Str 4 z 13 |
|
---|---|
iwona38 | Post #1 Ocena: 0 2020-09-06 13:59:42 (5 lat temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
A jakby obok Ciebie pare miesiecy temu, przed tzw. pandemia usiadl ktos z katarem to wymagalabys od niego zalozenia maseczki? Przeciez mogl byc "potencjalnym roznosicielem" jakiegos blizej nie okreslonego wirusa. Czym podana przeze mnie sytuacja rozni sie od dzisiejszej? A no tym, ze media i rzadzacy napedzili spirale strachu i teraz jak ktos kaszlnie w towarzystwie to moze byc potraktowany jak potencjalny morderca. Naprawde nie widzisz absurdu w tym wszystkim? Bedac na kwarantannie mozesz pojsc do sklepu, wrocic transportem publicznym do domu z lotniska i wiele podobnych bzdur. No nie trzyma sie to wszystko kupy i nie dziwie sie ludziom ktorzy maja tego dosc. Jest wirus ale nie w pracy i szkole, nie ma go w pubach i nawet w silowniach. A gdzie jest? W sklepach i samolotach. Super inteligentny ten wirus.
Nie kupuje w Amazonie.
|
tesstickle | Post #2 Ocena: 0 2020-09-06 14:02:05 (5 lat temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
To jak do tego wszystkiego mają się zielone "smycze na szyje" z morisona?
Taka wiadomość dla wirusa? tego człowieka prosze nie atakować, i tak już jest poszkodowany bo ma astme. [ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 06-09-2020 14:03 ] - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
iwona38 | Post #3 Ocena: 0 2020-09-06 14:22:44 (5 lat temu) |
Cyrku ciag dalszy, Winter Wonderland w tym roku odwolany. Widocznie wirus sie tam zapowiedzial z wizyta
![]() Nie kupuje w Amazonie.
|
PannaZMokraGlow | Post #4 Ocena: 0 2020-09-06 15:09:17 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-09-06 01:08:55, niebieskieucho napisał(a): Kosztowaly mnie 16 fu, ale dalbym nawet i wiecej, by sie nie dusic. Ja bym powiedziala ze niepelnosprawnosci sa rozne, i jezeli kolega wierzy ze siedzac z maska na twarzy sie udusi, to moze powinno sie wybaczyc... Choc nie chcialabym jechac obok. Tylko raz od pandemii ktos w metrze przysiadl sie na siedzenie bezposrednio obok mnie i szczerze mowiac nie bylo mi milo choc mial zalozona maseczke. Gdyby nie mial, wstalabym z miejsca. W pracy co innego, troche jak w rodzinie, choc kiedy szef mial troche kataru to rano sie nam raportowal z brakiem temperatury na wypadek gdyby ktos mial watpliwosci. Z maseczkami, z tego co mowia w mediach, jest tak ze ciebie nie uchronia przed zarazeniem ale moga uchronic innych jesli jestes zarazony bezobjawowo. Czyli zakladanie maski od poczatku mialo wyraz troski o innych a nie o siebie. |
Wilki2 | Post #5 Ocena: 0 2020-09-06 16:00:59 (5 lat temu) |
Z nami od: 15-12-2019 Skąd: gdzieśtu |
Cytat: 2020-09-06 13:18:39, iwona38 napisał(a): Gosian to moze zwroc uwage na taka sytuacje: do samolotu wsiada facet ktory ma fobie latania i czy majac szacunek do jego leku samolot powinien jechac droga zamiast leciec czy moze facet nie powinien wsiadac do samolotu? Albo ktos boi sie przejsc przez ulice bo jezdza po niej samochody , czy powinnismy dla niego usunac wszystkie samochody? No chyba nie? Tak ja postrzegam caly ten lockdown, noszenie maseczek itp. Zatrzymac calego swiata sie nie da a wszelkie posrednie metody sa nieadekwatne do sytuacji. ![]() Nie wiem gdzie jest problem w założeniu maseczki na te 2 godz. Po raz kolejny chciałbym zapytać tych wszystkich uświadomionych wiedzą z youtuba. Kto za tym wszystkim stoi? Komu zależy na zakładaniu ludziom maseczek? Komu zależy na rozwalaniu gospodarki przez lockdown? Wszystkie teorie ,które powstały za chwilę upadają lub same sobie przeczą. Słyszę wciąż o jakiś rządach spragnionych władzy nad społeczeństwem w maseczkach. Co to za rządy? Rządzący to nie są jacyś super ludzie ani kosmici w