Str 130 z 276 |
|
---|---|
cris82 | Post #1 Ocena: 0 2021-08-26 09:36:02 (4 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
wielim cholera wie ale u nas tak bylo
zona nie zdazyla zrobic testu na dzien drugi bo przyszedl dnia czwartego zrobila test na dzien piaty tak naprawde zwolnil ja z kwarantanny dnia 6 o polnocy dostala negatywny wynik z informacja ze zwalnia ja to z kwarantanny kolejny test dnia 8 |
TenLoginJestWol | Post #2 Ocena: 0 2021-08-26 10:03:33 (4 lata temu) |
Z nami od: 22-06-2021 Skąd: Loginborough |
Czy na polskim dowodzie osobistym mozna nadal leciec bez problemow do UK bez zadnego innego dokumentu?
"Do Wielkiej Brytanii będzie można wjechać z dowodem osobistym do 30.09.2021, a osoby posiadające status osiedlonego do końca 2025 roku." Czy ktoś z Was lata nadal tylko z dowodem osobistym (nie potrzeba paszportu?) Żyrafy wchodzą do szafy? Oczywiście, że znam.
|
Wielim | Post #3 Ocena: 0 2021-08-26 14:02:38 (4 lata temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Cris dzieki , wlasnie dzwonilem do 119 by zamowic dla zony I syna day 2 nhs test bo moje platne nie przyszly. Babka miła sympatyczna wyslala nam testy , potwierdzila takze ze jak zona zrobi test w sobote day 5 test to release to bedzie zwolniona z kwarantanny i test na dzien 8 nie potrzebny . To w sobote gdzies zrobimy on site i odrazu pod namioty , wyniki beda pewnie w sobote wieczorem albo w niedziele rano . Jakby nas szukali w sobote to powiemy ze bylismy na tescie on site.
Tymczasem dzwonilem tez do banku I zazdalem zwrotu za testy z expert medical za zone na 2 I 8 dizen I syna na dzien 2. Bsbka mowi ze zazwyczaj nie oddają, trzeba forme na necie wypełnić I czekac najpierw 15 dni od zapłaty i wtedy jak nie dostane towaru I uslugi. To mowie jej ze po co mi teraz ta usluga jak zona I syn mieli zrobic day 2 test wczoraj , medical expert zapewnil mnie ze najpozniej testy dostane w poniedizalek a dzis czwartek i nie ma . Sprawdzila na jakiejs stronie chyba trip advise czy cos takiego ze faktycznie ta firma to scum i pieniadze mam juz spowrotem na koncie . Jak przyjdzie kurier to odmowie przyjecia paczki . A to ze to scum to ja wiedzialem , specjalnie je zamowilem by kase odzyskac |
karjo1 | Post #4 Ocena: 0 2021-08-26 14:12:51 (4 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Ciekawie to wyglada, bo z tej samej firmy zamowione testy fit to fly przyszly bez problemu.
