Cytat:
2021-08-28 10:21:39, pmejna napisał(a):
Czesc wszystkim. W czwartek mam wylot do Polski - Ryanair. Jestem zaszzepiony dwoma dawkami. Czy musze robic jakis test przed wylotem? (fit to fly?) Z tego co wyczytalem nie musze ale wole sie upewnic bo i linie lotnicze i goverment mowi zeby sprawdzic wszystko samemu lol a nie daja konkretnych informacji. Dzieki z gory za pomoc!
Nie musisz robić testu przed wylotem do PL.
Cytat:
2021-08-28 09:33:15, Horacy21 napisał(a):
Witam.
Jestem na kwarantannie 7 dzien a testy nie przyszly. Przyszedl za to sms od UK GOV, ze nie moge skonczyc kwarantanny bez negatywnego testu 8 dnia. Tez tak macie? Co robic???
Inne osoby pisały, że test and trace wyslalo im testy, gdy nie dostali tych kupionych. Zadzwoń do nich.
Cytat:
2021-08-28 10:39:03, galadriel napisał(a):
Zamowienie tych testow graniczy z cudem. Probowalam wczoraj wieczorem: za duzo zamowien, sprobuj pozniej, dzis z rana- to samo, a ta firma co David podal wogole sie nie odzywa.
W innej nie widze zadnego kodu, to dopiero jak sie zamowi i zaplaci przysylaja?
Tak mysle, czy nie podac w karcie lokatora starego kodu z testow ktore mi przyslali jak mialam covida, tradycyjnie na zapas zamowilam 2 i jednego nie wykorzystalam.
Których testów nie możesz zamówić? Przecież jest firm do wyboru, do koloru. Jedna z tych na dzień 2 lub 2 i 8 była na liście najtańszych i miała testy na miejscu w Peterborough. Poklikaj po kolei. Poza tym, test na 2 dzień można zrobić od razu po powrocie, więc zobacz czy nie oferują na lotnisku lub przy lotnisku. Ja np zarezerwowalam w hotelu przy Heathrow.
Kod dostaniesz dopiero jak zamówisz testy. Nie możesz użyć testów NHS, nie będziesz miała numeru ref do wpisania do formularza.
Carpe diem.