![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Str 121 z 276 |
|
---|---|
andypolo | Post #1 Ocena: 0 2021-08-16 13:20:11 (4 lata temu) |
Z nami od: 27-03-2010 Skąd: C-L-S |
Wreszcie na ojczystej ziemi,
![]() |
Wielim | Post #2 Ocena: 0 2021-08-16 13:31:00 (4 lata temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Bo wszystkie dokumenty sprawdzają w Polsce , wlasnie dzwonilem na lotnisko w Rzeszowie i przed security checks trzeba podejsc tam gdzie oddaje sie bagaz główny. Nawet jak go nie mam I tak musze podejsc. Tam sprawdza czy wszystko mam i dopiero na kontrole osobistą. Dzwonilem by wlasnie sie to spytac bo nie wiem na ile przed odlotem trzeba byc a nie chce mi sie kulka godzin siedzieć na takim zadupiowym lotnisku . Pani po drugiej stronie słuchawki powiedziała że wystarczy byc na 2h przed
|
TenLoginJestWol | Post #3 Ocena: 0 2021-08-16 20:44:15 (4 lata temu) |
Z nami od: 22-06-2021 Skąd: Loginborough |
Zrobiliśmy dzisiaj te testy po 120zl, gdzie teraz najlepiej kupić te angielskie ( rozumiem, że musimy to zrobić jeszcze w Polsce)?
Żyrafy wchodzą do szafy? Oczywiście, że znam.
|
tesstickle | Post #4 Ocena: 0 2021-08-16 21:28:27 (4 lata temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Ok, to po kolei.
1 - Przed wylotem do Polski zamówiony zestaw testów "Fit to fly & 2end day" 2 - Wydrukowane certyfikaty wszelkie możliwe 3 - lotnisko Luton sprawdzali paszport i ... już. 4 - Lotnisko warszawa okęcie - pan celnik pyta o szczepionki i testy więc pokazuje mu przez szybe jakiś QR kod. (nosówka psa?) Pan kiwa głową i już jestem wolny. ![]() Powrót do UK Odprawa online ale zamiast karty pokładowej dostałem potwierdzenie odprawy. 3.15 am na lotnisku.(wylot planowany 6.05am) 1 - test 15 minut 200PLN 2 - Hala odlotów, tysiące ludzi i wszyscy podenerwowani czy się wyrobią. Bo troszke pod górę było. ![]() 3 - W okienku chcą form lokator (z numerem zamówionego testu 2end day) i certyfikat testu przed wylotem. 4 - 5.40am wpadam na bramke i już trwa odprawa priority (czy jak to tam się nazywa) Poza tematem.. - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
galadriel | Post #5 Ocena: 0 2021-08-16 21:46:16 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Fugazi, tylko uwazaj bo lilie sa trujace dla kotow.
Update on NHS app: zadzwonilam na 119 zglosic usterke appki. Pani zgloszenie przyjela, dam znac co dalej. Czyli mowiecie, ze te testy powrotne do UK na 2-gi dzien lepiej juz kupowac/ rezerwowac najlepiej zanim sie jeszcze wyleci do PL? Wrrr: / Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
|
|
tesstickle | Post #6 Ocena: 0 2021-08-16 22:22:01 (4 lata temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Poza tematem.... cd.
Tym razem leciałem wizzerem Otawarte 5 okienek plus 4 dla priority. Idzie gładko. Raz na jakiś czas panienka chodzi i pyta gdzie kto leci. Nic z tego nie wynika. W pewnym momencie szukają lecących do Telawiwu. Zajmują 3y w porywach do 4ech z 5ciu okienek. Po zakończeniu odprawy wracającech do telawiwu zamykają 3 okienka zostają 2wa. ![]() No nie powiem, troszke się ludzie irytowali. Nie to żeby zaraz coś, ale polityka okienkowa lotniska troszke dziwna. - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
galadriel | Post #7 Ocena: 0 2021-08-16 22:34:16 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: 2021-08-16 21:46:16, galadriel napisał(a): Update on NHS app: zadzwonilam na 119 zglosic usterke appki. Pani zgloszenie przyjela, dam znac co dalej.(...) Odpowiedz: National Customer Service Team (NHS App and Login) 16 Aug 2021, 22:03 BST Thank you for contacting the NHS App team. One of the requirements that factors into the COVID Pass is, as mentioned on the website https://www.nhs.uk/conditions/coronavirus-covid-19/covid-pass/ is having had and registered a positive PCR test within the last 6 months. The COVID Pass service connects to the Track & Trace service in order to retrieve this data but if the test was recorded incorrectly on not recorded confirmed at all then the COVID Pass service will not be able to cross reference and retrieve this information. For this reason, we recommend in the first instance to contact T&T on 119 and confirm with them that your positive PCR test has been recorded correctly under the exact same demographic details and NHS number as your NHS Login account that you use to sign into both, he COVID Pass service and the NHS App. Kind regards, National Customer Service Team, NHS App and NHS Login Part of NHS Digital, www.digital.nhs.uk Nadal nie trybie o co chodzi. Moze o to, ze choc mialam zgloszony pozytywny PCR to nie ma mnie w track and trace wiec niby nie moga cross reference czy cos? Swoja droga dobrze, ze przedtem wydrukowalam sobie zaswiadczenie o podwojnej szczeponce (to z kodem Q cos tam). Teraz jeszcze zarezerwowalam zeby mni przyslali list. Poczekam. Podobno 5 dni. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
plazaa | Post #8 Ocena: 0 2021-08-17 06:48:07 (4 lata temu) |
Z nami od: 15-06-2016 Skąd: cambridge |
Jak wyglada teraz sprawa z osobami ktore maja certyfikat szczepienia z Polski? Nie maja kwarantanny w UK? i czy certyfikat z jednorazowym szczepieniem Johnson & Johnson tez jest uznawany w UK?
|
annussia | Post #9 Ocena: 0 2021-08-17 11:22:56 (4 lata temu) |
Z nami od: 23-06-2010 Skąd: Chesterfield |
Cytat: 2021-08-10 09:26:25, kaktusak napisał(a): Ten pomysl z odebraniem tanszych testow i samodzielna wysylka RM w celu zaoszczedzenia paru £ wyszedl z ich opisow testow i roznic miedzy nimi na tej ich stronie stronie. Pisza tam o pick up test a potem ze trzeba sobie samemu zorganizowac wysylke (te testy za 10£ ![]() Kaktusak, Potwierdzam że testy można odebrać i później albo im dostarczyć albo odesłać. Mąż dzisiaj rano pojechał i odebrał testy dla nas wszystkich. Nie był tam na godzinę którą mieliśmy wyznaczoną także myślę że możesz nawet teraz pojechać i odebrać te testy i odesłać je jak wrócisz. Ogólnie wygląda tam bardzo dodgy. Małe drzwi prowadzące gdzieś na tyły sklepów. Osoba prowadząca czy też właściciel ani Maseczki ani nic, pochodzenia pakistańskiego. bla bla bla...
|
Richmond | Post #10 Ocena: 0 2021-08-17 11:52:40 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Bo to jest dogdy
![]() Carpe diem.
|