MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Loty z Pl do UK i UK do Pl

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 218 z 276 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 217 | 218 | 219 ... 274 | 275 | 276 ] - Skocz do strony

Str 218 z 276

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

camilius

Post #1 Ocena: 0

2022-03-08 12:28:41 (3 lata temu)

camilius

Mężczyzna

Z nami od: 23-08-2015

Cytat:

2022-03-08 11:56:46, Maat17 napisał(a):
Cytat:

2022-03-08 11:52:07, camilius napisał(a):
Cytat:

2022-03-08 11:44:59, Maat17 napisał(a):
Cytat:

2022-03-08 10:30:05, camilius napisał(a):
Cytat:

2022-03-08 09:37:48, ZlotaPerla1 napisał(a):
Ta kobieta wykonywała swoje obowiązki, a Ziutek z ozdrowieńcem musiał mieć test przed wylotem - proste? proste.

Czy nie potrafisz zrozumieć tego,co czytasz...??? Przecież wyraźnie napisałem,że kolega miał obowiązkowy test antygenowy przy locie do Polski + status ozdrowieńca z NHS *THUMBS UP**THUMBS UP**THUMBS UP*
Zapytałem się go przed chwilą jak było przy locie powrotnym. Test z tej samej firmy co przy wylocie,zrobiony w PL 24 godziny przed wylotem do UK + PLF.
Kontrola tych wymaganych dokumentów przy punkcie odprawy bagażu i jakaś kolorowy plastik oznaczający potwierdenie tego. Plastik do zwrotu podczas odprawy na gate przed wejściem do samolotu...

U mnie dawali karteczki.
Kolega cos miesza..... przede wszystkim, to powinnien byc na kwarantanie a nie w pracy. Powinnien miec wykupiony PCR przed lotem. Wszystko jest na gov.
Obrazek

1.to Fit to Fly test.
2. To PCR.test
3.Locator.... tego nie wypelnisz bez numeru referencyjnego, ze kupiony zostal PCR.

Ludzie to wprowadzaja w blad.....

Kolega zawali, a chce pokazac, ze wszystko wie.

Przede wszystkim, to nie powinnien byc w pracy, no chyba ze to praca zdalna z domu.

Ha,ha,ha :-] Jaka kwarantanna ??? A kto mu zapłaci za siedzenie w domu ??? Nie znam nikogo,kto w ciągu ostaniego roku spędził choćby jeden dzień na kwarantannie :-]
To już koniec tej covidowej szopki ...

Ja wiem o tym.... to nie o to chodzi...
Legalnie to moze szybko stacic prace.... niech tylko dojdzie do HR.
Nie smiej sie wiem co mowie.

Ja bylam we Wroclawiu 27 lutego.
Opisalam na stronie 213…

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Maat17</i> 08-03-2022 12:07 ]

PO PRZYLOCIE Z POLSKI DO UK NIE MA JUŻ KWARANTANNY :-]:-]:-]

OBUDŹ SIĘ *THUMBS UP**THUMBS UP**THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosian

Post #2 Ocena: 0

2022-03-08 12:34:24 (3 lata temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Nie ma to fakt, ale dla nie zaszczepionych jest test pcr 2 dnia.

Moze tu był problem, że kolega nie miał tego testu wykupionego?
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #3 Ocena: 0

2022-03-08 12:54:04 (3 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Cytat:

2022-03-08 12:28:41, camilius napisał(a):
PO PRZYLOCIE Z POLSKI DO UK NIE MA JUŻ KWARANTANNY :-]:-]:-]

OBUDŹ SIĘ *THUMBS UP**THUMBS UP**THUMBS UP*

NIEPRAWDA.
Dla niezaszczepionych bylo 10 dni kwarantanny, zmienili na 7dni.
Mam taka prace, ze wszystko musi byc legalnie..... I jak tylko zmienili to szef do mnie dzwonil, by przyjsc wczesniej.

Ano czytam jeszcze raz.... by wrocic do pracy trzeba miec negatywny 2-gi dzien PCR test. Jesli ktos zdecyduje sie nie robic testu wcale.... to 14 dni.

Dziekuje Gosian, poprawiam odpowiedz.

Ten kolega, to "apart".... gdzies klamie...

Do góry stronyOnline

gosian

Post #4 Ocena: 0

2022-03-08 12:59:56 (3 lata temu)

gosian

Kobieta

Mam prośbę. Nie cytujcie siebie, bo metrowych cytatów w telefonie ciężko się czyta. Wystarczy wyciąć i zostawić ostatnią odp w cytacie..

Maat, a nie jest tak, że właśnie ten test 2 dnia zwalnia z kwarantanny??
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #5 Ocena: 0

2022-03-08 13:04:33 (3 lata temu)

Maat17

Kobieta

Cytat:

2022-03-08 12:59:56, gosian napisał(a):
Mam prośbę. Nie cytujcie siebie, bo metrowych cytatów w telefonie ciężko się czyta. Wystarczy wyciąć i zostawić ostatnią odp w cytacie..

Maat, a nie jest tak, że właśnie ten test 2 dnia zwalnia z kwarantanny??

Jeszcze raz czytam.... ano niby tak.... poprawilam odpowiedz.

Ale test trzeba zrobic koncem drugiego dnia I wyslac.... to nie koniec trzeba miec wynik negatywny.

"When you arrive in England – not fully vaccinated
You do not need to quarantine when you arrive in England.

You must take the COVID-19 PCR test that you booked before you travelled.

You can take the test any time after you arrive and before the end of day 2 at the latest. The day you arrive in England is day 0.

If the test result is positive or unclear, you must self-isolate.

If you do not take the test, you must self-isolate.

Positive test result
If your test result is positive, you must self-isolate immediately. The standard self-isolation period is 10 full days. The day you took the test is day 0.

