Str 3 z 4 |
|
---|---|
stola1 | Post #1 Ocena: 0 2008-03-14 22:00:36 (17 lat temu) |
Z nami od: 13-03-2008 |
owszem, owszem... ale mnie bardziej Chorwaci. Widze, ze podobne rejony zaliczamy. W tym roku blizej Trogiru. Rezerwuje sama wczesniej lub szukam czegos na miejscu: bardziej na polską kieszen: apartament z kuchnia, lazienka, blisko morza.
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2008-03-14 22:22:59 (17 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
heyka,
Nie polecę ci konkretnego miejsca, ale sposób, My nie korzystamy z żadnych firm, przynajmniej do krajów gdzie nie potrzeba wiz, jest internet i więcej nic nie potrzeba. Po co płacić za to że ci poszukają w necie, i jeszcze narażać się że nie zapłacą za twój pobyt. Po pierwsze wyszukujesz dobre ceny na loty, http://www.skyscanner.net następnie jak już znajdujemy tanie loty w ciekawe miejsca, szukamy więcej informacji o tych miejscach, jeżeli są interesujące kupujemy bilety, dalej, mamy internet grzebiemy po forach i stronach gdzie ludzie wyrażają opinie o rożnych hotelach, następnie odnajdujemy bezpośrednia stronę tego hotelu, na 99,99% można tam zarezerwować pokój, samochód itd, zobaczyć zdjęcia. Choć przyznam że będąc w Szwajcarii kupiliśmy hotel poprzez firmę chyba niemiecką bo okazało się że mieli sporo taniej, jakaś promocja. po prostu google naszym przyjacielem jest ![]() Jeżeli byś się wybierał na Ibize, to wschodnia część jest dzika, ulubiona przez Niemców, północna część zdominowana przez Anglików, tam mieszkaliśmy w hotelu BellMar dobry standard, nad sama wodą basen i żarcie takie i tyle że ledwo się ruszaliśmy po spróbowaniu częsci smakołyków ze szwedzkiego stołu, malta tez jest fajna ale raczej na tydzień i trochę droga, ceny takie jak w Anglii a bywa że ciut drożej. nie polecam Palermo na dłużej niż jeden dwa dni, chyba ze tam wylądować a potem gdzieś w inne miejsce w sumie pięknej sycylli Już na ibize w sierpniu mamy bilety, teraz polujemy na jakies inne miejsce w lipcu Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
KINGMASTERKA | Post #3 Ocena: 0 2008-09-25 18:56:23 (17 lat temu) |
Z nami od: 22-09-2008 Skąd: London |
ja polecam stronke angielska..skąd zawsze lecę w ciepłe kraje..ale troszke dalej..mam tu na myśli karaiby.. http://www.holidayholiday.co.uk/
jak dla mnie maja naprawde dobre oferty..zazwyczaj jezdzę na 2 tygodnie ...All Includive..i zawsze jestem zadowolona..pozdrawiam |
kasik62 | Post #4 Ocena: 0 2008-09-25 19:17:25 (17 lat temu) |
Z nami od: 24-09-2008 Skąd: Birmingham |
A ja polecam Majorkę - to tylko 2 godziny lotu, jest tam wszystko od pięknych, piaszczystych plaz (Alcudia), po góry z wbitymi w nie niewielkimi miasteczkami o zapierająch dech widokach, jaskinie z największymi w Europie stalaktytami, po prostu cuda na kiju. Niestety ze względu na dziecko w wieku szkolnym, podróżuje zazwyczaj w sierpniu, ceny w sklepach niestety powalają na kolana
![]() |
krakn | Post #5 Ocena: 0 2008-09-25 21:44:56 (17 lat temu) |
potwierdzam, majorka jest niesamowicie ciekawą i urozmaiconą wyspą, odwiedziliśmy ją teraz z początkiem września, KONIECZIE WYPOŻYCZYĆ SAMOCHÓD! myśmy zrobili 550km po wspaniałych drogach majorki i
jestem przeknany że dwa tygodnie nie było by dnia by się człowiek nudził, coś wspaniałego polecam wszytkim. Warto też odiwedzić Malte, Ibiza tylko od lipca do połowy września potem nuda, praktycznie niewiele oferuje poza aromatycznymi zakątkami i ciepła wodą, ale wiadomo to się szybko kończy, a majorkka... potężne góry 1400mnpm klify miasta i wspaniałe morze Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
misiureczka | Post #6 Ocena: 0 2008-10-05 21:43:45 (17 lat temu) |
Z nami od: 10-03-2008 |
Planuje wybrac sie na wycieczke pod koniec pazdziernika na 7 dni tylko nie mam pojecia gdzie.
