"Aleksander Doba wszedł na Szczyt Kilimandżaro i przed zrobieniem pamiątkowego zdjęcia powiedział, że potrzebuje dwóch minut, żeby odpocząć. Potem stracił przytomność i umarł."
Moze sie myle, ale czy przed podróza nie dostal on propozycji nie do odrzucenia, czyli przyjecia tzw. szczepionki?
Wejście na Kilimandżaro wydaje się jak wejście na Śnieżkę.
Niewiem czy wiecie jaka jest wysokość tej najwyższej “górki" w Afryce.?
Otwórz jest to ...5895 mnpm.
Nawet niektórzy sportowcy ,czyli ludzie młodzi i raczej z dobra kondycja nie dają rady wejść.Ciekawa rzeczą jest tez ze górę zdobywa się na raty ,wchodzisz wyżej i schodzisz w dół na aklimatyzację ..
Tak wiec byłbym ostrożny w łączeniu tej tragedii z ewentualnym szczepieniem na COVID 19.
2021-02-24 11:00:53, keramczak napisał(a): Wejście na Kilimandżaro wydaje się jak wejście na Śnieżkę.
Niewiem czy wiecie jaka jest wysokość tej najwyższej “górki" w Afryce.?
Otwórz jest to ...5895 mnpm.
Nawet niektórzy sportowcy ,czyli ludzie młodzi i raczej z dobra kondycja nie dają rady wejść.Ciekawa rzeczą jest tez ze górę zdobywa się na raty ,wchodzisz wyżej i schodzisz w dół na aklimatyzację ..
Tak wiec byłbym ostrożny w łączeniu tej tragedii z ewentualnym szczepieniem na COVID 19.
Na ta góre wchodzily nawet matki z dziecmi.
Niemniej, jestem ciekaw, czy na wyloty do Afryki wymagane sa dziabniecia sie. Mmmm?
Kilimandżaro wiatr 30-50 km/h temperatura około zera w ciągu dnia na szczyt wchodzi 300 osób w całej historii zginęło około 30 osób
K2 wiatr do kilkuset km/h temperatura do minus 50 na szczyt dotarło 300 osób, zginęło ponad 80
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
2021-02-24 12:46:31, Chillileaf napisał(a): Doba mial 75 lat.
Kilimandzaro to nie jest Pen y fan.
Wiekszosc z nas a moze I wszyscy tu obecni nie daliby rady sie wdrapac na polowe a co dopiero na caly.
Najlepiej poczekac na oficjalna przyczyne smierci, tworzenie plotek jest brakiem szacunku.
ja miałem przyjemność być
napisałem w kontekście trudności w całkowitym oderwaniu od przykrych okolicznosci tematu
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
2021-02-24 13:59:16, Richmond napisał(a): A ja naiwna myslalam, ze to temat o podrozach kajakowych. Niebieskie Ucho, naprawde masz talent do zakladania tematow, ktore myla.
Przepraszam.
Jak wklejalem tekst, to urwalo mi poczatek, który brzmial mniej wiecej:
...sposród których wiele bylo ryzykownych ale i bijacych rekordy, które uczynily go znanym nie tylko w Polsce ale i poza granicami kraju.
Teraz otworzylem strone, która tu podalem i nie znalazlem na niej zamieszczonego wczesniej z nim wywiadu. Udalo mi sie odszukac to wideo na YT: