2009-05-02 13:41:31, vicealigator napisał(a):
Oderwij sie, pajacu, na chwile od swojej ulubionej czynnosci: przegladania stron z lesbami. A potem, jak wspomnialem - spytaj dowolnego przedsiebiorce, ktory dzialal w tamtym okresie.
Mozesz sie mocno zdziwic, jak ci powie, ze pare chwil zajmowala rejestracja dzialalnosci; ze nie nekaly zadne komisje, kontrole; ze system podatkowy byl przejrzysty.
Auć!

Rozumiem, zes typ prosty i nieskomplikowany, i ze zyjesz wspomnieniami trudnego dziecinstwa, niemniej jednak swiat juz dawno poszedl do przodu. Jedynie co cie moze tlumaczyc to chyba tylko przebyta lobotomia.
Rozumiem, ze uwielbiasz Teorie Spiskowe i Jestes Nastepca Chrystusa na Ziemi, jak rowniez Czlowiekiem Ktory Zjadl Wszystkie Rozumy i Jedynym Ktora Zna Cala Prawda Wszechswiata - ale musze cie zaskoczyc, ponoc szpitale psychiatryczne sa pelne pacjentow z podobnymi objawami

Ustawa Wilczka dala majatek glownie Wilczkowi, choc niewatpliwie pomogla rozwinac sie drobnemu kapitalizmowi z gatunku lozek polowych i przydworcowych straganow. Wada ustawy Wilczka, ktora jakbys znal to bys o tym wiedzial, bylo to ze powstala za pozno.
Poza tym czas mija, swiat sie zmienia, chociaz tutaj narzuca sie spostrzezenie, ze ty ciagle twkisz w przesiadczeniu, ze Nagrody Nobla nie dostales jeszcze tylko przez przypadek, tudziez dzieki spiskowi Masonow, Rowerzystow i Pro-Ekologicznych Tramwajarzy.
Musze cie tutaj wyprowadzic z bledu - nie dostales Nagrody Nobla z przyczyny nad wyraz prozaicznej: Nic co piszesz nie wnosi absolutnie nic nowego do systemu ekonomicznego w jakim zyjemy i jako takie jest kompletnie bezuzyteczne.
Powolowyanie sie na przyklady ratowania systemu pseudo-komunistycznego poprzez Ustawe Wilczka jest rownie rozwijajacego umyslowo jak szerzenie poalkoholowych bredni z cyklu Wiem Kto Zabil Kennedy'ego.
Pisanie podobnych bredni na temat tego, ze wtedy zylo sie lepiej przypomina mi marudzenie stetryczalego pradziadka, ze przed wojna zimy byly sniezne, lata upalne a do szkoly chodzilo sie boso.
Owi WSZYSCY PRZEDSIEBIORCY, na ktorych jakoby sie powolujesz - nie zdziwi mnie jesli sie okaze ze sa to przedstawiciele dawnej nomenklatury, cinkciarzy, ludzi z ukladami tudziez dawnych tzw prywaciarzy - ktorzy zwyczajnie na swiecie, nie poradzili sobie z konkurencja i nie mogli sie odnalezc w obecnej rzeczywistosci.
Personalnie, majac do wybory epoke poznego Rakowskiego lub epoke PO - wybieram to co mam teraz. Ale zawsze pozostawiam wybor osobom takim jak ty:
- Zawsze mozecie wyjechac gdzie wam sie zywnie podoba bylebyscie przestali NUDZIC i MARUDZIC jak to Caly Swiat Spiskuje Przeciwko Vicealigatorom.
Pozdrawiam ozieble z domieszka ironii...