MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co mnie dziwi w Polsce

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 3 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Jurny_Jurek

Post #1 Ocena: 0

2021-07-27 17:30:16 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Odkad w wieku 17 lat straciłem kumpla na Alei Piastów w Szczecinie, który doczekawszy zielonego na przejsciu z sygnalizacja wszedł na zebrę i ... został potrącony przez pedzacego złodzieja bmw to zawsze rozgladam sie nawet na zielonym gdzie auta już stoja.

Chlopaka przeciagnal ze 100m, nie było szans, złodziej auto porzucił. W sądzie a wlasciwie przed nim nam zeznajacym swiadkom grozili duzi panowie z bmw7 ale nikt sie nie wystraszyl. Mimo, ze zlapali zlodzieja zabojce to dostał łacznie 6.5 roku - i za kradzież (recydywa) i za zabicie czlowieka i za ucieczke z miejsca wypadku. Podobno byl tak nacpany, ze dobrze iz uciekl. I tyle, lata 90 te to lata bezprawia.

Opinia moderatora: Post edytowany z personalej zaczepki i off topu. Post Pannyzmokrą głową w odpowiedzi na zaczepkę usuniety. Konefka

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #2 Ocena: 0

2021-07-27 18:20:07 (4 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Cytat:

2021-07-27 16:20:31, ZlotaPerla1 napisał(a):
A wysoki masz ten płot? :-]

cos w tym jest hehe w pl to jakies ogrodzenia typu "kute" czy sztachety a tutaj plot na prawie 2 metry wysoki nie daj boze zeby sasiada nie widziec : ))

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #3 Ocena: 0

2021-07-27 18:34:11 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Ten temat powinien mieć tytuł "co

Cytat:

2021-07-27 17:27:17, dominikana36 napisał(a):
przejscia dla pieszych leca przez 3 pasmowki, ani wiadunktow ani przejsc podziemnych, dziwie sie , ze tak malo ludzi ginie na tych pasach.

W Londynie lecą przez 4 pasmówki, a przez przejścia podziemne nie odważyłabym się przechadzać po 22:00

Cytat:
Z codziennych: ceny operatorow sieci komorkowych i przedpotopowy system bankowy ( konia z rzedem temu kto rozpracuje przelewy na jakies kody zdrapkowe)

Kody zdrapkowe niech sobie będą dopóki ktoś z nich korzysta bo tak mu wygodnie. Tu są czeki i to jest dopiero przedpotopowe.

Co do cen to chyba nie o tym jest ten temat. Mnie tu też niektórych rzeczy ceny dziwią.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #4 Ocena: 0

2021-07-27 18:37:48 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Czeki są super, łatwe i przyjemne, a teraz z możliwością mobile upload jeszcze łatwiejsze ;-)

Sorry, off top.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Wembley27

Post #5 Ocena: 0

2021-07-27 19:04:37 (4 lata temu)

Wembley27

Konto usunięte

A w uk podobają mi się charity shop
Ze jak masz za duzo rzeczy idziesz zanieść....w polsce albo ludzie zostawiają na lepsze jutro albo nie wiem co robią

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2021-07-27 19:22:26 (4 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Uslyszane przynajmniej kilkukrotnie pytanie od pogranicznikow na lotnisku: 'I co sie tak cieszy?'

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2021-07-27 19:26:13 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

W Pl to mnie nic chybajuz nie zdziwi;)

A co do kurtuazji wobec pieszych, zgadzam sie zJJ. Kierowca jest w wygodniejszej sytuacji, wiec po prostu niech sie zatrzyma a niezrzedzi. Pamietam jak jeszcze nie mialam prawo jazdy i moj ( byly) maz sie zachwycal zawsze jak jezdzilismy, jacy ci Anglicy kulturalni, ze sie zatrzymuja i przepusczajapieych. W Pl kolezanka mojej mamy, jakies 75 +lat zginela na pasach bo jakiemus idiocie w beemce sie spieszylo…

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Wembley27

Post #8 Ocena: 0

2021-07-27 19:50:10 (4 lata temu)

Wembley27

Konto usunięte

Cytat:

2021-07-27 19:22:26, karjo1 napisał(a):
Uslyszane przynajmniej kilkukrotnie pytanie od pogranicznikow na lotnisku: 'I co sie tak cieszy?'

Odpowiedź :
A nic
Ładna pogoda
A Pana ( Panią)
CO Cieszy?

Do góry stronyOffline

daavid

Post #9 Ocena: 0

2021-07-27 20:40:27 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

2021-07-27 19:26:13, galadriel napisał(a):
W Pl to mnie nic chybajuz nie zdziwi;)

A co do kurtuazji wobec pieszych, zgadzam sie zJJ. Kierowca jest w wygodniejszej sytuacji, wiec po prostu niech sie zatrzyma a niezrzedzi. Pamietam jak jeszcze nie mialam prawo jazdy i moj ( byly) maz sie zachwycal zawsze jak jezdzilismy, jacy ci Anglicy kulturalni, ze sie zatrzymuja i przepusczajapieych. W Pl kolezanka mojej mamy, jakies 75 +lat zginela na pasach bo jakiemus idiocie w beemce sie spieszylo…

W UK dawno nauczyłem się jeździć przepisowo. Lubię być uprzejmy wobec ludzi i nie mam z tym problemu. Ale jak ktoś mi wychodzi na drogę i nawet nie zauważa, że ja się zatrzymałem i taka sytuacja powtarza się parę razy w ciągu dnia....

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #10 Ocena: 0

2021-07-27 21:37:08 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2021-07-27 20:40:27, daavid napisał(a):
W UK dawno nauczyłem się jeździć przepisowo. Lubię być uprzejmy wobec ludzi i nie mam z tym problemu. Ale jak ktoś mi wychodzi na drogę i nawet nie zauważa, że ja się zatrzymałem i taka sytuacja powtarza się parę razy w ciągu dnia....

Z reguły jak ktoś lubi być uprzejmy i jeździć przepisowo to kraj zamieszkania nie wpływa na zmianę jego zachowania.
A czy ten pieszy, co wszedł na drogę, ma bić Ci pokłony bo się zatrzymałeś?
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,