przebraniu. To takie same szaraki jak my, którzy mieli plan na karierę w polityce i trochę kumpli którzy im w tym pomogli. Chcieli się tylko nachapać i załatwić parę spraw sobie i znajomym. Niestey nagle znaleźli się w sytuacji nieznanej dla nikogo bo pojawił się jakiś wirus. trudno się dziwić ,że przyparci do muru podejmują czasem dziwne i sprzeczne decyzje. Wszyscy dopiero się uczą tego wirusa i tego z czym go zjeść. Wracając do samych maseczek to przypomnę jak jeszcze całkiem niedawno wszyscy wyli ze złości na te złe rządy wprowadzające wszechobecną inwigilację poprzez tysiące kamer na uliach z możliwością rozpoznawania naszej twarzy i śledzenia prywatnego życia. Teraz ,gdy wszyscy możemy dzięki wirusowi zachować odrobine anonimowości kryjąc się pod maseczkami to okazuje się ,że to znowu ci rządzácy czerpią z tego jakąś satysfakcję bo zakładają nam "kagańce". ![]() O ludzie! Jak dla mnie to nadmiar wiedzy czerpanej z seriali sf. [ Ostatnio edytowany przez: Wilki2 06-09-2020 16:04 ] |
|
|
cris82 | Post #6 Ocena: 0 2020-09-06 16:04:28 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
wlasnie wrocilem z miasta ahh te leicester jak za tym miejscem nie tesknic... : )
wyrabialem duplikat zgubionej karty sim ja w maseczce opuszczonej na brodzie na krzsle naprzeciwko gosc identyko... i sobie gadmy bo w tych maskach to ciezko sie porozumiec : ) ogolnie to zaczalem miec watpliwosci czy ten nakaz noszenia masek w sklepach dalej obowiazuje bylem w duzej galerii handlowej i bylo naprawde duzo ludzi bez masek ludzi masa chyba dlatego ze pogoda ladna kolejka do prajmaniego chyba na 300metrow... |
iwona38 | Post #7 Ocena: 0 2020-09-06 16:09:31 (5 lat temu) |
W niczym sie nie pogubilam. Pomieszczenia zamkniete to tez szkoly, biura czy silownie ale tam maseczki juz nie obowiazuja bo? Bo maja nas za idiotow albo tak wygodnie jest rzadzacym i nie ma to nic wspolnego z wystepowaniem jakiegos wirusa. Jak dla mnie to tobie przydaloby sie mniej telewizji.
Nie kupuje w Amazonie.
|
gosian | Post #8 Ocena: +1 2020-09-06 16:27:02 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Iwona, my nadal się nie rozumiemy. Ja nie jestem zwolennikiem noszenia maski, ale tam gdzie jest wymagana poprostu zakładam z szacunku do innych, być może chorych ludzi...
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
Wilki2 | Post #9 Ocena: 0 2020-09-06 16:35:23 (5 lat temu) |
Z nami od: 15-12-2019 Skąd: gdzieśtu |
Cytat: 2020-09-06 16:09:31, iwona38 napisał(a): W niczym sie nie pogubilam. Pomieszczenia zamkniete to tez szkoly, biura czy silownie ale tam maseczki juz nie obowiazuja bo? Bo maja nas za idiotow albo tak wygodnie jest rzadzacym i nie ma to nic wspolnego z wystepowaniem jakiegos wirusa. Jak dla mnie to tobie przydaloby sie mniej telewizji. ![]() ![]() Wiadomo ,że w tzw społeczeństwach demokratycznych nie da się wprowadzić czegokolwiek co by nas ograniczało bo zaraz podniesie się lament. Noszenie maseczek nie wyeliminuje wirusa bo jest to nierealne ale ma ZMINIMALIZOWAĆ jego ewentualne rozprzestrzenianie. Każda dodatkowa maseczka matematycznie zmniejsza prawdopodobieństwo zarażenia kolejnej osoby. No ale jak wiadomo RZĄDZĄCY ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Wilki2 06-09-2020 16:36 ] |
iwona38 | Post #10 Ocena: 0 2020-09-06 16:38:28 (5 lat temu) |
Gosian no wlasnie o to mi chodzi. Szanujesz ludzi tylko tam gdzie to jest wymagane? W pozostalych pomieszczeniach juz nie zakladasz maseczki? Chodzi mi dokladnie o bezsens ktory spotykamy na kazdym kroku. Jesli jest wirus to nosimy maseczki wszedzie a jesli go nie ma lub jest nieszkodliwy to nigdzie. Tylko o to mi chodzi. Nie mozna tego traktowac wybiorczo i udawac ze w sklepie wirus jest a w szkole go nie ma.
Nie kupuje w Amazonie.
|