MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Loty z Pl do UK i UK do Pl

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 137 z 276 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 136 | 137 | 138 ... 274 | 275 | 276 ] - Skocz do strony

Str 137 z 276

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Horacy21

Post #1 Ocena: 0

2021-09-02 10:39:42 (4 lata temu)

Horacy21

Mężczyzna

Z nami od: 10-02-2021

Dzięki, spróbuję.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

tesstickle

Post #2 Ocena: 0

2021-09-02 15:47:59 (4 lata temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Czy Irlandia Północna łapie się jako UK?
Czy trzeba też testy robić przed lotem?
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

daavid

Post #3 Ocena: 0

2021-09-03 04:15:16 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Kiedy byłem w Polsce zostawiłem moje dzieci u rodziców.
Z dziećmi będzie wracać babcia. Kupiłem wszystkim testy na drugi dzień.
Wypełniłem formę lokalizacyjną na babcię i dopisałem tam dzieci. No i mamy deklaracje z jednym kodem QR. Tak ma zostać, czy oprócz tego trzeba wypełnić formularz osobno dla dzieci?
Kod z tymi testami był wpisany tylko ten dla babci. O testy dla dzieci (po przylocie) nie ma pytań.

Do góry stronyOffline

teresa2462

Post #4 Ocena: 0

2021-09-03 07:05:36 (4 lata temu)

teresa2462

Kobieta

Z nami od: 26-03-2009

Dla dzieci nie trzeba osobno, wpisuje się dzieci do formularza dorosłego, na lotnisku proszą o pokazanie strony gdzie są dane dzieci, pytają też czy testy na dzieci są wykupione.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #5 Ocena: 0

2021-09-03 07:59:42 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Dzieci mają regulacje co do wieku dziecka.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

kalafiori

Post #6 Ocena: 0

2021-09-03 12:24:29 (4 lata temu)

kalafiori

Mężczyzna

Z nami od: 19-12-2008

Czy można prosić kogoś aby podsumował to co potrzebne jest na dzień dzisiejszy, początek września, przy wjeździe z Polski do UK?
To co już wiem.
W pełni zaszczepienie przeciw Covid-19 mogą wjeżdżać do Wielkiej Brytanii bez konieczności odbycia 10-dniowej kwarantanny.
Przy wejściu na pokład samolotu należy przedstawić negatywny wynik testu na koronawirusa. Musi być on wykonany nie wcześniej, niż przed 72 godzinami.

Zrobić badania na obecność koronawirusa, które trzeba wykonać najpóźniej w drugim dniu po wjeździe do UK.

Jednak nie wiem czy w internecie jeszcze przed wylotem do UK trzeba rezerwować te drugie testy w UK i już tą rezerwację pokazać na lotnisku w Polsce i w UK?

Może ktoś poradzić jakieś dobre miejsce do tego w Londynie, bo słyszałem że niektórzy biorą za dużo pieniędzy za test.

[ Ostatnio edytowany przez: kalafiori 03-09-2021 12:26 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2021-09-03 12:41:22 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Do Pl zaszczepieni: w samolocie karta lokacyjna, na lotnisku w Pl przy paszportach straz graniczna sprawdza “ paszporty covidowe” czyli karty potwierdzajace szczepienie z nhs- u ( albo wydrukowane z appki) . Nikt w pl na tym etapie nie sprawdza czy masz testy wymagane w Uk po powrocie. Podroz powrotna z Pl do Uk: testy na lotnisku w Pl nie dluzej niz 3 dni przed wylotem. Cena 150 zl za lateral, mozna zrobic w przeddzien wylotu, czeka sie pol godz na wynik. Bez tych testow nie przejdziesz bramek wogole. Dalej. Do odprawy check in potrzebujesz nr testow na 2 dzien w Anglii zeby je wpisac do karty lokacyjnej. Teoretycznie wiec lepiej wszystko zalatwic zanim wogole sie do Pl wyjefzie- opcja dla tych, ktorzy lubia byc na kazda mozliwosc przygotowani. Ale mozna tez to zalatwiac dopiero w Pl. Richmond wrzucila linka testy 55 robia na stanstead , nie wiem jak to wyglada na innych lotniskach pewnie tez jesy. to opcja dla tych ktorzy laduja w godzinach urzedowania punktow testow. Ja vede ladowac pozniej wiec zamowilam online ( link od Davida pae stron wczesniej) z dostawa na moj adres domowy w uk jeden dzien po moim przylocie. Zamawialam online tu w Pl. kiedy lecisz, na kiedy to wszystko potrzebujesz? Edit: zrobilabym paragrafy zeby bylo czytelniej, ale jak je zrobic na telefonie.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 03-09-2021 12:44 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Littledaisy

Post #8 Ocena: 0

2021-09-03 12:43:56 (4 lata temu)

Littledaisy

Kobieta

Z nami od: 19-08-2021

Połówek wracał wczoraj z Wrocławia do Stansted Ryanairem. Nikt się go nie pytał o żadna formę lokalizacyjna, musiał okazać tylko wynik negatywnego testu. Wiec po co wypełnia się te wszystko formy ze wszelkimi danymi? Z przymusem oczywiscie wykupienia płatnych testów? Wszystko rozchodzi się o kasę a w du….. maja czy ty bedziesz na tej kwarantannie czy nie.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #9 Ocena: 0

2021-09-03 12:48:11 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Ale zeby zrobic check in online to ten formularz lokacyjny zrobic musial a wiec kod na testy tez mial. Nie musza nic sprawdzac w samolocie do Uk, bo juz wszystkie dane sa wprowadone online. Tak samo w samolocie do Pl jesli karta lokacyjna byla zrobiona online to tez nie sprawdzali/ nie zbierali. Oferowali tylko osobom ktore nie zrobily online ( nota bene nie wiem jak sie wobec tego odprawili). @ kalafiori w strone do Pl zadnego testu sie robi. Kwarantanny nie ma dla zaczepionych.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 03-09-2021 12:52 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Littledaisy

Post #10 Ocena: 0

2021-09-03 13:17:28 (4 lata temu)

Littledaisy

Kobieta

Z nami od: 19-08-2021

Ale jak robisz check in online to nigdzie sie nie pytają czy wypełniłeś locator form. Dostajesz tylko osobny link z wytycznymi co trzeba zrobić. W lokator form wpisujesz tylko nr lotu i nr fotela. Wątpię żeby ktoś to wszystko sprawdzał.

[ Ostatnio edytowany przez: Littledaisy 03-09-2021 13:18 ]

Do góry stronyOffline

Strona 137 z 276 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 136 | 137 | 138 ... 274 | 275 | 276 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,