MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Karta Parkingowa od RyanAir

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

libero8

Post #1 Ocena: 0

2023-02-25 19:10:33 (2 lata temu)

libero8

Mężczyzna

Z nami od: 06-01-2017

Podczas zakupu biletów lotniczych do Polski i z powrotem zapomniałem wykupić miejsca parkingowego w AirPort Standsted. Jakąś godzinę trwało jak zalogowałem się do konta w RyanAir i dokonałem procedury Add Parking - niestety nie przyszedł z tej okazji żaden e-mail. Gdy zaloguję się do konta RyanAir to wypisane jest że Parking Purchased i że Long Stay. Patrzyłem na konto bankowe - pieniądze za parking zostały pobrane. Zwykle jak kupuję od innych firm parking to mogę wydrukować "Kartę Parkingową" na której dane samochodu i moje oraz jakiś kod kreskowy, ale tym razem nie mam nic. Czy tak ma być ? Czy na "bramce" parkingowej okazać automatowi przy wjeździe karte pokładową na samolot i w tym kodzie będzie kod odnośnie parkingu ? Proszę o jakąś pomoc.

[ Ostatnio edytowany przez: libero8 25-02-2023 19:11 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2023-02-25 19:40:26 (2 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Ja kupowalam bezprosrednio przez parking stansted , mail przyszedl. Przedtem przez ryana nie pamietam, czy byl mail czy nie. Zadnego potwierdzenia karty parkingowej nie mialam.

Bramki cie wpuszcza i wypuszcza automatycznie, bo kamery odczyataja twoj number rejestracyjny. Przy wjezdzie wydrukuje ci tez bilet z data i godzina (to moze ta karta parkjingowa) a przy wyjezdzie po prostu szlaban sie podniesie juz z daleka jak wolno bedziesz podjezdza.

Ja bylam na short stay orange, ten najblizej lotniska, ale zasady chyba sa te same przy wszystkich parkingach.

Parking jest automatycznie oplacony do 6 godzin przed i po locie.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

CuriousCatAlive

Post #3 Ocena: 0

2023-02-25 20:01:04 (2 lata temu)

CuriousCatAlive

Konto usunięte

A propos, u nas w dzielnicy juz nawet nie wydaja zadnych potwierdzen residents parking. Po prostu dodaja sobie rejestracje pojazdu do bazy danych.
"Curiosity killed the cat", they say.

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #4 Ocena: 0

2023-02-25 20:03:43 (2 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Potrzebny reference code.
Co pisze przy pobranej oplacie z banku?

Bramki Cie wpuszcza, tak jak pisze Gal.
Przy wyjezdzie to juz nie koniecznie.
Moga zarzadac zaplaty….. bla ,bla…. To wtedy wciskasz guzik do customers service. By Cie znalesc, ze zaplacone potrzebny NUMER TEFERENCYJNY. Kiedy ten lot?
Poczekaj na maila do 24 godzin, moze przyjdzie. Sprawdz spam, moze tam.
Powodzenia.

[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 25-02-2023 20:05 ]

Do góry stronyOffline

libero8

Post #5 Ocena: 0

2023-02-25 20:49:38 (2 lata temu)

libero8

Mężczyzna

Dziękuję za odpowiedź. Od 9.15 rano nic nie robię tylko bilety przez internet kupuję i jak się okazuje najgorzej wyszedł ten dla mnie właśnie przez ten parking, ze zmęczenia tym nie pomyślałem o folderze SPAM - jest tam co potrzeba i jest numer referencyjny w takiej formie: "Your booking reference is STN-STN_LS-2301xxxx". Mam jeszcze pytanie jak go zapodać automatowi żeby mnie wpuścił bo głównie chodzi o to żeby zdążyć na samolot, a nie szamotać się z przeciwnościami losu - czy jest tam jakaś mała klawiatura np.tak jak kiedyś w budkach telefonicznych, czy też wydrukować go na kartce papieru bo odręcznego pisma automat może nie rozpoznać - nigdy tak nie miałem ?

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #6 Ocena: 0

2023-02-25 21:08:47 (2 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Przy wjezdzie dadza Ci bilet przy odczycie rejestracji przez kamere. Nie trzeba Ci nic podawac. Przy wyjezdzie bilet wkladasz I albo szlaban pusci , albo nie I wyedy dzwon guzikiem do costumers service.

Ten numer referencyjny to sobie zapisz w kilku miejscach. Zdjecie sobie tez zrob. Jak czlowiek w stresie to wszysto zapomina.
Zobacz jaki to parking, strefa i tam zostaw samochod.
Powidzenia

[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 25-02-2023 21:11 ]

Do góry stronyOffline

libero8

Post #7 Ocena: 0

2023-02-27 12:23:07 (2 lata temu)

libero8

Mężczyzna

Już spokojnie śpię - Dziękuję wszystkim za pomoc - wyjazd za kilka dni.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,