MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ciuciubabka

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

Str 8 z 13

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

gosian

Post #1 Ocena: 0

2020-09-07 20:21:28 (5 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Wielim nigdy nie twierdziłam że maseczka to lekarstwo na virusa. I twierdzę że nawet one nas nie uchronią. Ale jeżeli ktoś jest nosicielem , to mając poprawnie założoną maseczkę, na pewno mniej rozsiewa virusa.
Zresztą temat rzeka. Ile osób, tyle opinii..
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosian

Post #2 Ocena: 0

2020-09-07 20:29:56 (5 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

[LIST]
Cytat:

2020-09-07 20:16:54, cris82 napisał(a):
dokladnie to jest jakis zart w sklepie mam zakladac ale w pracy juz nie *CRAZY*

jeszcze u mnie pracuje z 20osob...a magazyny typu tesco 300osob na zmianie i tam juz nie trzeba maseczek *CRAZY* nonsens

[ Ostatnio edytowany przez: <i>cris82</i> 07-09-2020 20:17 ]

Cris, ponoć w Morrisonie magazynie od poniedziałku pracownicy będą musieli nosic maseczki. Co za tym idzie myślę, że wszystkie markety pójdą za tym ciosem niestety.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

niebieskieucho

Post #3 Ocena: 0

2020-09-07 20:44:02 (5 lat temu)

niebieskieucho

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2008

Cytat:

2020-09-06 13:10:19, gosian napisał(a):
Tu nie chodzi w tym momencie o mnie, tylko o innych ludzi i szacunku dla ich obaw?

Jak ktos jest idiotą i postepuje idiotycznie, to by go nie urazic tez bedziesz nasladowac jego zachowania?
Cytat:

Mogłeś odsłonić nos i też by Ci się oddychało normalnie.

Przeciez ona to zauwazyla! - personel upominal mnie 2 razy.
Cytat:

Nie znamy sytuacji innych ludzi.

Ludzie z glowa miedzy ramionami powinni zapoznawac sie z wieloma zródlami informacji, a przede wszystkim powinni zdawac sobie sprawe z tego, ze skoro w kolejce obowiazuje odstep 1 m a moze wiecej, to dlaczego dopuszcza sie brak odstepów w samolocie i zdjecie maski podczas konsumcji absolutnie nie szkodzi. Widzisz w tym logike? Nb. tego wirusa juz dawno nie ma (zmutowal).
To jest lamanie konstytucji i mam prawo protestowac!

Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer Skype

niebieskieucho

Post #4 Ocena: 0

2020-09-07 20:50:24 (5 lat temu)

niebieskieucho

Mężczyzna

Cytat:

2020-09-06 13:57:45, andypolo napisał(a):
Niebieskieucho, a nie przyszło ci do głowy zapytać osoby siedzące koło ciebie, czy będzie im przeszkadzało jak zdejmiesz maseczkę?
Ja tak robie.

Nie, gdyz obsulga upominala równiez innych pasazerów.

Do góry stronyOffline

niebieskieucho

Post #5 Ocena: 0

2020-09-07 21:16:11 (5 lat temu)

niebieskieucho

Mężczyzna

Przepraszam, ale nie jestem w stanie odpowiadac kazdemu z osobna z uwagi liczbe postów. W zamian proponuje zapoznac sie z tym co nizej i tym, którzy bezgranicznie i wylacznie wierza w to co podaja glównonurtowe (zalezne od deep state) media.

1. https://vaxxter.com/wp-content/uploads/2020/07/Masks-Final.pdf/
(lacznie z punktem 6 na ostatniej tronie)

2. https://vaxxter.com/wp-content/uploads/2020/07/Masks-Final.pdf/

3. Skrótowo: https://www.bitchute.com/video/MkedWWgvcQbM/

Do góry stronyOffline

kinga77

Post #6 Ocena: 0

2020-09-07 21:49:49 (5 lat temu)

kinga77

Kobieta

Z nami od: 04-08-2008

Cytat:

2020-09-06 13:20:22, ZosiaS napisał(a):
Cały wysiłek jaki w to wkładam to pół godziny 2x w tygodniu, naprawdę nie rujnuje mnie to, a mam spokojne sumienie, że nie rozprzestrzeniłam nic dalej.

A ja nie mam

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2020-09-07 23:12:51 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Nikt nikogo nie upominal ani na lotnisku, ani w samolocie. Maseczki pod nosami, spokojnie mozna bylo oddychac. Biedne stewardesy cala droge w papierowych maskach.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Wilki2

Post #8 Ocena: 0

2020-09-07 23:38:07 (5 lat temu)

Wilki2

Mężczyzna

Z nami od: 15-12-2019

Cytat:

2020-09-07 21:49:49, kinga77 napisał(a):
Cytat:

2020-09-06 13:20:22, ZosiaS napisał(a):
Cały wysiłek jaki w to wkładam to pół godziny 2x w tygodniu, naprawdę nie rujnuje mnie to, a mam spokojne sumienie, że nie rozprzestrzeniłam nic dalej.

