MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rozpad USA ???

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 6 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

marcinb

Post #1 Ocena: 0

2009-04-17 11:52:09 (16 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Cytat:

2009-04-16 23:39:15, marciniak napisał(a):
... Teraz widzę dlaczego już DWÓCH moderatorów w privach do mnie napisało że na tym forum to głównie plebs przesiaduje (cytuję słowa)...

:-D:-D:-D Ciekawe kogo mieli na mysli? hehehehe

Cytat:
...potem okazuje że to faktycznie forum dla plebsu skoro z każdego poważniejszego tematu robi się syf...

Dramat, po prostu dramat - Powazne Teorie Spiskowe zamieniaja sie w Watek Satyryczny - ciekawe dlaczego?

Cytat:
...ale głownie z powodu braku należytej pracowitości. Skoro są biedniejsi to nie bez powodu...

I bardzo dobrze tym Eskimosom, Etiopczykom i Mongolom. Sa biedni bo sa nierobami!!! Taka UK to bogaty kraj, bo jak forum dlugie i szerokie to wszyscy chwala Anglikow za pracowitosc. A biorac pod uwage jak bardzo my jako narod jestesmy pracowici to nie dziwne, ze brytyjczycy emigruja hurtowo do Polski. Po zasilki.

:-D:-D:-D

Cytat:
...I nie próbuj mnie łapać za słowa czy literówki bo napisałbym po angielsku i musiałbyś tłumacza wynająć...

Oj, jo joj! Ale dzielny chlopiec, nie da sie zastraszyc innym, pokaze im jaki to Mucho Macho jest!

Cytat:
...I może mi napiszesz coś ciekawego o początkach prezydentury Obamy i dlaczego mu źle idzie...

Moze nie napisze jeszcze dlatego, ze najpierw niech prezydent Obama porzadzi troche, zobaczymy czy i jesli tak to jak, wyprowadzi kraj z kryzysu, jak sobie poradzi z problemami typu Iran i Korea PLN zeby wspomniec te z pierwszych stron gazet.

Cytat:
...Masz szansę mnie zagiąć. Spróbujesz czy tchórzysz?

Hehehehehe... no chlopie ile ty masz lat? 15? Co to jest? Truth or Dare?

A TAK NA POWAZNIE:

Bardzo chetnie poprowadze dyskusje na tematy typu jak rozwiazac konfliktu typu Teksas oglasza secesje problem w tym, ze kazdy z was zamienia dyskusje w przepychanke typu Tylko ja Mam Racje!!! - nie da dyskutowac sie z nikim kto w kwestiach, ktore sa z zalozenia nierozwiazywalne na poziomie wiedzy i doswiadczenia przecietnego czlowieka - a do takich niestety i ja, i wy, i wiekszosc forumowiczow sie zalicza - wypowiada sie autorytatywnym tonem.

Proponowalem rozmowe na temat innego punktu widzenia przypadku Teksasu, zeby zobaczyc czy mozna prowadzic konwersacje z uzyciem mozgu, ale bez uzycia linkow do Stron z Teza tudziez Jedyna Prawda Objawiona.
Dyskusja nie polega na przezucaniu sie cytatami z encyklopedii czy obelgami z podworka tylko na rozwiazywaniu konfliktu biorac pod uwage zdanie wszystkich zamieszanych w powyzszy.
Stad tez Przyklad Zulaw, ktory jako mocno przerysowany wymaga nieschematycznego podejscia. Aligator wspomnial juz, ze Konstytucja Polski nie pozwala na secesje zadnego regionu. I bardzo dobrze - to czyni potencjalna dyskusje bardziej interesujaca.

Rozumiem, ze latwiej jest wymadrzac sie na tematy Jak Obama Powinien Rzadzic USA niz odpowiedziec na proste pytania.

Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Post #2 Ocena: 0

2009-04-17 12:05:06 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2009-04-17 12:18:06 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #4 Ocena: 0

2009-04-17 12:19:36 (16 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Sadzac po specyfice jezyka uzytego w powyzszej wypowiedzi powiedzialbym ze to Marciniak kryje sie pod pseudonimem niejakiej Patrycji.

