Str 29 z 276 |
|
---|---|
camilius | Post #1 Ocena: 0 2021-06-14 16:25:06 (4 lata temu) |
Z nami od: 23-08-2015 Skąd: Nottingham |
W sobotę wróciłem z Polski gdzie byłem od 1 czerwca.
1) Wylot z EMA do Wrocławia.Żadne testy nie wymagane. Podchodząc do bramki sprawdzającej karty pokładowe,część została przepuszczana część nie... Osoby zdające bagaż rejestrowany okazywały kwity location form i dostawały magiczną "karteczkę". Osoby z priority i bez bagażu musiały ustawiać się specjalnie w kolejce do zdawania bagażu,aby dostać cholerny świstek z logo Ryanair i numerem lotu! PARODIA I UMYŚLNE SZYKANY !!!! Obsługiwała tylko jedna osoba-leniwa i powolna "tubylka" na dwa loty w tym samym czasie !!! Location Form zebrały w samolocie stewardessy. 2) Po lądowaniu we Wrocławiu testy można było zrobić przed odprawą dokumentów lub po.Wybrałem po. Pani ze Straży Granicznej poinformowała mnie,że nakłada na mnie na mocy prawa kwarantannę,która mnie będzie obowiązywać...za 24 godziny ??? Czyli przed dobę mogę hasać gdzie tylko chcę...Kolejna parodia !!! Sam test szybko. 200 zł opłaty,obok w pokoju pan połaskotał mnie patykiem w prawym nozdrzu przez sekundę,wydał numerek i kazał czekać 15-20 minut na wynik testu.Wyszedłem i stanąłem na wprost "gabinetu pobrań" i od razu zadzwoniłem do syna.Skończyłem rozmowę po 6 minutach i 18 sekundach i już pan wywołuje mój numer !!! Test oczywiście negatywny i automatycznie zwalniajacy z kwarantanny.Testy antygenowe w PL to ekspress !!! Test płytkowy (Abbott ag19) nie zdążył nawet zareagować !!! ALE KASA CZYNI CUDA !!! Testy to kompletna ściema i wyłudzanie kasy !!! 3) Przy powrocie najpierw trzeba wykupić testy (!) aby otrzymać numer referencyjny,bez którego nie możemy zakończyć wypełniania on-line Passenger Location Form !!! Ta forma przychodzi na maila w formie potwierdzenia tekstowego z numerem i 3-stronicowego pliku w PDF.Potem możemy spokojnie kupić bilet.W moim przypadku powrotny do UK bez bagażu 36 złotych.Miejsc w samolocie zajętych max 25%... 4)Po wylądowaniu w UK podaję dokument, pan sprawdza go, potem pokazuję w telefonie 3 strony Passenger Location Form i pytanie,gdzie jadę i czy mam Settleed Status.Odpowiadam,że tak-od ponad roku.Pan na to,że nie widzi mnie w systemie.Ja mu na to,że to jego problem i wyszukuję w telefonie screenshot ze zdjęciem zrobiony z strony gov.uk i pokazuję go.Patrzy i macha ręką mówiąc miłego dnia... 5)Dzień przylotu to dzień 0.Wczoraj dzień 1 kwarantanny.Po południu wczoraj dzwoni pani z numeru 0300...i pyta o moje dane osobowe,datę urodzenia,kiedy i skąd przyleciałem i czy wiem,jak robić testy.Wszystko potwierdzam i mówię,że to samo jest na stronach internetowych.Pani na to,że musi mi przeczytać to przez telefon bo rozmowa jest nagrywana... RĘCE OPADAJĄ- TO CHYBA CI NA FOURLOUGH... Dzisiaj o podobnej porze ten sam numer i tym razem pan.Ja mu na to,że wczoraj to słyszałem,a on na to,że będą dzwonić CODZIENNIE w okresie kwarantanny... ABSURD GONI ABSURD !!! Testy zarejestrowałem na stronie dostawcy i wysłałem dwie godziny temu.Jutro do 14-tej wynik... Dobrze,że wykupiłem dodatkowy test to release w 5 dniu i od piątku wracam do pracy. Ale mimo zakończenia kwarantanny w 6 dniu to i tak muszę wysłać test 8 dnia !!! Po powrocie z Polski czuję się w tym kraju jak w jakimś Matrixie !!! W Polsce zupełna normalność !!! |
EFKAKONEFKA33 | Post #2 Ocena: 0 2021-06-16 18:44:46 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Przeniesione z innego wątku
Cytat: 2021-06-15 20:10:24, Ancieq napisał(a): Cześć, aby dostać się do Anglii należy kupić testy i użyć je po przylocie. Jak je użyć? Kto to weryfikuje? Jak przekazać informację o negatywnym teście? Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
SheZ91 | Post #3 Ocena: 0 2021-06-17 14:55:22 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
We reutersa , bbc I innego mainstreamowego nurtu medialnego wkrotce osoby w pelni zaszczepione moga zostac zwolnione z kwarantanny po przybyciu z kraju z Amber list, info z dzis
|
Ancieq | Post #4 Ocena: 0 2021-06-18 18:42:14 (4 lata temu) |
Z nami od: 15-06-2021 Skąd: Birmingham |
Cześć, widzę, że jest porozrzucane wszystko. Czy lecąc do Anglii jak to wygląda?
