądu. Jest to, jak z GLOBCIem i wszystkim: kłamstwo: 15 lat temu, instalując oświetlenie w swoim (sporym) domu zrobiłem staranne obliczenie - i wyszło, że kupno świetlówek jest nieopłacalne. Owszem: z'używają mniej prądu, ale są znacznie droższe. Być może opłacałyby się świetlówki używane non-stop - ale w domach przecież światło stale włącza się i wyłącza, a to strasznie skraca żywotność świetlówek... Jednak liczenie to było właściwie zbędne. O tym, że świetlówki są nieopłacalne świadczy.... samo to rozporządzenie KE. Gdyby świetlówki były opłacalne, to niepotrzebny byłby nakaz: nie tylko ja umiem liczyć, inni ludzie też... Więc sami by je kupili - zwłaszcza ci najbiedniejsi, liczący się z każdym groszem. A nie kupują - i słusznie. Więc trzeba tych biedaków obrabować - by producenci świetlówek mogli zarobić! Może wybitna Europejka, p.Róża hrabina von Thun und Hohenstein (de domo Woźniakowska...), oświeciłaby nas, ile trzeba dać w łapę euro-komisarzom, by odwołali ten zakaz? Janusz Korwin-Mikke PS. Porownywanie UE do Rzeszy Hitlerowskiej i jej Ludobojczej Polityki wydaje sie byc mocno naciagane i zwyczajnie niesmaczne. Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
4ary | Post #7 Ocena: 0 2009-05-22 18:47:55 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Nie widze tu porownania do III rzeszy i ludobojstwa. Pisze o niektorych pomyslach dotyczacych gospodarki i spoleczenstwa.
A reszta .. Jedni powiedza slusznie prawi a inni ze oszolom jak w kazdym temacie. Za ...dziescia lat historia skoryguje dzisiejsze poglady. Czyje bedzie na wierzchu ? Moze dozyjemy i zobaczymy. To pierwszy dzien reszty mojego zycia
|
Post #8 Ocena: 0 2009-05-22 18:59:20 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Superlover | Post #9 Ocena: 0 2009-05-22 20:12:02 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 21-03-2009 |
Hitler utrudniał życie palaczom czyli według JKM z tego wynika że Unia czy ktokolwiek nie może robić tego samego bo będzie przypominać 3 Rzeszę. Rozumiem.
Także za Hitlera zbudowano w Niemczech sieć autostrad. Czyli my nie możemy ich budować bo wzorowalibyśmy się na hitlerowcach. A volkswagen? Passat jest ulubionym autem Polaków, jak oni mogą zdrajcy, przecież to marka stworzona przez Hitlera! Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią
![]() |
marcinb | Post #10 Ocena: 0 2009-05-22 21:38:05 (16 lat temu) |
WC - jezeli chcesz dyskutowac o Wartosciach jakie ma chronic Konstytucja to zapraszam do dyskusji - ciekaw jestem czy jest jakas konstytucja ktora ich nie chroni.
4 ARY - Porownywanie do III Rzeszy jest naduzyciem bo od razu implikuje ze UE i III Rzesza to pojecia tozsame. A to zwykla demagogia. Jesli nie widzisz roznicy to proponuje zacznij nazywac porownywac swoja zone/partnerke do pan trudniacych sie zawodowym zaspokajaniem potrzeb mezczyzn - ooo, nagle widac, ze powyzszy pomysl jest nieadekwatny, no coz, najwyrazniej, jak zwykle, punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia - Kali ukrasc dobrze, Kalemu ukrasc zle. I jak zwykle pytanie na zakonczenie dla wszystkiego rodzaju demagogow, demiurgow i innych defetystow: - Jesli nie EU to co? I jest to pytanie retoryczne, jako ze nikt z Kola Hist0rykow nie udzielil dotad innej odpowiedzi niz ''A co mnie to obchodzi''. Co zreszta sprowadza kazda dyskusje z poziomu Krytyki do Krytykanctwa. Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|