You can stop self-isolating on day 6 if you do a rapid lateral flow test on days 5 and 6 of your self-isolation period and:

you do the tests at least 24 hours apart
both tests are negative
you do not have a high temperature
For further information, read the NHS guidance on how long to self-isolate.

Unclear test result
If your PCR test result is unclear, you must self-isolate for 10 full days. The day you took the test is day 0.

You can choose to take another private test. If the result of that test is negative, you can stop self-isolating. If the result is positive, you must follow the rules for a positive test result.

If you do not take the test
If you do not take the test, you must self-isolate for 14 full days from the day after you arrive in England".

Niby pisze you don't need to quarantine, ale SMS kazal.

[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 08-03-2022 13:27 ]

Do góry stronyOnline

gosian

Post #6 Ocena: 0

2022-03-08 15:52:38 (3 lata temu)

gosian

Kobieta

Maat, powiem krótko. Bardzo mało jest osób które przestrzegają tak skrupulatnie wszystkich zasad jak ty..
To są chore zasady, cała ta szopka była /jest absurdem.

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #7 Ocena: 0

2022-03-08 16:38:35 (3 lata temu)

Maat17

Kobieta

Cytat:

2022-03-08 15:52:38, gosian napisał(a):
Maat, powiem krótko. Bardzo mało jest osób które przestrzegają tak skrupulatnie wszystkich zasad jak ty..
To są chore zasady, cała ta szopka była /jest absurdem.

To ja powiem tak.... jedyne miejsce gdzie moglabym sie zarazic czymkolwiek to samo “przejscie graniczne” tu w UK, my jak serdynki... samoloty przed polnoca.

Ja robilam testy na schodach zanim poszlam do mamy.

Wycieczka do Polski.... duzy stress.
PCR przyszedl, wlasnie wyslalam. Cale szczescie ze poczta do 17.. Wyniki do 36 godzin. Dla mnie bez roznicy z tej stony. Jestem w domu. Jest co zjesc, a wieczorem pojde sie przejsc.

Do góry stronyOnline

gosian

Post #8 Ocena: 0

2022-03-08 16:56:03 (3 lata temu)

gosian

Kobieta

Jak długo dasz radę tak żyć?
Sterylne życie też jest niebezpieczne, bo kontakt z bakteriami potem może skończyć się różnie. Nie wspomnę już o tych maseczkach mając na sobie kilka /kilkanaście godzin na dobę. Płuca raczej nie będą wdzięczne za to.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2022-03-08 18:01:26 (3 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Cytat:

2022-03-08 08:24:41, camilius napisał(a):
Nasz kolega Ziutek wrócił wczoraj przed północą z Polski i rano przyszedł do pracy.Leciał w piątek z East Midlands do Wrocławia i mówił,że to była jego najgorsza podróż do PL. Po odprawie biletowej okazało się,że samolot ma awarię i wylecieli z opóżnienem 80 minut.
Następnie jakaś wredna baba ze Straży Granicznej przy jednym z okienek odprawy paszportowo-covidowej nie uznawała angielskich testów antygenwych i odsyłała wszystkich ze statusem ozdrowieńcca i nie tylko do testowania na lotnisku za 160 zeta !!!
Ludzie byli wściekli ponieważ przy innych okienkach wszystko szło OK i nikogo z podobnymi dokumentami i testami nie wysyłali na płatne testy.
Widać,że we Wrocławiu obowiazują chyba inne przepisy i naciąga się ludzi na kasę !!!
Kolega wymienił kontakty z kilkunastoma osobami i będą składać formalną skargę do centrali Straży Granicznej.

Podobna sytuacje opisywalam pare tygodni temu, zdarzyla sie po rodzinie.
Samolot UK - Pl opozniony o kilka godzin.
W efekcie straz graniczna zebrala dane adresowe (na Pl) wszystkich
pasazerow (prosili o wskazanie nr telefonow do zczytania z aparatow tele), nie uznali testow ani statusow ozdrowienca, tylko zbiorowo wrzucili wszystkich na kwarantanne, nie informujac samych zainteresowanych.
Wspomnieli, iz mozna zrobic lokalnie test, ale jakos ludzie nie bardzo pognali do laba.
Smiesznie wyszlo, bo rodzina normalnie funkcjonowala, az po kilku dniach objawil sie patrol policji potwierdzajacy wpis na kwa.
Telefony, maile nic nie daly, rodzina odsiedziala pare ostatnich dni i tyle. Ponoc tylko i wylacznie sam Glowny Inspektor Sanitarny moze zdjac kwa i takich jak powyzszy przypadek, nie maja w instrukcjach *ROFL*
Odpowiedzi na skargi zaczely sie pojawiac niedawno, oczywiscie negatywne, ale juz nikomu nie chce sie kopac z koniem.
gdyby byly jakies istotne straty, to co innego.

Ps. dziewczyny zamieszalyscie niemozliwie ;).
Maat, nie strasz ani siebie ani innych, po co?
Zwlaszcza, ze zupelnie mylne info.
A jesli sie upierasz sluchac 'smsow', zamiast oficjalnych przepisow, to wolna wola.
Kwestii testowania co chwile, obawy przed mikrobami, a jednoczesnie beztroski zasypiania przy prowadzeniu auta zupelnie nie rozumiem.

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #10 Ocena: 0

2022-03-08 18:25:20 (3 lata temu)

Maat17

Kobieta

Nie strasze… kazdy robi co uwaza za sluszne.
Mnie osobiscie dobrze dala ta wycieczka do Polski.
Teraz czekam na wynik z PCR.

Do góry stronyOnline

Strona 218 z 276 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 217 | 218 | 219 ... 274 | 275 | 276 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,