witam ponownie,
widzicie to jest tak, cala wojna regularne morderstwa sa tam od 40 lat, teraz olimpiada dala szanse rozgłosu i z stad tak nagle ten naród się poderwał, by w końcu ktoś ich zauważył.
wrócę tu do czczeni, możecie wierzyć albo i nie, ale tam nie znalazłem ani jednego całego domu, mężczyzn jak na lekarstwo.
Rajdy rosyjskich żołnierzy i strzelanie "dla zabawy" z czołgów nie należą do rzadkości i tak samo trwa to całe dziesięciolecia.
co łaczy obydwa przypadki?
tu nikt nie podskoczy Rosjanom, tak samo jak nikt nie moze podskoczyć chinom, sa jeszcze kurdowie w turcji i iraku podobna sytuacja.
Nie twierdze ze ten ruch jest zły, wręcz przeciwnie ci ludzie sa normalnie żyć wg swoich tradycji, i należy im pomóc,
Chiny to mocarstwo gospodarcze, połowa świata zamawia tam swoje produkty, począwszy od koncernów elektronicznych komputerowych po ubrania i części mechaniczne, ale również drobni sprzedawcy którzy zamawiają kontener czy dwa produktu ze swoim logo, nie wiem czy wiecie, ale polskie stalownie swego czasu stanęły na nogi dzięki chinom, jak to się stało?
Otóż np huta Sendzimira czy Huta katowice, zamknięte hale ciągnące się kilometrami z produkcji zamieniała na magazyny stali składując stal w stosach na 20 metrów, pojawiło się Chińskie ssanie na stal budowa największych na święcie mostów, zapór, elektrowni itd, spowodowało że pociągi ze stalą nie tylko z polski ale i z całego świata jechała wartkim nurtem, Hucie Sendzimira wystarczył miesiąc by opróżnić potężne hale.
Z taką siłą gospodarczą chiny są potęgą, której ciężko się przeciwstawić militarnie, po prostu jedynie nacisk gospodarczy, ale ile firm zechce wycofać zlecenia, ilu klientów odłoży na półkę produkt z metką Philips HP czy NIKE z nota Made IN CHINA i zapłaci więcej za notkę made in USA czy europe.
I tu jest siła, petycje petycjami ale jedyna i najlepsza siła to izolacja gospodarcza
ccpl somee com . Oczywiście mogę się mylić co nie znaczy że nie mam racji ;-)