MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Loty z Pl do UK i UK do Pl

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 119 z 276 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 118 | 119 | 120 ... 274 | 275 | 276 ] - Skocz do strony

Str 119 z 276

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

daavid

Post #1 Ocena: 0

2021-08-14 16:19:33 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Mówimy o aplikacji NHS app? Jeśli tak to u mnie jest coś innego, na zielono pokazuje "COVID-19 records found

Show details"

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2021-08-14 16:22:23 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Tak. Ta aplikacja i tak jak pisze jakis czas temu zapewne tez u mnie dzialalo, bo sobie wydrukowalam na zapas.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #3 Ocena: 0

2021-08-14 16:48:33 (4 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2021-08-14 15:01:46, galadriel napisał(a):
Przezornie juz miesiac temu (albo i wiecej) wydrukowalam sobie vaccination records. Widze to samo na NHS app, ale wydrukowac sie nie da ani z app ani online tym razem. Zniknela ta opcja, jest zamiast tego prosba do NHS o przyslanie listu ze statusem szczepienia. Wole miec zawsze wszystko na papierze, niech internet albo telefon padnie czy cos. Na NHS app'ce mam "zaswqidczenie o dwoch szczepieniach, ale zadnego Covid pass tam nie ma, jest informacja na pomaranczowo, ze there is no Covid records bla bla.
Co to jest te Covid pass, czy to jakis osobny twor o ktory trzeba aplikowac, dodatkowo oprocz dowodu na szczepienia?

To samo karta lokacji pasazera, wydrukowalam dwie, na wszelki wypadek. Jak bede wracac do UK to ta sama procedura, tez jakas karta lokacji w UK? Mam tez nadzieje, ze te testy na drugi dzien po przylocie wystarczy zamowic tak na dwa dni zanim sie tu wraca, a nie juzteraz "na zapas" ? Bo mam nadzieje, ze przez te jazdy i audyty co teraz robia, to do czasu mjego powrotu stanieja; )

@niebieski, tam ktos wczesniej opisywal, ze nikt nic nie sprawdzal w Pl.

A, i jeszcze jedno pytanie, czy do Pl mnie wpuszcza na dowodzie osobistym jak za czasow przed brexitowskich, czy musze miec polski paszport? Ktos chyba pamietam pisal, ze wpuscili go na dowodzie, ale nie bede stu iles stron wertowac, bo nie pamietam czy to w tym temacie ten wpis byl.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>galadriel</i> 14-08-2021 15:55 ]

Jak masz polskie obywatelstwo to nawet na nieważne prawo jazdy cię muszą wpuścić.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2021-08-14 16:59:05 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Mam podwojne. To dobrze, ze wpuszcza na ID. Sprawdze i dam znac w temacie.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #5 Ocena: 0

2021-08-15 13:30:23 (4 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Cytat:

2021-08-12 15:33:55, Gwontownik napisał(a):
Się wyjaśniło. Nie robił testów na 2 dzień pobytu jako zwolniony zawodowy kierowca w ruchu międzynarodowym, który przyjechał do pracy na wyspę z przyczyn różnych.
Dzwoni babka z NHS a on w Polsce powiedział jej, że jak chce z nim rozmawiać to tylko po polsku bo on nie ma obowiązku rozmawiać po angielsku. Znaleźli gdzieś tłumacza i dzwonią ponownie z informacją, że jego test wyszedł pozytywny. A on, że nie robił żadnego testu. To proszę się poddać kwarantannie.
-A na jakiej podstawie?
-Przepisów krajowych.
-Ale ja jestem w innym kraju.
-A co pan tam robi?
-Mieszkam i pracuję.
- my nie mamy odnotowanego opuszczenia wyspy. a co pan teraz robi?
- prowadzę autobus że 150 ludźmi na pokładzie.
- to proszę opuścić autobus i poddać się kwarantannie.
-a kim pani jest że mi takie dyspozycję wydaje?
NHS zakończyło rozmowę stwierdzając że są poza własnym rejonem działania.

Chyba prędko na wyspy nie przyjedzie.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Gwontownik</i> 12-08-2021 15:36 ]

Bajzlu ciąg dalszy.
Znajomy otrzymał dziś email z NHS, że z dniem 16.08 może zakończyć samoizolacji.
Brawo NHS, brawo ten kraj i urzędnicy jego.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2021-08-15 13:37:34 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Te smsy/maile sa pewnie generowane automatycznie.

Do góry stronyOffline

MAKU35

Post #7 Ocena: 0

2021-08-15 13:55:53 (4 lata temu)

MAKU35

Mężczyzna

Z nami od: 15-08-2021

Witam wszyskich.

Czy ktos moze sie wypowiedziec jak wyglada powrot do UK dla ozdrowiencow?

Przeszedlem covid i posiadam owy status od paru dni, wiem ze do PL wjade bez problemu ale jak to sie ma z powrotem do UK? Wykonujac test PCR i/lub antygenowy wyjdzie mi na pewno wynik pozytywny i rownac to sie bedzie z brakiem mozliwosci wylotu z Polski. Tak samo z testami PCR w Uk w 2 dniu. Czy ktos z was wracal z PL jako ozdrowieniec i moze sie wypowiedziec?

Dzieki z gory.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2021-08-15 15:05:08 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Ja bede wracac jakopodwojnie zaszczepiony i ozdrowieniec. Wyczytalam,na stronach gov, ozdrowieni moga zrobic lateral, a ten wiem, ze pokaze negative, bo 5 dni po covidzie juz pokazywal negative. ChybaWielim ma taka sytuacje, ale nie wiem czy juz lecial/ wrocil.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #9 Ocena: 0

2021-08-15 16:11:58 (4 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Cytat:

2021-08-15 13:37:34, galadriel napisał(a):
Te smsy/maile sa pewnie generowane automatycznie.

I podbijają statystyki

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #10 Ocena: 0

2021-08-16 05:35:37 (4 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Ja dzis ide robic test antygenowy i wracam do uk . Covida mialem 10 czerwca , po miesiącu robilem rapid test ten darmowy z nhs I nic juz nie pokazała wiec dzis raczej tez nie pokaze . Babce powiem zeby mi nic do nosa nie wkladala bo mam delikatny i zacznie krwawić, tak na wszelki wypadek . Kupiłem testy na 2 i 8 dzien ale nie wiem czy doszły bo mnie nikogo nie ma na chacie. Wolalbym zeb nie doszly bo zadzwoniłbym do banku o zwrot kasy . Ozdrowieniec nie zwalnia z kwarantanny , jedna babka z track and trace powiedziala ze zwalnia , inna ze nie . Kupilem wiec te testy ale nie mam zamiaru sie stosowac do kwarantanny. Jak bedzie , bede pisac

Do góry stronyOffline

Strona 119 z 276 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 118 | 119 | 120 ... 274 | 275 | 276 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,