MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

W. Bartoszewski nie jest profesorem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 8 z 11

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2008-11-21 23:04:11 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #2 Ocena: 0

2008-11-21 23:16:08 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #3 Ocena: 0

2008-11-21 23:29:58 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #4 Ocena: 0

2008-11-22 10:53:43 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #5 Ocena: 0

2008-11-22 11:05:23 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #6 Ocena: 0

2008-11-22 11:37:44 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

ex-rak

Post #7 Ocena: 0

2008-11-22 12:45:22 (17 lat temu)

ex-rak

Mężczyzna

Z nami od: 25-03-2007

Cytat:

2008-11-22 11:05:23, vicealigator napisał(a):
Potrafie szanowac przeciwnika tak dlugo, jak jest honorowy.
Nie masz jaj, zeby przyznac sie do porazki ....
Twoja zasada, jak widze brzmi:
Jesli to co wiem jest niezgodne z faktami, to tym gorzej dla faktow

Tak wlasnie, niewazne jak bezsensowne sa argumenty.
(Np. co ma rola przyrodniego brata Stefana Michnika w aparacie bezpieczenstwa do tego jakim czlowiekiem jest Adam Michnik. Bo to, ze jest czlowiekiem w sumie o pogladach lewicowych wiadome od ponad 50 lat i mysle, ze on sam sie tego nie wypiera. W sumie nic zlego. Jezus Chrystus tez byl lewakiem).

Byle byc w swoim mniemaniu gora......ale tylko w swoim mniemaniu.

Vicealigator, moja opina o tobie jest taka, gdybys ze swoimi pogladami zyl 60 lat wczesniej w dobie stalinizmu i stal sie przedmiotem idologizacji tego okresu, to jest dosc duze prawdopodobienstwo, ze razem z Swiatlo, Wolinska, Rozanskim i innymi asami MBP lamalbys palce Fieldorfowi i innym bohaterom (i nie bohaterom) opozycyjnego podziemia.

Przez takie dogmatyczne i jednostronne podejscie do przeciwnikow politycznych i historii jakie reprezentujesz moj dziadek (przedwojenny kapitan WP), wieznien Starobielska, skonczyl zywot z kula w glowie w lesie na Piatichatkach. Dla mnie nie ma znaczenia czy to czerwony czy tez czarny terror....

[ Ostatnio edytowany przez: ex-rak 22-11-2008 15:32 ]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

andyopole

Post #8 Ocena: 0

2008-11-22 13:12:39 (17 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Ma tytul profesora milosciwie nam panujacy prezydent, nie ma go W. Bartoszewski. Jednego moge sluchac bez konca a gdy slysze innego to mam niestrawnosc i inne tego typu obstrukcje.
Dopasujcie moje odczucia do konkretnych osob.
Tak to juz jest ze madrosc i inteligencja nie zawsze ida w parze z wyksztalceniem. Mialem kiedys sasiada - rolnika, skonczone cztery klasy podstawowki, mieszkalismy obok siebie w malenkiej wioseczce. Swoja inteligencja bil na glowe niejednego znanego mi magistra. Niestety, czas jest nieublagany, pojechalem na jego pogrzeb mimo duzej odleglosci. Bedzie, lub juz nam brakuje madrych ludzi, Nowak - Jezioranski, Karski, Giedroyc. Nigdy nie starali sie o stanowiska i wladze ale zawsze martwili sie o Polske. Czapki z glow i prosze nie szargac autorytetow. Okupanci i domorosli budowniczowie komunizmu zrobili wystarczajaco duzo zeby pozbawic nasz narod ludzi wyksztalconych i madrych.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #9 Ocena: 0

2008-11-22 15:54:12 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

evasta4

Post #10 Ocena: 0

2008-11-22 16:19:20 (17 lat temu)

evasta4

Kobieta

Z nami od: 12-06-2008

Cytat:

2008-11-22 13:12:39, andyopole napisał(a):
Ma tytul profesora milosciwie nam panujacy prezydent, nie ma go W. Bartoszewski. Jednego moge sluchac bez konca a gdy slysze innego to mam niestrawnosc i inne tego typu obstrukcje.
Dopasujcie moje odczucia do konkretnych osob.
Tak to juz jest ze madrosc i inteligencja nie zawsze ida w parze z wyksztalceniem. Mialem kiedys sasiada - rolnika, skonczone cztery klasy podstawowki, mieszkalismy obok siebie w malenkiej wioseczce. Swoja inteligencja bil na glowe niejednego znanego mi magistra. Niestety, czas jest nieublagany, pojechalem na jego pogrzeb mimo duzej odleglosci. Bedzie, lub juz nam brakuje madrych ludzi, Nowak - Jezioranski, Karski, Giedroyc. Nigdy nie starali sie o stanowiska i wladze ale zawsze martwili sie o Polske. Czapki z glow i prosze nie szargac autorytetow. Okupanci i domorosli budowniczowie komunizmu zrobili wystarczajaco duzo zeby pozbawic nasz narod ludzi wyksztalconych i madrych.

BRAWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)Bardzo trafnie ujete,mogloby posluzyc za wspaniale zakonczenie tego tematu.
Ale...Vicealigator dalej doklada swoje,juz nie zwiazane z Bartoszewskim rzeczy,nie zakonczy tematu,poniewaz nie wyszlo na jego...
"(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona 8 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,