Musi byc cieplo i cenowo w grancach rozsadku ![]() Gdzie proponujecie ?? |
krakn | Post #7 Ocena: 0 2008-10-06 08:21:48 (17 lat temu) |
wiesz granice rozsadku sa pojęciem bardzo względnym, dla jednych 100 euro za noc to kosmos dla innego to pestka.
Na pewno będzie ciepło w okolicach morza śródziemnego ale ciepło to nie znaczy że popływasz, po prostu nawet na majorce i w Tunezji pada deszcz a zimne prądy na Karaibach też odstrasza jak ktoś nie jest napalonym pływaczem ![]() Na pewno jest to dobry czas na zwiedzanie miast i miasteczek zabytków, ciszej spokojniej i nie ma upału, który zniechęca do spacerów miedzy murami. Na pewno nawet na majorce czy Teneryfie (choć tu na pewno o wiele wiele cieplej i słonecznie w zimie np dziś jest tam 21 st i lekkie zachmurzenie) byś miał co robić, góry itd jest gdzie łazić wiadomo egipt, a jak twoje pojęcie rozsądku jest nieco wjększe to za okło 1300 funtów za 14 dni, od osoby, full wypas pływasz na statku i zwiedza się kolejne miejsca w pobliżu ameryki południowej. 3 eleganckie bale kapitańskie gdzie obowiązują garnitury i suknie wieczorowe ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: krakn 06-10-2008 08:48 ] Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2008-10-06 09:44:32 (17 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Azja jest dobra o tej porze roku: Hong Kong, Singapur, Tajlandia. Oczywiscie znowu pytanie o granice rozsadku.
Poza tym zalezy co chcesz robic na urlopie, lezec czy zwiedzac. Jak lezec to Egipt jest dosc tani i cieply. W listopadzie temp. morza ok 24-26 stopni, temp. powietrza 24-30 stopni. Wlasciwie to koszt pobytu dla 2 osob w Hong Kongu jest niewiele wyzszy niz wyjazd do Egiptu. Jak wybierze sie tanszy hotel w HK to pewnie nawet wyjdzie tyle samo. A na miejscu wszystko jest dosc tanie. Carpe diem.
|
BiF | Post #9 Ocena: 0 2008-10-24 06:41:29 (17 lat temu) |
Z nami od: 11-04-2007 Skąd: Berkshire |
Cytat: 2008-02-28 02:04:09, ewamik napisał(a): jeszcze coś znalazłam www.otbeach.com wlasnie o tta stronke sie rozchodzi ![]() otbeach.com dziwna ta stronka naprawde tanio wszytsko wychodzi moj kolega pojechal w 4-osoby ,2tyg,majorka okolo 800-900 funta .Moze ktos cos napisac o tej stronce czy jest pewna ? ktus zamawial wczasyz niej ? [ Ostatnio edytowany przez: BiF 24-10-2008 06:42 ] |
Adacymru | Post #10 Ocena: 0 2008-10-26 00:13:02 (17 lat temu) |
Konto usunięte |
Wlasnie wrocilam z Wloch, Cari i Sorrento. Pieknie i bardzo cieplo, chociaz nie najtaniej (hotel + sniadania i obiady 100 euro/dzen), za to w miejscowosciach niedaleko Sorrento, duzo bardziej przystepne ceny. Za to tani transport, piekne okolice, czyste morze... Przy dzisiejszej pogodze, trudno mi uwierzyc, ze wczoraj szukalam cienia, zeby uniknac oparzen slonecznych
Ada
|