1. Formularz lokacyjny - wystarczy go tylko wypełnić? 2. Jeżeli chodzi o "robienie" testu, który zabookowaliśmy przed wylotem. Jak się go robi? Gdzie zgłasza się wynik testu, skoro jest kwarantanna i nie można wyjść z domu? |
dominikana36 | Post #5 Ocena: 0 2021-06-18 19:06:57 (4 lata temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Formularz lokalizacyjny do UK musisz wypelnic on-line i podac numer referencyjny testow na dzien 2. i 8. Przyjdzie Ci na mail PDF- mozesz wydrukowac albo okazywac elektroniczna wersje, bez roznicy.
Testy przychodza do domu z koperta zwrotna, robisz sam, mozesz wyjsc z domu zeby test wrzucic do skrzynki. Niektore opcje testow sa z kurierem, kt je odbiera albo do zrobienia w punktach poboru ( wtedy tez mozesz wyjsc z domu , zeby pojechac zrobic test) ale one sa drogie jak ch.. Oprocz formy lokalizacyjnej potrzebujesz jeszcze negatywny wynik testu antygenowego lub PCR zrobionego na 72h przed wylotem/wjazdem do UK |
|
|
Ancieq | Post #6 Ocena: 0 2021-06-19 12:15:50 (4 lata temu) |
Ile trwa otrzymanie wyniku testu z 8 dnia?
|
ZlotaPerla1 | Post #7 Ocena: 0 2021-06-19 12:22:38 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2021-06-19 12:15:50, Ancieq napisał(a): Ile trwa otrzymanie wyniku testu z 8 dnia? Do dwóch tygodni ![]() ![]() ![]() ... żartowałam ![]() [ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla1 19-06-2021 12:23 ] Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
plazaa | Post #8 Ocena: 0 2021-06-19 12:27:34 (4 lata temu) |
Z nami od: 15-06-2016 Skąd: cambridge |
19/06/2021
Włochy od poniedziałku wprowadzą obowiązek 5-dniowej kwarantanny i testu na obecność koronawirusa dla wszystkich przyjezdnych z Wielkiej Brytanii. Decyzja włoskiego rządu ma związek z rosnącymi obawami o rozprzestrzenianie się wariantu Delta - informuje BBC. Monday 14 Jun 2021 11:58 am Almost one third of people in the UK who have so far died from the Indian variant had received both their vaccinations. Jak widac szczepiania tez mało dają Ostatnie kilka dni w UK powyzej 10- tys przypadkow codziennie... Tak dalej pojdzie to pod koniec wakacji mozna sie spodziewac nastepnego lockdownu ![]() [ Ostatnio edytowany przez: plazaa 19-06-2021 12:34 ] |
Wielim | Post #9 Ocena: 0 2021-06-19 12:33:21 (4 lata temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Cytat: 2021-06-17 14:55:22, SheZ91 napisał(a): We reutersa , bbc I innego mainstreamowego nurtu medialnego wkrotce osoby w pelni zaszczepione moga zostac zwolnione z kwarantanny po przybyciu z kraju z Amber list, info z dzis A co z ozdrowiencami ? Mamy przeciez naturalną szczepionke ? |
Ancieq | Post #10 Ocena: 0 2021-06-19 14:15:20 (4 lata temu) |
Haha
Mogę wyjść z domu po tych 10 dniach, nawet jeśli nie dostałem jeszcze wyniku testu? |