Str 88 z 276 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Jurny_Jurek |
Post #1 Ocena: 0 2021-07-20 11:18:00 (4 lata temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Cytat:
2021-07-20 10:24:12, TenLoginJestWolny napisał(a):
1)czy wiadomo coś o przypadkach osób robiących test po 7 dniach kwarantanny po przylocie i mających wynik pozytywny?
2) czy można mieć te nowa odmianę angielskiego covida i kompletnie żadnych, zero objawów?
1. Pozytywny - kontynujesz kwarantanne az bedzie negatywny. Jedna gosciowka w Bydgoszczy siedziala w domu jakies 5 miechow i nie mogla isc do piwnicy po sloik z dżemem. Tylko negatywny test zwalnia sie z kwarantanny przez sanepid.
2. Pewnie, że tak. Jak i można trafić na test false positive i pupa, siedzimy w domu dalej.
Za 2000pln można kupić certyfikat z wpisem w pl database i miec unijny paszport. Lekarz dobierze daty, czarny rynek kwitnie. Zreszta to bylo do przewidzenia - ktos zarobi za wypisanoe, fiolke wyleje sie do kibla a w staty zaszczepiony. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
|
TenLoginJestWol |
Post #2 Ocena: 0 2021-07-20 11:24:30 (4 lata temu) |
Z nami od: 22-06-2021 Skąd: Loginborough |
Cytat:
2021-07-20 11:18:00, Jurny_Jurek napisał(a):
Cytat:
2021-07-20 10:24:12, TenLoginJestWolny napisał(a):
1)czy wiadomo coś o przypadkach osób robiących test po 7 dniach kwarantanny po przylocie i mających wynik pozytywny?
2) czy można mieć te nowa odmianę angielskiego covida i kompletnie żadnych, zero objawów?
1. Pozytywny - kontynujesz kwarantanne az bedzie negatywny. Jedna gosciowka w Bydgoszczy siedziala w domu jakies 5 miechow i nie mogla isc do piwnicy po sloik z dżemem. Tylko negatywny test zwalnia sie z kwarantanny przez sanepid.
2. Pewnie, że tak. Jak i można trafić na test false positive i pupa, siedzimy w domu dalej.
Za 2000pln można kupić certyfikat z wpisem w pl database i miec unijny paszport. Lekarz dobierze daty, czarny rynek kwitnie. Zreszta to bylo do przewidzenia - ktos zarobi za wypisanoe, fiolke wyleje sie do kibla a w staty zaszczepiony.
czyli gdybym poszedl na ten test po 7 dniach, bylbym raczej niemadry? rozumiem, ze doslownie stawiam w tym momencie na szale 3 dni dluzej w karcerze albo 3 dni krocej, tudziez ewentualny ch. z dalszych 2 tygodni wakacji?
przeciez zdecydowanie lepiej odpekac 3 dni wiecej i miec ich w powazaniu ?
bo jesli dobrze zrozumialem, to po 10 dnicah juz nic nie musze robic, wychodze z szafy i ide na piwo? Żyrafy wchodzą do szafy? Oczywiście, że znam.
|

|
 |
|
Horacy21 |
Post #3 Ocena: 0 2021-07-21 08:10:17 (4 lata temu) |
Z nami od: 10-02-2021 Skąd: Reading |
Tak, robiąc ten test ryzykujesz. Należy pamiętać tylko, że prawdopodobieństwo wyniku fałszywie pozytywnego testu PCR wynosi 0.8%. No, ale nie jest to zero. Na pewno to dużo więcej niż w totka
|

|
 |
|
Argosman |
Post #4 Ocena: 0 2021-07-21 08:17:13 (4 lata temu) |
Z nami od: 07-09-2010 Skąd: Basildon |
Jeśli komuś zależy na uniknięciu kwarantanny dla dzieci, to jest możliwość wykupienia biletu powrotnego w przeciągu 24 godzin. To nawet nie musi być lot powrotny, obojętnie jaki kierunek, najtańszy. Wtedy kwarantanny dzieci nie mają, a nikt nie sprawdza czy odbyliśmy ten lot. Sprawdzone przez znajomą, która dzięki temu za 20 funa z dzieckiem się wykpiła.
|

|

|
|
daavid |
Post #5 Ocena: 0 2021-07-21 10:46:42 (4 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Wg relacji znajomych mieszkańcy UK pokazują tą karteczkę która jest nam wręczana po szczepieniu lub pokazując aplikację. Nie mają jednak żadnych możliwości weryfikacji. Trochę słabo bo taką karteczkę to sobie podrobić może każdy, a i ta aplikacja to tak naprawdę jest do przejścia bo wystarczy zrzut ekranu od znajomego i korekta danych w jakimś programie graficznym.
|