|
Wielim | Post #5 Ocena: 0 2021-08-26 16:04:41 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-08-26 14:12:51, karjo1 napisał(a): Ciekawie to wyglada, bo z tej samej firmy zamowione testy fit to fly przyszly bez problemu. Moze Tobie sie udało, za to na polskich grupach nt wyjazdow "covidowych" na FB az huczało ze testy przychodzą albo po czasie albo wcale i zeby dzwonic do banków po zwrot kasy. Owszem byla garstka osob ktore dostaly od nich testy . Ja nie a jest czwartek czyli moze nakwczesniej w piatek a wyniki przy ich tempie to dostslbym we wtorek czy srdoe kiedy sie zonie kwarantanna konczy xd a tak to kasa oddana jak i testy z nhs jutro dotra za darmo |
|
|
teresa2462 | Post #6 Ocena: 0 2021-08-26 17:56:35 (4 lata temu) |
Z nami od: 26-03-2009 Skąd: walia |
Cytat: 2021-08-26 14:02:38, Wielim napisał(a): Cris dzieki , wlasnie dzwonilem do 119 by zamowic dla zony I syna day 2 nhs test bo moje platne nie przyszly. Babka miła sympatyczna wyslala nam testy , potwierdzila takze ze jak zona zrobi test w sobote day 5 test to release to bedzie zwolniona z kwarantanny i test na dzien 8 nie potrzebny . To w sobote gdzies zrobimy on site i odrazu pod namioty , wyniki beda pewnie w sobote wieczorem albo w niedziele rano . Jakby nas szukali w sobote to powiemy ze bylismy na tescie on site. Tymczasem dzwonilem tez do banku I zazdalem zwrotu za testy z expert medical za zone na 2 I 8 dizen I syna na dzien 2. Bsbka mowi ze zazwyczaj nie oddają, trzeba forme na necie wypełnić I czekac najpierw 15 dni od zapłaty i wtedy jak nie dostane towaru I uslugi. To mowie jej ze po co mi teraz ta usluga jak zona I syn mieli zrobic day 2 test wczoraj , medical expert zapewnil mnie ze najpozniej testy dostane w poniedizalek a dzis czwartek i nie ma . Sprawdzila na jakiejs stronie chyba trip advise czy cos takiego ze faktycznie ta firma to scum i pieniadze mam juz spowrotem na koncie . Jak przyjdzie kurier to odmowie przyjecia paczki . A to ze to scum to ja wiedzialem , specjalnie je zamowilem by kase odzyskac No to miales szczescie bo ja dzwoniłam do NHS Walii i na razie odmówili mi testów. Testy z Expert medicals miały przyjść wczoraj, jednak nie przyszły, wyjaśniłam że nie doszły mam czekać następne 48 godzin, jak nie przyjdą to dzwonić na 119 znowu. ![]() |
plazaa | Post #7 Ocena: 0 2021-08-26 18:09:06 (4 lata temu) |
Z nami od: 15-06-2016 Skąd: cambridge |
No i co nie ma Polski na zielonej liscie... to bylo do przewidzenia. Czyli czekamy do wiosny chyba
![]() [ Ostatnio edytowany przez: plazaa 26-08-2021 18:09 ] |
Wielim | Post #8 Ocena: 0 2021-08-26 18:18:48 (4 lata temu) |
Teresa jedna kobieta gdzies pisala ze na 119 kazali jej kupic nastepne. Ja bym nigdy sie nie zgodzil , to wina rzadu i niech rzad za to placi ze ta firma jest na ich liście na gov.uk ! Teresa poza tym sprobuj jeszcze raz , za kazdym razem kto inny odbiera, jak odbierze ta sama osoba to sie rozlaczaj i znowu
|
galadriel | Post #9 Ocena: 0 2021-08-26 18:46:40 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
No nie jestesmy w klubie pierwszego swiata
![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
teresa2462 | Post #10 Ocena: 0 2021-08-26 19:00:33 (4 lata temu) |
Z nami od: 26-03-2009 Skąd: walia |
Cytat: 2021-08-26 18:18:48, Wielim napisał(a): Teresa jedna kobieta gdzies pisala ze na 119 kazali jej kupic nastepne. Ja bym nigdy sie nie zgodzil , to wina rzadu i niech rzad za to placi ze ta firma jest na ich liście na gov.uk ! Teresa poza tym sprobuj jeszcze raz , za kazdym razem kto inny odbiera, jak odbierze ta sama osoba to sie rozlaczaj i znowu [/QUO Nie mam zamiaru kupować następnych, ta firma jest na stronie rządowej jako test provider, nie moja wina, że testy nie doszły. Dzwoniłam dwa razy, dwa razy to samo, mam czekać. Pisałam też do nich, mam wszystkie maile w razie czego, na dowód że zgłosiłam problem i nikt nie pomógł |