No i ja chcę do luku. Od początku.
Tyle, że w normalnych warunkach skierowałbym tam "normalny" bagaż podręczny.
I jak tu sie dziwic ze nie pasowala zadna odpowiedz na logike...
[ Ostatnio edytowany przez: PannaZMokraGlowa 13-12-2020 23:59 ]
Str 5 z 6 |
|
---|---|
PannaZMokraGlow | Post #1 Ocena: 0 2020-12-13 23:46:45 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: No i ja chcę do luku. Od początku. Tyle, że w normalnych warunkach skierowałbym tam "normalny" bagaż podręczny. I jak tu sie dziwic ze nie pasowala zadna odpowiedz na logike... [ Ostatnio edytowany przez: PannaZMokraGlowa 13-12-2020 23:59 ] |
stanislawski | Post #2 Ocena: 0 2020-12-14 00:05:05 (5 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Cytat: 2020-12-13 23:46:45, PannaZMokraGlowa napisał(a): Cytat: No i ja chcę do luku. Od początku. Tyle, że w normalnych warunkach skierowałbym tam "normalny" bagaż podręczny. I jak tu sie dziwic ze nie pasowala zadna odpowiedz na logike... Nie pasowała, bo nie o to było pytanie. Wcześniej oddawałem do luku bagaż podręczny. [ Ostatnio edytowany przez: stanislawski 14-12-2020 00:07 ] |
dominikana36 | Post #3 Ocena: 0 2020-12-14 08:16:34 (5 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Stanislawski Ryanair ma teraz 2 rodzaje bagaze 10kg w wymiarach duze go podrecznego. Oba do dokupienia.
Ten, kt kupujesz z Priority zabierasz ze soba przez bramki i tam nie moze byc plynow pow 100 ml. Ten drugi natomiast mozesz kupic niezaleznie od Priority, musisz z nim podejsc do odprawy I nadac tak jak duza walizke zanim przejdziesz dalej. Tam mozesz wlozyc plynow ile chcesz i jakie chcesz. Nie prawda tez ze loty puste, to wszystko idzie do kabiny. Lecialam 10x od sierpnia, rozne linie i lotniska, procedury bagazowe jak zawsze. |
andypolo | Post #4 Ocena: 0 2020-12-14 08:54:25 (5 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2010 Skąd: C-L-S |
Lecąc z żoną do Polski wykupiłem jeden bagaż 10kg nadany, a drugi bagaż 10kg kabinowy. Przy odprawie tego pierwszego postanowiliśmy zostawić też ten drugi ale nam nie pozwolono więc musieliśmy go zabrać do samolotu.
To jest chyba poprawna odpowiedź na pytanie Stanisławskiego. |
stanislawski | Post #5 Ocena: 0 2020-12-14 15:54:27 (5 lat temu) |
Cytat: 2020-12-14 08:54:25, andypolo napisał(a): Lecąc z żoną do Polski wykupiłem jeden bagaż 10kg nadany, a drugi bagaż 10kg kabinowy. Przy odprawie tego pierwszego postanowiliśmy zostawić też ten drugi ale nam nie pozwolono więc musieliśmy go zabrać do samolotu. To jest chyba poprawna odpowiedź na pytanie Stanisławskiego. Dokładnie! To jest najbardziej konkretna odpowiedź. I to od kogoś - kto wie to na podstawie własnych doświadczeń! |
|
|
liv103 | Post #6 Ocena: 0 2020-12-14 20:15:30 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: g |
Hej ja lecialam 4 i 6 grudnia.Bagaz wykupiony 10 kg ,nadawany przed odprawą. Mialam alkohol .W priority mozesz miec tylko 100 ml,corcia miala butelke 160ml I kazali nam I w Polsce i W Irlandii wylac zawartość,mogla zabrac pusta butelkę. Bagaz priority do samolotu zabierasz ty.Naklejaja na nie naklejki podczas sprawdzania biletu i dokumentu.Obsluga zabiera tylko wózki z tego co widziałam .
