|
---|---|
stanislawski | Post #1 Ocena: 0 2021-05-09 12:01:09 (4 lata temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Tak z ciekawości - jeżeli wybieracie się na wczasy w cieple w tym roku, jaka jest wasza taktyka (strategia?) rezerwacji (wczasów - lub biletów, pobytu - i urlopu) w związku z niepewnością dotyczącą wymagań tudzież zakazów i nakazów dotyczących poszczególnych krajów?
Czekacie? Bukujecie - np. tam, gdzie istnieją opcje prostego odwołania? Jeszcze inaczej? |
camilius | Post #2 Ocena: 0 2021-05-09 13:35:31 (4 lata temu) |
Z nami od: 23-08-2015 Skąd: Nottingham |
Bilet do PL zabukowany na 12 sierpnia przy wykorzystaniu vouchera za niewykorzystane loty w październiku ub.r po wprowadzeniu w PL kwarantanny.
Domek wakacyjny na południu Węgier zarezerwowany miesiąc temu z opcją anulowania do 1 sierpnia w razie W i zwrotem 15% przesłanej zaliczki. Po kontakcie telefonicznym z właścicielem obiektu ten oświadczył,że nie powinno być żadnych problemów związanych z "szopką covidową"- w ub.r.20 czerwca były otwarte na Węgrzech wszystkie obiekty i atrakcje turystyczne bez żadnych ograniczeń... Zobaczymy... |
Blamestorm | Post #3 Ocena: 0 2021-05-09 14:23:00 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Moja strategia to zabukowanie urlopu z nadmiarem dni wczesniej, nastepnie czekam do osotaniej chwili, I kupuje billet na samolot. Nawet dzien czy dwa przed, zakwaterowanie ogarne albo tuz przed wylotem, albo juz na miejscu, wiele razy tak robilam, przed pandemia, mysle ze teraz tez bedzie ok.
If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years
We’re trying a new technique.
We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works.
PLEASE WAKE UP,
We miss you.
|
ZlotaPerla1 | Post #4 Ocena: 0 2021-05-09 14:54:37 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Ja normalnie jak co roku, bilet do PL leży sobie od września ubiegłego roku, do tego zarezerwowane wczasy w Pl na mazurach - co będzie to będzie ...
Ale mnie się chce normalnie gdzieś polecieć, tym razem daleko, na jakieś Baliediwyambibary Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
stanislawski | Post #5 Ocena: 0 2021-05-09 14:55:42 (4 lata temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Cytat: 2021-05-09 14:23:00, Blamestorm napisał(a): Moja strategia to zabukowanie urlopu z nadmiarem dni wczesniej, nastepnie czekam do osotaniej chwili, I kupuje billet na samolot. Nawet dzien czy dwa przed, zakwaterowanie ogarne albo tuz przed wylotem, albo juz na miejscu, wiele razy tak robilam, przed pandemia, mysle ze teraz tez bedzie ok. I tu jest problem - takie bilety na samolot, o ile w ogóle będą, to będą skrajnie drogie. |
|
|
dominikana36 | Post #6 Ocena: +1 2021-05-09 14:59:33 (4 lata temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Ja na razie lece do PL na 2-3 tyg pod koniec miesiaca, niezaleznie od covidowego cyrku. Bilety kupione w podejsciu trzecim, po wczorajszych zmianach w siatkach sie trzymaja, jak padna znowu to bede w ostaniej chwili kupowac. Ja zawsze rezerwowalam odzielnie wylotowe i powrotne ( z wyjatkiem long haul) dalej tak robie, wieksze pole manewru.
Urlop mamy w tym roku w lipcu, wybieramy sie na 10 dni, tu jakies bilety tez sa ale te zdechna na pewno wiec w ostaniej chwili zdecydujemy zaleznie od sytuacji. W ubieglym roku ta metoda "urodzila sie" Turcja na 5 dni przed wyjazdem, co wyjdzie w tym to zobaczymy. Bo to nie tylko utrudnienia w przekroczeniu granic sie licza, ale miejscowe restrykcje tez. Nie pojade tam gdzie trzeba obowiazkowo na zewnatrz maske nosic lub gdzie jest godz policyjna itd. W kazdym razie raczej trzymamy sie kontynentu, glownie ze wzgledu na krotki czas. |
Blamestorm | Post #7 Ocena: +1 2021-05-09 15:49:24 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2021-05-09 14:55:42, stanislawski napisał(a): Cytat: 2021-05-09 14:23:00, Blamestorm napisał(a): Moja strategia to zabukowanie urlopu z nadmiarem dni wczesniej, nastepnie czekam do osotaniej chwili, I kupuje billet na samolot. Nawet dzien czy dwa przed, zakwaterowanie ogarne albo tuz przed wylotem, albo juz na miejscu, wiele razy tak robilam, przed pandemia, mysle ze teraz tez bedzie ok. I tu jest problem - takie bilety na samolot, o ile w ogóle będą, to będą skrajnie drogie. No to wtedy nie pojade. Na razie sie tym nie martwie. Mam kilka dluzszych weekendowych wyjazdow zabookowanych w UK, mam bilety do Polski na sierpien. Jak nic innego nie wyjdzie to bedziemy lokalnie jezdzic na plaze na deske. A kasa sie bedzie odkladac jak juz bedzie lepiej na swiecie. [ Ostatnio edytowany przez: Blamestorm 09-05-2021 15:50 ] If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years
We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works.
PLEASE WAKE UP,
We miss you.
|
gosian | Post #8 Ocena: 0 2021-05-09 17:15:04 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Lepiej na świecie? To chyba za 2-3 lata może..
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
karjo1 | Post #9 Ocena: +1 2021-05-09 17:36:55 (4 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Wyjdzie jak za dawnych lat, bagaz na okreslona strefe klimatyczna i decyzja kierunku na lotnisku .
A na razie, niewazne pod jakim pretekstem, autko i na kontynent. Potem sie okaze, przygoda. |
Blamestorm | Post #10 Ocena: +1 2021-05-09 17:54:13 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2021-05-09 17:15:04, gosian napisał(a): Lepiej na świecie? To chyba za 2-3 lata może.. Mysle ze zaszczepieni beda miec te swobode duzo szybciej [ Ostatnio edytowany przez: Blamestorm 09-05-2021 17:55 ] If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years
PLEASE WAKE UP,
We miss you.
|