Str 140 z 276 |
|
---|---|
galadriel | Post #1 Ocena: 0 2021-09-06 10:55:08 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Tam bedxie opis jak to zrobic, ale jesli ta opcje wybrales to tak, albo przez pocztowa skrzynke priority ( sa soecjalne niektore teraz do bio przesylek, albo w cene jest juz wliczony kurier zeby odeslac probki. Ja chyba ta opcje z kurierem mam.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
kalafiori | Post #2 Ocena: 0 2021-09-06 11:09:43 (4 lata temu) |
Z nami od: 19-12-2008 |
Cytat: 2021-09-06 10:55:08, galadriel napisał(a): Tam bedxie opis jak to zrobic, ale jesli ta opcje wybrales to tak, albo przez pocztowa skrzynke priority ( sa soecjalne niektore teraz do bio przesylek, albo w cene jest juz wliczony kurier zeby odeslac probki. Ja chyba ta opcje z kurierem mam. Galadriel, jeśli to jest w Londynie, możesz wysłać mi link tam gdzie to zamawiałas bo byłbym pewien że robię to prawidłowo. [ Ostatnio edytowany przez: kalafiori 06-09-2021 11:10 ] |
galadriel | Post #3 Ocena: 0 2021-09-06 12:09:50 (4 lata temu) |
Ja nie w londynie, ale jesli to z wysylka to chyba bez znaczenia gdzie, poczytaj: https://www.assuredscreening.com/day-2-postal/
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
kalafiori | Post #4 Ocena: 0 2021-09-06 16:06:25 (4 lata temu) |
Bardzo mi pomogłaś galadriel. Dziękuję. Jeśli mogę chciałem zapytać jeszcze którą opcję lepiej wybrać:GREEN czy AMBER.
Test Selection Test Choice* (required) GREEN List International Arrivals Test (Day 2 Test ONLY) - £47.00 AMBER List International Arrivals Test (Day 2 Test ONLY) - £47.00 Poniżej wybrać pierwszą opcję aby móc wysłać samemu i co oni tutaj jeszcze chcą? How will you return your sample to our Laboratory? Where time is of the essence, we advise returning via our DROP BOX service. 1 via Royal Mail Tracked 24 service (the test kit includes packaging to conform with UN3373 biological substance requirements and prepaid postage for retuning via a PRIORITY POSTBOX. Royal Mail and other carriers will not accept COVID samples directly from the public- you must use this agreed service) - £6.00 via AssuredScreening.com 2 DROP BOX Location (Recommended) - £0.00 [ Ostatnio edytowany przez: kalafiori 06-09-2021 16:09 ] |
galadriel | Post #5 Ocena: 0 2021-09-06 19:03:14 (4 lata temu) |
Polska jest na liscie Amber wiec to zaznaczylam, nie pamietam jaka opcje odeslania przesylki zaznaczylam, albo odbior kuriera albo ten nr 1 przez priority post box ( bo sprawdzilam, ze mam taki niedeko) . Ja placilam 61 wiec chyba z kurierem zamowilam. Szczerze, to mi to wisi czy i kiedy dojdzie. Najwazniejsze, ze z nr referencyjnym mozna wypelnic locator form i sie odprawilam; )
|
|
|
kalafiori | Post #6 Ocena: 0 2021-09-06 19:20:06 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-09-06 19:03:14, galadriel napisał(a): Polska jest na liscie Amber wiec to zaznaczylam, nie pamietam jaka opcje odeslania przesylki zaznaczylam, albo odbior kuriera albo ten nr 1 przez priority post box ( bo sprawdzilam, ze mam taki niedeko) . Ja placilam 61 wiec chyba z kurierem zamowilam. Szczerze, to mi to wisi czy i kiedy dojdzie. Najwazniejsze, ze z nr referencyjnym mozna wypelnic locator form i sie odprawilam; ) Dzięki Ciebie galadriel jestem już spokojny. Bardzo Ci dziękuję. Zaznaczę tą drugą opcję: via AssuredScreening.com DROP BOX Location (Recommended) - £0.00 Czyli opcja ta oznacza, że tutaj już dopłacać nie trzeba ale sam muszę znaleźć punkt i zanieść tam swój test osobiście? Domyślam się że w Londynie jest wiele takich punktów odbioru. |
galadriel | Post #7 Ocena: 0 2021-09-06 19:31:42 (4 lata temu) |
Nie wiem jak to jest w Londynie. Sprawdz sobie. Ja pgolnie wole zeby mi kurier z domu odebral bo mnie wkurze, ze wogole musimy cos robic. Ale nie pamietam co zazmaczylam, dam znac za pare dni, jak sie okaze co i jak.
|
kalafiori | Post #8 Ocena: 0 2021-09-06 20:02:31 (4 lata temu) |
Dziękuję galadriel za tak szczegółowe informacje. Bardzo mi ułatwiłaś to. Wszystko to uznaje za niepotrzebne problemy bo samo szczepienie powinno wystarczyć.
[ Ostatnio edytowany przez: kalafiori 06-09-2021 20:03 ] |
galadriel | Post #9 Ocena: 0 2021-09-07 21:54:24 (4 lata temu) |
Kolejny raz udalo sie oszukac przeznaczenie i wyladowac szczesliwie. Ok, to po kolei podroz z PL do UK:
W PL bramki i kontrola paszportow strazy granicznej bez zmian i cyrkow. Sprawdzanie papierow zaczyna sie w kolejce do Ryana: 1. karta lokalizacji pasazera (passenger locator form) 2. negatywny wynik testu na covid 3. odprawa/ bilet 4. paszport Osoby, ktore nie mialy plf musialy to robic na miejscu, bez tego nie wejda do samolotu. Po wyladowaniu w UK: kolejka z paszportami biometrycznymi UK i EU do bramek automatycznych. Sa plakaty przygouj wszystkie formularze, wymienione znow jak wyzej, ale ogolnie jak wszystko jest ok, to nie ma zadnej dodatkowej kontroli. Informacje o szczepieniu, adres pobytu, kod zamowionych testow juz sa zrobione online, to pewnie wczytane automatycznie po numerze paszportu. Natomiast caly czas osoby, ktore nie przeszly tej kontroli sa cofane/ przekierowane do sprawdzenia przez pracownikow. Nie wiem czego im brakowalo. Osobna kolejka dla osob z dowodami osobistymi i paszportami calej reszty swiata. Tam chyba tez jest face to face sprawdanie, a nie z czytnikow. W domu paczki z testami jeszcze nie ma, no ale dzien drugi jest jutro, zobaczymy czy dorecza na czas. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
karjo1 | Post #10 Ocena: 0 2021-09-07 22:31:06 (4 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Czesto po prostu jest problem ze zczytaniem paszportu, maszyna nie widzi go.
Tak mialam ja i pare innych osob po przylocie do UK. |