Przeglądaj forum |
Działem "Podróże" opiekują się: krunschwitz, Redakcja |
|
Strona główna » Podróże » weekend w Paryzu |
| Autor | (Odpowiedzi: 7) |
|---|---|
| mirabelka77 | Post #1 2007-08-23 14:00 (rok temu) |
Z nami od: 25-04-2007 Skąd: londyn |
czy ktos z Was wybieral sie kiedys na taka wycieczke?moze podzielicie sie wrazeniami,jakies rady badz przestrogi?hotel godny polecenia,i co warto zobaczyc przez te 2 i pol dnia.piszcie prosze,bo wyjezdzamy w piatek w nocy.dzieki
|
| navy | Post #2 2007-08-30 21:22 (rok temu) |
Z nami od: 25-05-2006 Skąd: Grantham |
Hmm zakladam ze temat nie aktualny ale moze komus innemu sie przyda.
Osobiscie uwazam ze Paryz jest za wielki zeby mozna bylo wszystko zobaczyc w te kilka dni. Pierwsza rzecz- jak sie tam dojezdza- Polecam Eurostar, samolot to strata czasu a jak by ktos sie ludzil ze lotnisko Paris Beauvais jest w Paryzu to od razu mowie ze jest tak samo jak Stansted w Londynie. poza tym na taka wycieczke polecilabym: - jeden dzien na albo Versaille (caly dzien zwiedzania zamku i ogrodow- warto) - lub Louvr- ale to jest piekielnie wielkie Poza tym standard typu wieza Eiffla czy popatrzyc na Luk Triumfalny itp. Metro jest calkiem sprawne czasem tylko daleko sie chodzi w tunelach. Hotel- hmmm nie wiem co polecic bo mieszkajac jakis czas 100km od Paryza nigdy z takowego nie korzystalam. Teraz bede nocowac w Hotelu przy lotnisku Orly wiec jak kogos interesuje to moge opisac wrazenia. Ogolnie polecam do rezerwacjii: www.ratestogo.com z reszta inne wyszukiwarki tez sa ok- trzeba czytac opinie i opisy Pozdr |
| mak4701 | Post #3 2007-08-30 22:19 (rok temu) |
Z nami od: 12-04-2007 Skąd: Luton |
Mnie interesuje wiec jakbys mogl cosik napisac bedzie OK.
Pozdrawiam
|
| navy | Post #4 2007-08-31 18:21 (rok temu) |
Napisz co cie interesuje a postaram sie cos napisac. Dawno nie bylam w Paryzu i szczerze mowiac nie przywiazywalam wiekszej wagi co jak gdzie i kiedy ale bywalam tam dosc czesto wiec a noz uda mi sie w czyms pomoc.
|
| mak4701 | Post #5 2007-08-31 21:26 (rok temu) |
Chcialabym zrobic mezowi niespodzianke - na jakas fajna okazje (jeszcze niewiem jaka, moze rocznice slubu, moze tylko taki o poprostu wypad na weekend) i zorganizowac taki jakis fajny weekend., Wiec interesuje mnie jakis hotel, motel cokolwiek aby sie przespac - oczywiscie w jakichs znosliwych warunkach, cos zeby pozwiedzac, gdzie warto isc a gdzie nie. Interesuje mnie cos niedrogo a zeby fajnie spedzic czas.
Pozdrawiam
|
| navy | Post #6 2007-09-01 20:13 (rok temu) |
Tak jak pisalam wczesniej o hotelu moge sie wypowiedziec pozniej jak bede nocowac, tak ze na pewno zdam relacje jak bylo. Bo poza tym to niestety ale nie mialam szans na jakies noclegi w samym Paryzu
|
| mak4701 | Post #7 2007-09-01 20:26 (rok temu) |
Jakby co ja czekam na relacje. Pozdrawia i zycze udanego pobytu
Pozdrawiam
|
| kejciorek | Post #8 2007-09-21 22:32 (11 miesięcy temu) |
Z nami od: 02-09-2007 |
Hejka! Ja osobiscie polecam stonke www.abceda.com wycieczka do Paryza kosztuje tylko £86 w tym wliczone eurostar, nocleg i sniadanko. Super cena! Organizuje to nauczyciel angielskiego, anglik i jedziesz z grupa ja bylam z chlopakiem a ze grupa wcale nie zgrana zwiedzalismy sami. Goraco polecam!
|