Str 125 z 276 |
|
---|---|
Littledaisy | Post #1 Ocena: 0 2021-08-19 19:08:56 (4 lata temu) |
Z nami od: 19-08-2021 Skąd: Sutton |
Chciałam się przywitać, jestem pierwszy raz na forum. Wiem ze forum jest skarbnica wiedzy ale na moje pytanie nie znalazłam odpowiedzi. Kierowca zawodowy, lecący samolotem z Polski do Angli, niezaszczypkowany, mający pismo z pracy ze będzie zwolniony z kwarantanny również ma kupować testy na Dawida na 2 i 8 dzień czy jest on z tych testów zwolniony jako exempt? Nie łapie tego czy jest zwolniony tylko jesli jedzie ciężarówka? Czy jesli wraca z Polski z byle jakiego powodu to również. Dziekuje za jakieś info.
|
gosian | Post #2 Ocena: 0 2021-08-19 19:20:42 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Musi kupić te testy, ale mimo tego może wrócić do pracy. Nonsens? Tak..
Zwolniony jest również z testu w Polsce przed wylotem do UK. Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
Gwontownik | Post #3 Ocena: 0 2021-08-19 19:57:05 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Ostatnio był u mnie kierowca zawodowy (z takimi papierami przyjechał do UK) i żadnych testów nie robił. Nawet zakupionych nie miał i tylko na wpisie w location form o celu podróży (służbowo) został puszczony przez border Control.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
gosian | Post #4 Ocena: 0 2021-08-19 20:01:58 (4 lata temu) |
Mojemu mężowi powiedzieli, że testy musi mieć.
A czy to ma znaczenie czy np leci z Pl do UK w celu turystycznym czy do domu? Bo mąż cel turystyczny miał do Polski. Nie wiem, być może bez znaczenia.. Ja już się gubię w tym wszystkim.. Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
annussia | Post #5 Ocena: 0 2021-08-19 20:15:41 (4 lata temu) |
Z nami od: 23-06-2010 Skąd: Chesterfield |
Cytat: 2021-08-19 19:08:56, Littledaisy napisał(a): Chciałam się przywitać, jestem pierwszy raz na forum. Wiem ze forum jest skarbnica wiedzy ale na moje pytanie nie znalazłam odpowiedzi. Kierowca zawodowy, lecący samolotem z Polski do Angli, niezaszczypkowany, mający pismo z pracy ze będzie zwolniony z kwarantanny również ma kupować testy na Dawida na 2 i 8 dzień czy jest on z tych testów zwolniony jako exempt? Nie łapie tego czy jest zwolniony tylko jesli jedzie ciężarówka? Czy jesli wraca z Polski z byle jakiego powodu to również. Dziekuje za jakieś info. Wszytko masz wyjaśnione Tutaj bla bla bla...
|
|
|
Littledaisy | Post #6 Ocena: 0 2021-08-19 21:30:09 (4 lata temu) |
Z nami od: 19-08-2021 Skąd: Sutton |
Annusia, ja już to chyba z 20 razy czytałam to wczoraj. I dalej nie wiem czy trzeba czy nie trzeba. Bo tak naprawdę to na upartego nie trzeba ty testów. Tyle ze kiedyś było ze jesli jedziesz tylko w celach służbowych wiec kiedy fizycznie kierujesz pojazdem ciężarowym.
|
radzik77 | Post #7 Ocena: 0 2021-08-19 21:47:40 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Taka ciekawostka. Zrobilem rezerwacje dla 3 osob. Bylem jednym z pasazerow. Niestety obowiazek wezwal i musialem zostac w pracy ale rodzina poleciala.
Teraz chcialem dokupic sobie 1 bilet do Wawy bo w koncu powrtony nadal mam. Po rozmowie z customer service okazuje sie. Jesli choc jeden pasazer z rezerwacji grupowej sie nie pojawia, cala rezerwacja powinna byc anulowana i nie leci nikt. Tak powiedziala mi pani z BA. Byla zaskoczona, ze mojej rodzinie udalo sie jednak poleciec. Poniewaz wykorzystali juz wylot, laskawie pozostawia im powrot. Choc pani podkreslila iz jest to dobra wola managera, z ktorym rozmawiala. Tak wiec kupuje nowy tam i z powrotem i w sumie warto pamietac ze jesli istnieje ryzyko, ze ktos sie moze nie stawic, to lepiej rezerwowac oddzielnie. |
radzik77 | Post #8 Ocena: 0 2021-08-19 21:51:27 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2021-08-19 20:01:58, gosian napisał(a): Mojemu mężowi powiedzieli, że testy musi mieć. A czy to ma znaczenie czy np leci z Pl do UK w celu turystycznym czy do domu? Bo mąż cel turystyczny miał do Polski. Nie wiem, być może bez znaczenia.. Ja już się gubię w tym wszystkim.. Zalezy na kogo trafisz, jak zawsze i wszedzie. Dwoch kierowcow, ten sam lot, te same okolicznosci. Jeden przechodzi odprawe bez testow i kwarantanny, a drugi dostaje 10 dni i nie ma zmiluj. Stali w kolejce do 2 roznych celnikow Przypadek z mojego miejsca pracy |
annussia | Post #9 Ocena: 0 2021-08-19 21:55:36 (4 lata temu) |
Z nami od: 23-06-2010 Skąd: Chesterfield |
Cytat: 2021-08-19 21:30:09, Littledaisy napisał(a): Annusia, ja już to chyba z 20 razy czytałam to wczoraj. I dalej nie wiem czy trzeba czy nie trzeba. Bo tak naprawdę to na upartego nie trzeba ty testów. Tyle ze kiedyś było ze jesli jedziesz tylko w celach służbowych wiec kiedy fizycznie kierujesz pojazdem ciężarowym. Bo Przepisy specjalnie są tak stworzone, żeby ten co musi, mógł je obejść ![]() Testu przed wjazdem / przylotem na pewno nie trzeba. Testy na dzień 2 i 8( 8 jeśli nie ma szczepienia ) trzeba zrobić , ale rozumiem ze robi się je w miejscach specjalnie przeznaczonych dla kierowców. Ale głowy nie daje ![]() bla bla bla...
|
gosian | Post #10 Ocena: 0 2021-08-19 22:27:10 (4 lata temu) |
Nie. Testy na 2 i 8 dzień robi się w domu i wysyła. Nie ma specjalnych miejsc przeznaczonych dla kierowców
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|