Ale, biorac pod uwage to ze moge sie jednak mylic, zachecam cie
Patrycjo do wypowiedzi na temat wspomniany wczesniej - dla intensyfikacji napiecia zamienmy Zulawy na Slask.

Mimo historii Regionu, Powstan i Plebiscytow oraz tradycyjnej niecheci miedzy Polska a Niemcami, Slask oglasza secesje. Mieszkancy Regionu organizuja masowe demonstracje za odlaczeniem Heimatu od Macierzy (hehehe semantyka). Rzad na podstawie Konstutucji, ktora nie zezwala na secesje mowi NIE. Mieszkancy dalej organizuja protesty, strajki i masowe demonstracje. Tak jak mialo to miejsce w Kosowie (na potrzeby dyskusji przyjmujemy, ze Konstytucja Serbii nie zezwalala na secesje). Co mozna zrobic w takiej sytuacji:

- Jak daleko moze posunac sie Rzad w checi utrzymania jednosci terytorialnej Panstwa?
- Czy mozna zatrzymac Ruch Separatystyczny?
- Czy mozna uzyc casus Kosowa jako precedens?

Jesli faktycznie studiowalas socjologie to wiesz jak sie nazywa takie studium i jaki jest jego cel. Rozumiem, ze jako kwalifikowany socjolog poprowadzisz ten post i bedziesz mitygowac wszystkich uczestnikow jesli temperatura dyskusji wzrosnie za bardzo.

Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2009-04-17 12:26:20 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #6 Ocena: 0

2009-04-17 12:42:03 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Cytat:

2009-04-17 12:05:06, patrycja_misia napisał(a):
Studiowałam w Polsce politologię i z zaciekawieniem przyglądam się takim dyskusjom. Na początku mnie szokowało to, co pisali Jakobs, vicealigator albo Winstonsmith. Ale potem nieraz kolejne osoby im przyznawały rację i zaczęłam się uważniej przyglądać. Posprawdzałam ich linki i faktycznie przekonali mnie częściowo. Poglądy mają oryginalne, ale potrafią je udowodnić.

No tak, skoro takich mamy w Polsce politologów to jak się dziwić że polityka jest na takim poziomie jak jest...

Btw. poglądów się nie udowadnia koleżanko. Tylko fakty. Na studiach o tym nie było?
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #7 Ocena: 0

2009-04-17 12:45:35 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2009-04-17 13:31:19 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #9 Ocena: 0

2009-04-17 13:33:02 (16 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Cytat:

2009-04-17 12:18:06, vicealigator napisał(a):
Istotnie, po to podaje linki (i juz nieraz tlumaczylem dlaczego), by malo znane fakty kazdy mogl sobie sprawdzic.
Z paroma osobami, z ktorymi w mniejszym lub wiekszym stopniu, mam rozne poglady, jakos udawalo sie prowadzic dyskusje na poziomie. Natomiast z ludzmi, ktorzy tylko szydza, wymyslaja jakies absurdalne sytuacje (jak te nieszczesne Zulawy odrywajace sie od Polski) i niestety podaja klamliwe informacje (a w dodatku nawet pprzyparte do muru ich nie prostuja) - dyskusja jest niemozliwa.
Pieniaczy trzeba jednak ignorowac i robic dalej swoje. A moje marcinb to przede wszystkim: informowac o tym, o czym nie mowia media mainstreamowe. Mozesz sie pieklic, ale bede to kontynuowac, panie Pinokio.

Jasne :-D:-D:-D Dziwi mnie twoja niechec to rozmowy na tak prosty temat jak secesja Zyulaw - rozumiem ze Herbatkowa Secesja Teksasu jest faktem bardzo powaznym i wartym dyskusji :-D:-D:-D

Jak rozumiem secesja Kosowa tez jest bardziej zartem niz sutuacja z zycia wzieta :-D:-D:-D

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2009-04-17 13:44:02 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,