MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Loty z Pl do UK i UK do Pl

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 93 z 276 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 92 | 93 | 94 ... 274 | 275 | 276 ] - Skocz do strony

Str 93 z 276

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

teresa2462

Post #1 Ocena: 0

2021-07-25 20:23:55 (4 lata temu)

teresa2462

Kobieta

Z nami od: 26-03-2009

Czy osoby zaszczepione przylatujące z UK muszą robić test na lotnisku w Polsce?

[ Ostatnio edytowany przez: teresa2462 25-07-2021 20:26 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ZlotaPerla1

Post #2 Ocena: 0

2021-07-25 20:43:11 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Cytat:

2021-07-25 20:23:55, teresa2462 napisał(a):
Czy osoby zaszczepione przylatujące z UK muszą robić test na lotnisku w Polsce?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>teresa2462</i> 25-07-2021 20:26 ]

Osoby zaszczepione idą na lotnisku do kolejki dla zaszczepionych i są zwolnione z kwarantanny - warunek - musi minąć 14 pełnych dni od drugiej dawki szczepionki. Nie ma od dawna żadnych testów na lotnisku, tylko kwarantanna albo bez kwarantanny.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Capricorn

Post #3 Ocena: 0

2021-07-25 21:41:42 (4 lata temu)

Capricorn

Kobieta

Z nami od: 05-02-2012

Jestem już w Polsce, więc napiszę o swoich doświadczeniach. Wylot ze Stansted. Lot był po godzinie 11, na lotnisku byliśmy ok 7:30. Już wtedy była duża kolejka do odprawy, ale my musieliśmy czekać aż pojawi się numer stanowiska do odprawy, co wyświetliło się jakoś po godzinie 8. Kolejka wciąż długa, ale na szczęście zaraz po tym, jak się w niej ustawiliśmy, podszedł pan i pokierował osoby z bagażem do nadania (w tym nas) do self check out. Tam poszło sprawnie i szybko, pani sprawdziła tylko kartę lokalizacyjną.
Następnie przeprawa przez security. Kolejka znów długa, tam najwięcej czasu straciliśmy. Potem już było całkiem przyjemnie, był czas na kawę, zakupy i toaletę.
Potem kolejka pod bramką,jak zawsze. Sprawdzali tylko paszporty i karty pokładowe, czyli normalnie. Lot pełny, nie wiem, czy były jakieś wolne miejsca. W samolocie zbierali formy lokalizacyjne, jeśli ktoś nie miał jej wypełnionej w formie elektronicznej. Nie widziałam, żeby komuś dawano formularz do wypełnienia, więc chyba każdy miał to już zrobione.
W Krakowie mega ekspresowo wszystko poszło, ale głównie przez to, że rodziny z malymi dziećmi brali do osobnej kolejki. Pan sprawdził paszporty i zapytał o szczepienia, które mieliśmy. Musieliśmy pokazać dowód szczepienia (mieliśmy wydrukowane), pan sprawdził datę, czy minęły przynajmniej 2 tygodnie od ostatniego szczepienia. Podziękował i życzył udanego pobytu.
Osoby bez szczepień niestey znacznie dłużej musiały stać w kolejce.
Po powrocie podzielę się doświadczeniem z podróży powrotnej.

[ Ostatnio edytowany przez: Capricorn 25-07-2021 21:42 ]

Do góry stronyOffline

gosian

Post #4 Ocena: 0

2021-07-25 22:24:06 (4 lata temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Zawodowi kierowcy są zwolnieni z testu w Polsce przed wylotem do UK
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #5 Ocena: 0

2021-07-26 04:19:50 (4 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Cytat:

2021-07-25 21:41:42, Capricorn napisał(a):
Jestem już w Polsce, więc napiszę o swoich doświadczeniach. Wylot ze Stansted. Lot był po godzinie 11, na lotnisku byliśmy ok 7:30. Już wtedy była duża kolejka do odprawy, ale my musieliśmy czekać aż pojawi się numer stanowiska do odprawy, co wyświetliło się jakoś po godzinie 8. Kolejka wciąż długa, ale na szczęście zaraz po tym, jak się w niej ustawiliśmy, podszedł pan i pokierował osoby z bagażem do nadania (w tym nas) do self check out. Tam poszło sprawnie i szybko, pani sprawdziła tylko kartę lokalizacyjną.
Następnie przeprawa przez security. Kolejka znów długa, tam najwięcej czasu straciliśmy. Potem już było całkiem przyjemnie, był czas na kawę, zakupy i toaletę.
Potem kolejka pod bramką,jak zawsze. Sprawdzali tylko paszporty i karty pokładowe, czyli normalnie. Lot pełny, nie wiem, czy były jakieś wolne miejsca. W samolocie zbierali formy lokalizacyjne, jeśli ktoś nie miał jej wypełnionej w formie elektronicznej. Nie widziałam, żeby komuś dawano formularz do wypełnienia, więc chyba każdy miał to już zrobione.
W Krakowie mega ekspresowo wszystko poszło, ale głównie przez to, że rodziny z malymi dziećmi brali do osobnej kolejki. Pan sprawdził paszporty i zapytał o szczepienia, które mieliśmy. Musieliśmy pokazać dowód szczepienia (mieliśmy wydrukowane), pan sprawdził datę, czy minęły przynajmniej 2 tygodnie od ostatniego szczepienia. Podziękował i życzył udanego pobytu.
Osoby bez szczepień niestey znacznie dłużej musiały stać w kolejce.
Po powrocie podzielę się doświadczeniem z podróży powrotnej.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Capricorn</i> 25-07-2021 21:42 ]

Czy jak ktos ma tylko bagaz podręczny i karty pokladowe w apce to moze isc odrazu na security checks ?
Gosian no bo przecież mądry wirus wie kto może a kto nie bez problemu sie przemieszczać xd ten kto potrzebny gospodarce tego wirus nie chwyta :-]*ROFL*

Do góry stronyOffline

daavid

Post #6 Ocena: 0

2021-07-26 08:03:38 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Jak leciałem to żądali jeszcze wypełnienia jakiejś deklaracji medycznej. Imię i nazwisko, nr dokumentu i "tiknąć boxy" że np. nie przebywali się ostatnio z osobą chorą na Covid.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #7 Ocena: 0

2021-07-26 08:03:41 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Normalnie idziesz przez skanery i prosto do bramki.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

daavid

Post #8 Ocena: 0

2021-07-26 08:49:25 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

No i na lotnisku warto być wcześniej bo kolejki wynikające z tego, że wszystko idzie wolniej. Jak się da to lepiej bagaż np. wysłać wcześniej a nie zabierać ze sobą.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #9 Ocena: 0

2021-07-26 10:30:02 (4 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Wiem , bede ze 3 godozny przed na parkingu

Do góry stronyOffline

Anula1234

Post #10 Ocena: 0

2021-07-26 10:33:00 (4 lata temu)

Anula1234

Konto usunięte

Czy myslicie, ze cos sie zmieni w zwiazku z testami do konca wakacji? Zastanawiam sie czy wykupic je na dzien 2 z miesiecznym wyprzedzeniem, moga cos zmienic i juz po tescie a zwrotow nie ma 🤪 Zauwazylam tez, ze te korzystne cenowo, wykupione do wrzesnia.

Przy okazji, czy potrzebuje international driving permit w Pl? Pisze ze nie, ale ktos mowil mi ze trzeba. Dzieki 😊

Do góry stronyOffline

Strona 93 z 276 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 92 | 93 | 94 ... 274 | 275 | 276 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,