Str 118 z 276 |
|
---|---|
TenLoginJestWol | Post #1 Ocena: 0 2021-08-13 08:16:16 (4 lata temu) |
Z nami od: 22-06-2021 Skąd: Loginborough |
Capricorn i Richmond dziękuję Wam za rozjaśnienie sytacji. Pozdrawiam
Żyrafy wchodzą do szafy? Oczywiście, że znam.
|
niebieskieucho | Post #2 Ocena: 0 2021-08-13 21:56:53 (4 lata temu) |
Z nami od: 24-11-2008 Skąd: Folkestone |
Ma ktos jakies spostrzezenia o przesladowaniu nieszczesników w PL, poddanych 10-cio dniowej kwarantannie?
Np, czy kontrole regularne, kiedy mozna bezpiecznie wychynac, jakie kary za przylapanie, czy mozna odmówic placenia kary w oparciu o przepisy prawa, glównie konstytucji? Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi
|
kossa | Post #3 Ocena: 0 2021-08-13 22:14:21 (4 lata temu) |
Z nami od: 30-05-2005 Skąd: Knurow / London / nottinghamshire |
Cytat: Nie nie musisz robić żadnych testów ,lecialem do Polski 3.08 , na lotnisku w UK tylko chcieli kartę lokalizacji pasażera i tyle z dokumentów a po przylocie do PL dowodu szczepienia 2 dawkami i tyle .
Dziękuje za odpowiedź. [ Ostatnio edytowany przez: kossa 13-08-2021 22:14 ] |
tesstickle | Post #4 Ocena: 0 2021-08-14 12:37:19 (4 lata temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Po odprawie online dostałem boarding card, nie ma opcji żeby dostać boarding pass. czy ktoś się z takim czymś spotkał?
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
Richmond | Post #5 Ocena: 0 2021-08-14 12:59:54 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Teraz prawie normalne. Sprawdzają ludzi przy okienku.
Carpe diem.
|
|
|
tesstickle | Post #6 Ocena: 0 2021-08-14 14:50:23 (4 lata temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Cytat: 2021-08-14 12:59:54, Richmond napisał(a): Teraz prawie normalne. Sprawdzają ludzi przy okienku. Wygląda na to że gdy wszystko załatwiało się online to zachorowalność spadała i komuś to przeszkadzało. Teraz trzeba będzie stać w kolejkach i twarzą w twarz rozmawiać z obsługą. No w końcu tyle szczepionek i testów nie można zmarnować. - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
galadriel | Post #7 Ocena: 0 2021-08-14 15:01:46 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Przezornie juz miesiac temu (albo i wiecej) wydrukowalam sobie vaccination records. Widze to samo na NHS app, ale wydrukowac sie nie da ani z app ani online tym razem. Zniknela ta opcja, jest zamiast tego prosba do NHS o przyslanie listu ze statusem szczepienia. Wole miec zawsze wszystko na papierze, niech internet albo telefon padnie czy cos. Na NHS app'ce mam "zaswqidczenie o dwoch szczepieniach, ale zadnego Covid pass tam nie ma, jest informacja na pomaranczowo, ze there is no Covid records bla bla.
Co to jest te Covid pass, czy to jakis osobny twor o ktory trzeba aplikowac, dodatkowo oprocz dowodu na szczepienia? To samo karta lokacji pasazera, wydrukowalam dwie, na wszelki wypadek. Jak bede wracac do UK to ta sama procedura, tez jakas karta lokacji w UK? Mam tez nadzieje, ze te testy na drugi dzien po przylocie wystarczy zamowic tak na dwa dni zanim sie tu wraca, a nie juzteraz "na zapas" ? Bo mam nadzieje, ze przez te jazdy i audyty co teraz robia, to do czasu mjego powrotu stanieja; ) @niebieski, tam ktos wczesniej opisywal, ze nikt nic nie sprawdzal w Pl. A, i jeszcze jedno pytanie, czy do Pl mnie wpuszcza na dowodzie osobistym jak za czasow przed brexitowskich, czy musze miec polski paszport? Ktos chyba pamietam pisal, ze wpuscili go na dowodzie, ale nie bede stu iles stron wertowac, bo nie pamietam czy to w tym temacie ten wpis byl. [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 14-08-2021 15:55 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
cris82 | Post #8 Ocena: 0 2021-08-14 15:57:17 (4 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
na apce nhs jest link z ktorego pobierasz sobie plik pdf "przepustki"
mozesz wyslac link na maila rowniez i pobierac dokument tam |
daavid | Post #9 Ocena: 0 2021-08-14 16:05:39 (4 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Dokładnie "Download PDF copy" lub "Receive an offline copy by email".
Dokładnie ścieżka jest taka: "Get your NHS Covid pass", następnie klikamy "Continue" następnie "Travel" no i później "Download PDF copy". Piszę tak łopataogicznie bo wiem, że różni ludzie czytają forum. |
galadriel | Post #10 Ocena: 0 2021-08-14 16:11:56 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Jak ide ta sciezka, to po Travel mam na zolto: No covid 19 records found. I nie mam zadnego linku do PDF.
Natomiast jak wchodz w Your Health- check your Covid vaccine record, to pokazuje mi obydwie daty z detalami szczepionek. Ale wciaz nie ma linku do pdf ani nie ma jak wyslac na maila. Przedtem bylo, bo mam wydrukowane sprzed miesiaca (lub 2-och z jakims bar code nawet). Po prostu bajzel w systemie i tyle. [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 14-08-2021 16:19 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|