A ja nie mam

No to nie ma sié czym chwalić. Brak empatii i egocentryzm okazuje się być większą pandemią społeczną niż covid.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #9 Ocena: 0

2020-09-08 02:43:36 (5 lat temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

2020-09-07 20:44:02, niebieskieucho napisał(a):

Ludzie z glowa miedzy ramionami powinni zapoznawac sie z wieloma zródlami informacji, a przede wszystkim powinni zdawac sobie sprawe z tego, ze skoro w kolejce obowiazuje odstep 1 m a moze wiecej, to dlaczego dopuszcza sie brak odstepów w samolocie i zdjecie maski podczas konsumcji absolutnie nie szkodzi. Widzisz w tym logike? Nb. tego wirusa juz dawno nie ma (zmutowal).
To jest lamanie konstytucji i mam prawo protestowac!

Nie bardzo rozumiem po co doszukiwać się we wszystkim problemów. Nikt nie mówi, czy zdjęcie maseczki podczas konsumcji szkodzi, czy nie. Uznano, że trzeba pozwolić ludziom jeść aczkolwiek nikt Ci nie nakazuje robić to podczas dwugodzinnego lotu. Co więcej, zdaje się, że jakby patrzeć na zdrowie to jedzenie podczas lotu nie jest wskazane i pewnie szkodzi bardziej jak założenie maseczki.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #10 Ocena: 0

2020-09-08 04:26:20 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Widzę tu heheszki, że to nikt za tym nie stoi, że rządzący wiedzą co robią a wszystko teorie spiskowe. Kto trochę interesuje się geopolityką oczywiście odrzuci teorie o Gates'ie i płaskoziemcach ale pozwólcie, że trochę uporządkujemy fakty.

Abstract

Trwa wojna ekonomiczna, znacznie poważniejsza niż standardowa z karabinami i dronami. A przede wszystkim efektywniejsza. Poważni gracze w tej wojnie chca być bogatsi, silniejsi i grają na osłabienie konkurencji.

Introduction

Nie bede zanudzał bo większość ludzi żyje w tzw. bańce i nie rozumie rozgrywki najwiekszych graczy. Czyli USA, Chiny, Niemcy, Rosja i ich allies. Gaz, ropa, surowce, przemysł, dolar, yuan, skupowanie długów, kryzys, lobby najwiekszych firm, 8 ludzi ma tyle majątku co połowa świata a jakiś % posiada 98% całego ,,bogactwa świata". Lekcje do odrobienia.

Discussion

W wojnie ekonomicznej nie ma skrupółów i sentymentów - liczy sie kasa i dominacja. Tę of lat dzierżą jankesi, których nie lubią i chiny i niemcy i rosja. Wszystkim zależy by tamci słabnęli a my sie bogacili. Norma, c'nie? Tanio zrobić, drogo sprzedać. Unia czyli niemcy nie lubia jankesów, wola robić biznes z ruskimi, wojna usa-chiny to jak starcie Tysona z AJ'em. Make america, china, dojczland i raszja grejt egen.

W 2015 roku w chińskim Wuhan jacyś naukowcy bawią się w laboratorium wirusem z piety nietoperza - zupełnie nieszkodliwym dla człowieka. Nazywa sie koronawirus jakiśtam i jest z nami od tysiecy lat nie wywołując żadnych chorób. Po co oni się nim bawią zamiast szukać np. lekarstwa na raka? Ano bawią bo dodając jakieś białko w rna wirus nagle okazuje się groźny i wywołuje choroby układu oddechowego. Ups, wirus jak już groźny to oczywiście musi sie wydostać z laba no bo inaczej cała zabawa poszłaby na marne.

No i sie wydostaje, najpierw Wuhan, potem inne kraje Azji. Jeszcze w lutym WHO uspokaja, że to nic wielkiego ale każe lepiej trochę restrykcji wprowadzić ustami etiopskiego komunisty. Gospodarka Chin dostaje lekkiej zadyszki - pkb leci, jankesi sie ciesza, ruskie z niemcami troche też. I nagle...

Do Europy przyjezdza pierwszy pacjent 0, mowi sie ze niemiec przylecial z chin do bawarii a potem pojechal na narty do Włoch. Zaczęło się tam, c'nie? Tysiace chorych, tysiace trupow, media 24/7 zyja koronawirusem z chin (slowa rasisty trumpa bo wirus wcale nie jest chinski, jest nietoperski). Hiszpania, UK, Niemcy - wylało sie. Potem cmyk przez ocean. Gdy w Europie i usa czy rosji rosnie liczba chorych i robi sie puste do konca miejsca na tysiace potencjalnych respiratorowców w tym samym czasie siadaja gospodarki - lockdowny, pompowanie publicznych pieniedzy by ludzie na 80% posiedzieli w domu, pkb spada, najgorsze kryzysy od wojny (niemcy sobie dosc dobrze radza), w juesej milion bezribotnych w 2 tygodnie a robi sie tylko gorzej. Plajtuja linie lotnicze biura podrozy, ludzie siedza w domach i z anxiety czytaja paski oraz sluchaja ekspertow: ,,w uk umrze 500.000 ludzi!" krzyczy autorytet fergusson (sam nie wiem kto to). Lipa straszna a tymczasem...