|
Wilki2 | Post #7 Ocena: 0 2020-12-14 21:02:14 (5 lat temu) |
Z nami od: 15-12-2019 Skąd: gdzieśtu |
Cytat: 2020-12-14 15:54:27, stanislawski napisał(a): Cytat: 2020-12-14 08:54:25, andypolo napisał(a): Lecąc z żoną do Polski wykupiłem jeden bagaż 10kg nadany, a drugi bagaż 10kg kabinowy. Przy odprawie tego pierwszego postanowiliśmy zostawić też ten drugi ale nam nie pozwolono więc musieliśmy go zabrać do samolotu. To jest chyba poprawna odpowiedź na pytanie Stanisławskiego. Dokładnie! To jest najbardziej konkretna odpowiedź. I to od kogoś - kto wie to na podstawie własnych doświadczeń! Pytałeś o bagaż podręczny a w ten możesz zapakaować max 100ml opakowania płynu. Nawet jeśli jest to ten bagaż z opcją pierwszeństwa wejścia i oddasz go do luku za bramką kontrolną to nadal podlega on ograniczeniom dotyczącym bagażu podręcznego. Czym innym jest opcja ,która ciebie powinna interesować czyli mały bagaż rejestrowany do 10 kg, który oddajesz przed przejściem przez kontrolę bezpieczeństwa. Bazowanie na cudzych doświadczeniach nie zawsze się sprawdza i można się przejechać. Czasem dużo zależy od interpretacji jakiegoś przepisu przez pracowników na konkretnej zmianie. Kiedyś często latałem z Wizzarem pakując rower w karton i nadając jako zwykły bagaż bo było taniej i nie zabraniały tego przepisy. Korzystając z moich doświadczeń odwiedziło mnie kilka osób z rowerami. Kiedy po dwóch tygodniach wracali tymi samymi liniami kierowniczka zmiany w Glasgow powiedziała im,że nie ma takiej opcji i musieli wykupić dodatkowo przewóz sprzętu sportowego za 60£. |
stanislawski | Post #8 Ocena: 0 2020-12-15 09:04:02 (5 lat temu) |
Cytat: 2020-12-14 20:15:30, liv103 napisał(a): Hej ja lecialam 4 i 6 grudnia.Bagaz wykupiony 10 kg ,nadawany przed odprawą. Mialam alkohol .W priority mozesz miec tylko 100 ml,corcia miala butelke 160ml I kazali nam I w Polsce i W Irlandii wylac zawartość,mogla zabrac pusta butelkę. Bagaz priority do samolotu zabierasz ty.Naklejaja na nie naklejki podczas sprawdzania biletu i dokumentu.Obsluga zabiera tylko wózki z tego co widziałam . Ja wiem, jakie są zasady dotyczące bagażu podręcznego. Już to zostało wyjaśnione. Nie tłumaczcie tego, co można zapakować do podręcznego. Nie chodzi mi o to, jak to jest w przepisach - tylko czy dalej zabierają podręczny NA ODPRAWIE (ona jest przed security - dla tych co nie lecieli) DO LUKU. Wtedy bowiem nikt nie sprawdza płynów w tym bagażu. On leci na prawach bagażu głównego, odbierany jest po lądowaniu z taśmy. Andyopolo już opisał taką sytuację i wyjaśnił jak to jest obecnie, a przynajmniej jak było w jego przypadku. |
ZlotaPerla1 | Post #9 Ocena: 0 2020-12-15 09:32:45 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Kiedyś masowo zabierali bagaże do luku po kolei jak leci - teraz to się zmieniło.
W Easy Jet też zmiany dotyczące podręcznego, trochę tego nie rozumiem, można zabrać walizkę małą kabinową, ale trzeba ją włożyć pod siedzenie a nie do schowka nad głową - torba się zmieści, ale walizka? jak to będą sprawdzać? www.easyjet.com/en/help/baggage/cabin-bag-and-hold-luggage Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
Richmond | Post #10 Ocena: 0 2020-12-15 11:17:52 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
"Everyone can take one small cabin bag per person on board (maximum size 45 x 36 x 20cm, including any handles or wheels), which must fit under the seat in front of you."
Torba musi miescic sie pod siedzenie, ale nie znaczy, ze ma tam siedziec. Nie wiem dlaczego na poczatku wiekszosc stron pisala, ze nie bedzie mozna korzystac ze schowkow, bo EasyJet nic takiego nie sugeruje. Okresla tylko rozmiar. W zasadach do 10 lutego przy dwoch torbach jest napisane: "-One additional under seat bag, like a laptop bag or handbag. -Maximum size 45 x 36 x 20cm (including any handles or wheels). -Bags must be placed under the seat in front of you." Ale w nowych nie ma nic o tym, ze mala torba ma byc umieszczona pod siedzeniem. Carpe diem.
|