|
 |
|
|
Anula1234 |
Post #6 Ocena: 0 2021-07-21 14:23:05 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2021-07-21 08:17:13, Argosman napisał(a):
Jeśli komuś zależy na uniknięciu kwarantanny dla dzieci, to jest możliwość wykupienia biletu powrotnego w przeciągu 24 godzin. To nawet nie musi być lot powrotny, obojętnie jaki kierunek, najtańszy. Wtedy kwarantanny dzieci nie mają, a nikt nie sprawdza czy odbyliśmy ten lot. Sprawdzone przez znajomą, która dzięki temu za 20 funa z dzieckiem się wykpiła.
Mi znajoma opowiadala, ze rodzina tak wykupila lot w 24 godz. zeby uniknac kwarantanny I niby wszystko poszlo ok ale na drugi dzien rano podjechala do nich policja, bo nie odnotowali na lotnisku ich wylotu. nie pamietam tylko czy to bylo w Pl czy UK.
|

|
 |
|
purszi |
Post #7 Ocena: 0 2021-07-21 14:48:39 (4 lata temu) |
Z nami od: 19-11-2013 Skąd: york |
Zastanawiaja mnie 2 kwestie:
- mam status ozdrowienca (tzn juztro powinnam go otrzymac, bo dzis ostatni dzien kwarantanny), za tydzien wylot do Pl. Lece we wtorek z dziecmi (3,5 i 9 lat) i w czwartek wracam sama. Jako ozrowieniec nie mam kwarantanny - co z dziecmi? Beda miec kwarantanne? Nie bedzie mnie z nimi, zostaja u dziadkow.
- testy na 2 i 8 dzien wykupione, wszystko ok. Co jesli jednak nie otrzymam wynikow? Kupilam takie z dolnej polki, ale akcpetowane przez rzad. Ktos wyniki sprawdza, czy chodzi tylko i wylacznie w tym biznesie o numer i nabjanie kasy?
|

|
 |
|
camilius |
Post #8 Ocena: 0 2021-07-21 15:23:13 (4 lata temu) |
Z nami od: 23-08-2015 Skąd: Nottingham |
Cytat:
2021-07-21 14:48:39, purszi napisał(a):
- mam status ozdrowienca (tzn juztro powinnam go otrzymac, bo dzis ostatni dzien kwarantanny), za tydzien wylot do Pl. Lece we wtorek z dziecmi (3,5 i 9 lat) i w czwartek wracam sama. Jako ozrowieniec nie mam kwarantanny - co z dziecmi? Beda miec kwarantanne? Nie bedzie mnie z nimi, zostaja u dziadkow.
- testy na 2 i 8 dzien wykupione, wszystko ok. Co jesli jednak nie otrzymam wynikow? Kupilam takie z dolnej polki, ale akcpetowane przez rzad. Ktos wyniki sprawdza, czy chodzi tylko i wylacznie w tym biznesie o numer i nabjanie kasy?
Kuzynka kupiła też testy z "dolnej półki" i po wysłaniu testu 2 dnia wynik przyszedł na maila na drugi dzień. Test 8 dnia też wysłała,ale wynik nie doszedł. Kiedy codziennie do niej dzwonił NHS Track and Trace Team powiedziała o tym.Zapytali o dostawcę testów i stwierdzili,że to mało wiarygodna firma..Poradzili jej iść do apteki i wziąć darmowe testy HNS-u,zrobić test i wynik przesłać z datą wsteczną na ich stronę internetową
Tak uczyniła i 10 dnia kwarantanny już nikt do niej nie zadzwonił
Testy to tylko kasa dla znajomych i "zaprzyjaźnionych" przyjaciół królika...
|

|
 |
|
purszi |
Post #9 Ocena: 0 2021-07-21 15:35:32 (4 lata temu) |
Z nami od: 19-11-2013 Skąd: york |
Cytat:
Kuzynka kupiła też testy z "dolnej półki" i po wysłaniu testu 2 dnia wynik przyszedł na maila na drugi dzień. Test 8 dnia też wysłała,ale wynik nie doszedł. Kiedy codziennie do niej dzwonił NHS Track and Trace Team powiedziała o tym.Zapytali o dostawcę testów i stwierdzili,że to mało wiarygodna firma..Poradzili jej iść do apteki i wziąć darmowe testy HNS-u,zrobić test i wynik przesłać z datą wsteczną na ich stronę internetową
Tak uczyniła i 10 dnia kwarantanny już nikt do niej nie zadzwonił
Testy to tylko kasa dla znajomych i "zaprzyjaźnionych" przyjaciół królika...
Tak myslalam. Swoja droga, przechodze teraz wirusa i na 7 testow (lateral flow) tylko 1 pokazal mi, ze wynik jest pozytywny. Roznie sobie o tym mysle
|

|
 |
|
Blamestorm |
Post #10 Ocena: 0 2021-07-21 16:04:30 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
 Cytat:
2021-07-21 14:48:39, purszi napisał(a):
Sprawdzalas na destroyed rzadowej? If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years
We’re trying a new technique.
We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works.
PLEASE WAKE UP,
We miss you.
|

|
 |
|