MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co mnie dziwi w Polsce

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 2 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

SweetLiar

Post #1 Ocena: 0

2021-07-27 14:39:51 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Jest jeszcze problem z elektrycznymi autami. W ogóle nie słychać kiedy takie nadjeżdża.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

daavid

Post #2 Ocena: 0

2021-07-27 14:48:49 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Następna obserwacja to dobre lokalne piwa, u mnie polskie i czeskie. Kaca po tym nie ma tak jak po popularnych piwach, jakie można kupić też w polskich sklepach w UK ( koncerniaki pokroju Tyskie, Lech, Harnaś itd).

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 27-07-2021 14:50 ]

Do góry stronyOffline

cris82

Post #3 Ocena: 0

2021-07-27 14:50:51 (4 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

moze chodzi o to ze te lokalne potrafia byc 2x drozsze i po prostu wypijasz ich mniej

Do góry stronyOffline

daavid

Post #4 Ocena: 0

2021-07-27 15:04:42 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Nie no nie gadaj. I tak są tańsze niż w UK. Moim zdaniem chodzi o to, że są lepszej jakości.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #5 Ocena: 0

2021-07-27 15:17:07 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Cytat:

2021-07-27 14:48:49, daavid napisał(a):
Następna obserwacja to dobre lokalne piwa, u mnie polskie i czeskie. Kaca po tym nie ma tak jak po popularnych piwach, jakie można kupić też w polskich sklepach w UK ( koncerniaki pokroju Tyskie, Lech, Harnaś itd).

A co tu dziwnego, lokalne piwa są rozlewane w lokalnych browarach, a nie z beczki przywiezionej z Chin z koncentratem.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

violettaphotogr

Post #6 Ocena: 0

2021-07-27 16:12:23 (4 lata temu)

violettaphotography

Kobieta

Z nami od: 21-01-2014

Dziwi mnie wscibstwo ludzkie i monitorowanie czyjegos zycia na biezaco przez sasiadow, zwlaszcza starszych. Dziwi mnie zycie czyims zyciem, nie wlasnym.
Zdalam sobie z tego sprawe po przyjezdzie tutaj. W UK nigdy nie czulam sie obserwowana, nikt mi za plot zurawia nie zapuszcza.

[ Ostatnio edytowany przez: violettaphotography 27-07-2021 16:14 ]

#Violujemy

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #7 Ocena: 0

2021-07-27 16:20:31 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

A wysoki masz ten płot? :-]

Mnie w Polsce dziwi, że kobiety już koło 40 traktują się jak babcie z kółka różańcowego, ubierają w jakieś spódnice długie czy garsonki.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #8 Ocena: 0

2021-07-27 16:57:29 (4 lata temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

coz.. jestem po 40 :m ostatnio bylam 3 latat temu w pl.. mala nei jestem, a ze wyprawa byla wersja biwakowa, wiec wygladalam malo atrakcyjnie.. spodenki, koszulka i sandlay i wlosy rozczochrane.. wybralam sie w niedzele na plac zabaw lokalny, glownei w celu zakupu dobrych lodow.. *ROFL*przy reszcie wygladalam, jakbym ze smietnika wyszla..mimo, ze moje ubranka dosyc kosztowne, ale bez ujawnionych metek :-]... ale jakos nikt nei smial mi nawet baknac, ze cos nei tak.. ganialam z moja mlodzieza.. czasem dziwnei patrzyli, ale nikt nie pisnal.. nie wiem, moze mam taki wyraz twarzy*ROFL*..ale jak sie pojawilam, to wsyscy sasiedzi, kto to przyjechal.. ostatnio widzieli meni chyab ze pare kg mniejsza... ale tez nikt mnei nei zaczepil....
zadko w pl bywam, zauwazylam pare rzeczy.. problem z biletami pociagowymi w lato.. moje miasteczko sie troche rozbudowalo i autostrady.. duze lody...robeinie rzeczy na pokaz po staremu...trzymanie kija prosto, chyab bardziej niz keidys.. nie prownuje do uk, bo tutaj tez zdarzaja sie neizle kwiatki... no i jest poprostu inaczej.... tylko tyle co ja zauwazylam po latach nie bycia..
a w malych miasteczkach dalej wersja pani w sklepie za kare, w duzych chodzi i patrzyli mi na rece *ROFL*

[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 27-07-2021 17:02 ]

Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Wembley27

Post #9 Ocena: 0

2021-07-27 17:15:27 (4 lata temu)

Wembley27

Konto usunięte

W uk pare razy kierowcy nie ustąpili mi pierwszeństw na pasach z żółta lampa
Przejechali prawie mi po nogach

A za to w polsce pare razy zwracali mi uwagę że przechodzi się na pasach a nie jak się chce

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #10 Ocena: 0

2021-07-27 17:27:17 (4 lata temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Mnie dziwi bardzo duzo rzeczy.
Ze spolecznych: parcie na posiadanie dzieci (jak ich nie masz to na pewno nie mozesz:) i zawarcie zwiazku malzenskiego lub chociazby nieformalnego ( kawaler po 40. to na 100% "pedal", a nie daj Boze, zeby jeszcze mial kota :)).
Z mentalnych: ped do posiadania: samochodu, domu, pracy, rodziny- a wszystko koniecznie idealne a juz na pewno musi byc lepsze niz sasiada:).
Z materialnych: cigale rozmowy o pieniadzach- ile by nie bylo to zawsze ich malo.
Z wychowania: zena za pultem zamiast ekspedientki, fakt ze urzednik to nie stanowisko a charakter:).
Z praktycznych: wspomniani piesi, moze i chodza jak krowy ale jak niby maja chodzic, skoro w naszym kraju przejscia dla pieszych leca przez 3 pasmowki, ani wiadunktow ani przejsc podziemnych, dziwie sie , ze tak malo ludzi ginie na tych pasach.
Z codziennych: ceny operatorow sieci komorkowych i przedpotopowy system bankowy ( konia z rzedem temu kto rozpracuje przelewy na jakies kody zdrapkowe)
I wiele, wiele innych spraw ale to temat na referat:)

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,