2009-04-16 23:39:15, marciniak napisał(a):
... Teraz widzę dlaczego już DWÓCH moderatorów w privach do mnie napisało że na tym forum to głównie plebs przesiaduje (cytuję słowa)...

Dramat, po prostu dramat - Powazne Teorie Spiskowe zamieniaja sie w Watek Satyryczny - ciekawe dlaczego?
I bardzo dobrze tym Eskimosom, Etiopczykom i Mongolom. Sa biedni bo sa nierobami!!! Taka UK to bogaty kraj, bo jak forum dlugie i szerokie to wszyscy chwala Anglikow za pracowitosc. A biorac pod uwage jak bardzo my jako narod jestesmy pracowici to nie dziwne, ze brytyjczycy emigruja hurtowo do Polski. Po zasilki.

Oj, jo joj! Ale dzielny chlopiec, nie da sie zastraszyc innym, pokaze im jaki to Mucho Macho jest!

Moze nie napisze jeszcze dlatego, ze najpierw niech prezydent Obama porzadzi troche, zobaczymy czy i jesli tak to jak, wyprowadzi kraj z kryzysu, jak sobie poradzi z problemami typu Iran i Korea PLN zeby wspomniec te z pierwszych stron gazet.
Hehehehehe... no chlopie ile ty masz lat? 15? Co to jest? Truth or Dare?

A TAK NA POWAZNIE:
Bardzo chetnie poprowadze dyskusje na tematy typu jak rozwiazac konfliktu typu Teksas oglasza secesje problem w tym, ze kazdy z was zamienia dyskusje w przepychanke typu Tylko ja Mam Racje!!! - nie da dyskutowac sie z nikim kto w kwestiach, ktore sa z zalozenia nierozwiazywalne na poziomie wiedzy i doswiadczenia przecietnego czlowieka - a do takich niestety i ja, i wy, i wiekszosc forumowiczow sie zalicza - wypowiada sie autorytatywnym tonem.
Proponowalem rozmowe na temat innego punktu widzenia przypadku Teksasu, zeby zobaczyc czy mozna prowadzic konwersacje z uzyciem mozgu, ale bez uzycia linkow do Stron z Teza tudziez Jedyna Prawda Objawiona.
Dyskusja nie polega na przezucaniu sie cytatami z encyklopedii czy obelgami z podworka tylko na rozwiazywaniu konfliktu biorac pod uwage zdanie wszystkich zamieszanych w powyzszy.
Stad tez Przyklad Zulaw, ktory jako mocno przerysowany wymaga nieschematycznego podejscia. Aligator wspomnial juz, ze Konstytucja Polski nie pozwala na secesje zadnego regionu. I bardzo dobrze - to czyni potencjalna dyskusje bardziej interesujaca.
Rozumiem, ze latwiej jest wymadrzac sie na tematy Jak Obama Powinien Rzadzic USA niz odpowiedziec na proste pytania.