Str 7 z 13 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Wielim |
Post #1 Ocena: 0 2020-09-07 15:53:59 (5 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Cytat:
2020-09-06 20:14:29, gosian napisał(a):
(...) Ludzie uwazaja tu w wiekszosci ze maseczka to cudowny srodek na wirusa. Ze w pubach nie musisz jej nosic , za to w sklepie juz tak mimo ze sklepy (...)
Wielim, a nie przyszło ci do głowy, że Ci maseczkowscy nie chodzą do pubu?
Wydaje mi się, że Ci którzy się boją virusa, chodzą tylko tam gdzie muszą a pub do takich miejsc raczej nie należy.
Taka wegetacja I więzienie ludzi ,dom i ewentualnie sklep i czekanie na śmierć, umilając czekanie mozna wlaczyc nagonke z bbc albo tvp czy tvn . W Bialorusi nie bylo lockdownu , nie ma maseczek , sa za to milionowe protesty , przeciez tych ludzi powinni juz dawno w workach TIRami przewozic ...
|

|
 |
|
|
galadriel |
Post #2 Ocena: 0 2020-09-07 18:37:05 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Wlasnie obserwuje humans na lotnisku. Maski pod nosem, nad nosem, ns czole. Zreszta sama nie swieta, bo choc mam maske z lykry i mozna przez nia oddychac- jakies pol godziny, nie pol dnia. Niech juz skoncza ta paranoje. Tu to jeszcze w sumie w miare, wiekszosc sciemnia- jakby co to maska jest. Nie widzialam wlepianych mandatow, wszyscy zdaja sie tym wszystkim zmeczeni. Ile mozna jesc i poc by poodychac... kolezanka mi pisze, ze w Pl trzeba sie pilnowac, bo mandat wlepiaja. No ale jak, tak z punktu, bez” przepraszam bardzo czy moglby pan/ pani te maseczke, well, of course, niemazaco, dziekuje”  . P. S niebieskieucho re: zatzadzenie chodzenia z wiadrem na glowie. Odpowiedz: tak. Systemow nie rozwala sie bezsensownymi prowokacjami!  [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 07-09-2020 18:42 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
gosian |
Post #3 Ocena: 0 2020-09-07 19:17:43 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
[/LIST] Cytat:
2020-09-07 15:53:59, Wielim napisał(a):
Cytat:
(...) Ludzie uwazaja tu w wiekszosci ze maseczka to cudowny srodek na wirusa. Ze w pubach nie musisz jej nosic , za to w sklepie juz tak mimo ze sklepy (...)
Wydaje mi się, że Ci którzy się boją virusa, chodzą tylko tam gdzie muszą a pub do takich miejsc raczej nie należy.
Taka wegetacja I więzienie ludzi ,dom i ewentualnie sklep i czekanie na śmierć, umilając czekanie mozna wlaczyc nagonke z bbc albo tvp czy tvn . W Bialorusi nie bylo lockdownu , nie ma maseczek , sa za to milionowe protesty , przeciez tych ludzi powinni juz dawno w workach TIRami przewozic ...
Wegetacja bo do pubu ktoś nie pójdzie???  dobre.. Nie dla każdego weekend bez pubu czy restauracji to weekend stracony. Nie chodzę do pubów i wcale mi z tego powodu nie jest źle. To zależy kto co lubi. Ty lubisz się nachlac czasami (jak opisujesz /chwalisz) a ja wolę sobie zjeść kawałek ciasta, zjeść kolacje i napić się wina z przyjaciółmi w domu. Przez całe moje życie nie czułam się że wegetuje. I myślę że takich osób dla których puby mogą nie istnieć jest więcej. Ale rzeczywiście żal mi ludzi dla których pub jest częścią życia. Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|

|

|
|
iwona38 |
Post #4 Ocena: 0 2020-09-07 19:31:32 (5 lat temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Gosian sama pisalas ze Ty tylko do sklepu chodzisz. Pewnie o to chodzilo w tej wegetacji. Nic nie napisalas ze spotykasz sie z przyjaciolmi czy ze robisz cokolwiek innego.
Poza tym pisalas ze maseczkowcy nie chodza do Pubow - a czym sie rozni Twoje spotkanie z przyjaciolmi w domu od tego z przyjaciolmi w pubie? Siedzicie w domu w maseczkach? Tak tylko pytam, bo przeciez nie wiecie czy ktos z was nie jest nosicielem wirusa. Jesli nie macie maseczek to sie nie szanujecie? To nawiazanie do szacunku o ktorym pisalas wczesniej. [ Ostatnio edytowany przez: iwona38 07-09-2020 19:41 ] Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
gosian |
Post #5 Ocena: 0 2020-09-07 19:36:21 (5 lat temu) |
Wiesz, robię dużo innych rzeczy  i niekoniecznie muszę o nich tutaj pisać. Nie jestem pustelnikiem
P.S Nawet chodzę do pracy  i to nawet 5 dni w tygodniu.. Wow [ Ostatnio edytowany przez: gosian 07-09-2020 19:41 ] Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|