Gospodarka chin odbija juz dawno i pokazuje tyłek innym jak kuedyś Armstrong peletonowi na tour de france. Chinczycy pozyskuja nowe obszary w Afryce (buduja kolej czy drige w biednym kraju na kreche, tzn za surowce na przyklad, klada lape na ropie najwiekszego zasobnika (ktos zna? Wenezuela) a fabryki adidasa i najki robia na 110% by pozamykani ludzie w jukej mogli sobie cos kupic przez neta bo sklepy zamkniete (oj bezos na koronawirusie stal sie bogatszy niz 3/4 europy razem z ludzmi bo ci dla ,,rzonduf" wartosci nie maja procz pustych haseł. Trump, pjutin, merkel rozumieja o co chodzi - o kase, wplywy i panowanie nad zastraszonymi ludzmi (w chinach łatwo, w usa ciezej zastraszyc ludzi, druga poprawka i inne takie).

Recommendation

Pomiedzy netflixem, bbc news, fakty po faktach, spacerem w masce i innymi fajnymi rzeczami poczytać o tym, o czym nie mowia zatroskani o was rzadzacy. Albo posłuchać bo temat rzeka.

Conclusion

Im wiecej sie heheszkuje nie widzac biger pikczer tym można nie raz wyjść na kogos, kto mimo XXIw i dostepu do internetu zdaje sie żyć w latach 70-tych w PRL z dwoma programami i techniczna przerwa od 10-14 a potem agrobiznes. Nie jest wcale trudno poukladac w calosc tych klockow by zrozumieć mechanizm - trzeba tylko przestać bezgranicznie wierzyć, że rzadzacy dzialaja tylko dla waszego dobra - bo najpierw musza zadbac o ten maly % bezosów, ktory ma 98% mamony w garści - inaczej jest po nich (afera, kelnerzy nagraja, z kochanka ktos przylapie, lewe konta wyjda przypadkiem). Bez nich jakus pucybut boris jest nikim a same usa potrafi bezkrwawo zainstalować swoich ludzi nue tylko w jakims kraju 3 swiata ale tez 2 czy 1. Ot, kelnerzy nagrali opcje niemiecka co chciala kupic karakale a teraz opcja amerykanska kupila f35. Deal dobry. Dzien dobry i do widzenia.

Wirus mial zabic miliony, prawie zabil w ludziach godnosc i wolnosc a wkladanie maseczki jak wchodzisz do kfc a potem jej sciaganie gdy jesz nie tylko gwalci logike ale poddaje w watpliwosc system edukacji, ktory od dawna uczy sluchania ekspertow a nie samidzielnego i krytycznego myslenia. No i każe podążać za tłumem - jak tlum w maseczkach to tak ma byc i sie nie wylamuj karle reakcji bo wiekszosc ma zawsze racje. I ta wiekszosc i racja potrafila wybrac hitlera i kto nie maszerowal z hakenkrojcem był...

Post skriptum - ten wpis nie ma na celu obrażenia nikogo, jest luźnym przemyśleniem po przeczytaniu tego wätku ale nie zabraniam absolutnie nikomu jego
krytyki oraz komentarzy jakie przytrafiły sie w kierunku niebieskie ucho. Po prostu maseczki z napisem not for medical use mogą uspokoić tylko ludzkä psychikę a nie uratować przed śmiertelnym wirusem. Po roku tzw pandemii w PL okaże sie, że wiecej ludzi zginelo w wypadkach niż w wyniku tego pokojowego rezydenta nietoperskich łapek, którego najwiekszy szkodnik na planecie UMYŚLNIE zamienił w takiego, co tego szkodnika atakuje. Oczywiscie z planu mega kilkera wyszło mniej wiecej tyle co ze świńskiego - ale plan przynajmniej czesciowo sie udał. Co to tam dla ludu pracujacego splacic 360 bln funtów - bezosy i bransony w rajach podatkowych nie musza.

Medale i tak dostaną bohaterscy rzadzacy, ktorzy uratowali miliony absurdalnymi przepisami o 2 metrach odstepu. Ja jak kichnę po czymś histaminowym to tylko na 198.5 cm. Przechodzac w kwietniu/maju grype czy koronawirusa i tkwiac jak szpadel w pokoju myślałem przez moment, że również ratuję miliony.

[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 08-09-2020 05:00 ]

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,