|

|
|
|
Wielim |
Post #6 Ocena: 0 2020-09-07 19:51:26 (5 lat temu) |
Cytat:
2020-09-07 19:17:43, gosian napisał(a):
[/LIST] Cytat:
2020-09-07 15:53:59, Wielim napisał(a):
Cytat:
Wegetacja bo do pubu ktoś nie pójdzie???  dobre.. Nie dla każdego weekend bez pubu czy restauracji to weekend stracony. Nie chodzę do pubów i wcale mi z tego powodu nie jest źle. To zależy kto co lubi. Ty lubisz się nachlac czasami (jak opisujesz /chwalisz) a ja wolę sobie zjeść kawałek ciasta, zjeść kolacje i napić się wina z przyjaciółmi w domu. Przez całe moje życie nie czułam się że wegetuje. I myślę że takich osób dla których puby mogą nie istnieć jest więcej. Ale rzeczywiście żal mi ludzi dla których pub jest częścią życia.
Napisalas wczesniej ze maseczkowcy nie chodza do pubu tylko tam gdzie muszą. Spotkania w domu z osobami z innego gospodarstwa domowego przy winku to chyba nie jest przymusowe? Pub to tu tylko przyklad , chodzi o caly ten rezim i egzystencje , wegetacje tylko przybtym co do zycia niezbedne , zakupy w maseczce i 23h w domu , gdzie wyjscia na plaże, do lasu , do muzeum , parku , spedzanie czasu z ludzmi ? Pub to tylko jedna z tych rzeczy , dla mnie nic nie znaczy ale dla nie ktorych to powrot do normalności, zwlaszcza dla Anglików, tyle lat ru mieszkasz i jeszcze o tym nie wiesz?więc po co szukasz problemu ? Najlepsze w tym wszystkim ze sama przyznajesz ze spotykasz sie ze znajomymi , ano tak to znajomi , oni nie moga miec wirusa . Tak na marginesie , spotykacie sie w maseczkach ? Bo jak bez to jaki sens jest noszenie przez Ciebie maseczki w sklepie ? I tu pasuje ten tytuł "ciuciubabka" ... [ Ostatnio edytowany przez: Wielim 07-09-2020 19:57 ]
|

|
 |
|
gosian |
Post #7 Ocena: 0 2020-09-07 19:58:56 (5 lat temu) |
Taki sens, że ktoś koło mnie co stoi i się boi virusa może poczuć się troszkę bezpieczniej widząc że inni noszą maseczki. Dlatego noszę ze względu na szacunek dla innych.. I gdybyś czytał uważnie to nie musiałabym pisać o tym po raz kolejny.
Zaproszenie przyjaciół do domu nie jest już zabronione, więc nie wiem dlaczego o tym piszesz.. Wydaje mi się że teraz to będzie już takie czepianie się słówek... Nie róbmy z tego tematu placu zabaw.. Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|

|

|
|
Wielim |
Post #8 Ocena: 0 2020-09-07 20:11:43 (5 lat temu) |
Jak ktos sie boi to niech zamowi zakupy online , jak jest starszy niech poprosi dzieci, wnukow , rodzine , jak nie ma to sa rozne organizacje świadczące taką usluge za free , po co ma w ogole wychodzic ? Dlaczego inni mają sie dostosowywać? Wychodzenie do pubu tez nie jest zabronione, to Ty sie uczepilas tego pubu , o ktorym ja wspomnialem w swojej wypowiedzi bo akurat w ten dzien bylem na zakuoach i widzialem ten absurd . A co do maseczek, sama przyznajesz ze nosisz je tylko dla zasady , dla innych , qiec tym samym przyznajesz ze one są tak naprawde bezużyteczne , inaczej założyłabyś maseczke na swoich spotkaniach
|

|
 |
|
niebieskieucho |
Post #9 Ocena: 0 2020-09-07 20:15:24 (5 lat temu) |
Z nami od: 24-11-2008 Skąd: Folkestone |
Cytat:
2020-09-06 12:42:17, ZosiaS napisał(a):
Cytat:
2020-09-06 12:34:21, niebieskieucho napisał(a):
Cytat:
2020-09-06 11:50:42, ZosiaS napisał(a):
niebieskieucho, kiedyś uświadomiłeś nas, że nie masz kręgosłupa moralnego i szacunku,
:O Kiedy? Mozesz przypomniec?
Kiedy z dumą pisałeś o tym jak zdradzasz żonę na wyjazdach i jakie to jest normalne.
Bez przesadyzmu. Nie z duma, tylko szczeroscia, co wyplynelo z dyskusji. Nigdy nie kontrolowalem towarzystwa zony, a ona mojego. Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi
|

|

|
|
cris82 |
Post #10 Ocena: 0 2020-09-07 20:16:54 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
dokladnie to jest jakis zart w sklepie mam zakladac ale w pracy juz nie
jeszcze u mnie pracuje z 20osob...a magazyny typu tesco 300osob na zmianie i tam juz nie trzeba maseczek  nonsens [ Ostatnio edytowany przez: cris82 07-09-2020 20:17 ]
|

|
 |
|