MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ciuciubabka

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

Str 3 z 13

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

iwona38

Post #1 Ocena: 0

2020-09-06 12:43:55 (5 lat temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Cytat:

Swoim zachowaniem niczego nie osiągnąłeś, udowodniłeś jedynie, że nie potrafisz egzystować w społeczeństwie.

Moze on chcialby NORMALNIE ZYC a nie tylko EGZYSTOWAC?
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ZosiaS

Post #2 Ocena: 0

2020-09-06 12:48:00 (5 lat temu)

ZosiaS

Konto usunięte

Cytat:

2020-09-06 12:43:55, iwona38 napisał(a):
Cytat:

Swoim zachowaniem niczego nie osiągnąłeś, udowodniłeś jedynie, że nie potrafisz egzystować w społeczeństwie.

Moze on chcialby NORMALNIE ZYC a nie tylko EGZYSTOWAC?

egzystować
1. być, istnieć; bytować;
2. funkcjonować w świadomości, w kulturze itp.;
3. wieść ograniczone życie, nie móc rozwijać się w pełni

O tę drugą definicję chodziło.

[ Ostatnio edytowany przez: ZosiaS 06-09-2020 12:49 ]

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #3 Ocena: 0

2020-09-06 13:01:32 (5 lat temu)

iwona38

Kobieta

Tzn. chodzilo Ci o dopasowanie sie do spoleczenstwa? Nawet jesli spoleczenstwo podaza za rzadzacymi jak (oczywiscie nie obrazajac nikogo) barany?
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOnline

gosian

Post #4 Ocena: 0

2020-09-06 13:10:19 (5 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Tu nie chodzi w tym momencie o mnie, tylko o innych ludzi i szacunku dla ich obaw?
Mogłeś odsłonić nos i też by Ci się oddychało normalnie. Nie znamy sytuacji innych ludzi. I dlatego zakładam maseczkę ze względu na innych. Nie idę na rzeź jak owieczka Cris. Mam swoje zdanie nt tego virusa, co nie zmienia faktu, że szanuje kogoś inną opinię. I ze względu na nich zakładam maskę, a nie że rząd karze. Moja siostra ma raka płuc. I przez jej strach przed virusem przez pierwszy tydzień pobytu się unikalysmy. Może to "babsko" niebieskueucho, które siedziało koło ciebie też jest chore? Ale co tam.. Utarles jej nosa.. Brawo i punkt dla ciebie :-o Nigdy nie wiemy kogo mijamy na ulicy i w jakiej sytuacji dana osoba się znajduje.
I nie myl tu Cris osób, które nie mają własnego zdania i słuchają tylko ludzi z rządu, z tymi którzy poprostu szanują innych poglądy mimo że się z nimi nie zgadzają. Do wszystkiego trzeba dorosnąć.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #5 Ocena: 0

2020-09-06 13:18:39 (5 lat temu)

iwona38

Kobieta

Gosian to moze zwroc uwage na taka sytuacje: do samolotu wsiada facet ktory ma fobie latania i czy majac szacunek do jego leku samolot powinien jechac droga zamiast leciec czy moze facet nie powinien wsiadac do samolotu? Albo ktos boi sie przejsc przez ulice bo jezdza po niej samochody , czy powinnismy dla niego usunac wszystkie samochody? No chyba nie? Tak ja postrzegam caly ten lockdown, noszenie maseczek itp. Zatrzymac calego swiata sie nie da a wszelkie posrednie metody sa nieadekwatne do sytuacji.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOnline

ZosiaS

Post #6 Ocena: 0

2020-09-06 13:20:22 (5 lat temu)

ZosiaS

Konto usunięte

Cytat:

2020-09-06 12:42:28, cris82 napisał(a):
ty zosiak juz wybralas zamordyzm co?
porzadek musi byc chipy id tez stana sie predzej czy pozniej idiotycznym prawem
dzieku podporzadkowaniu jakie prezentujesz

Od początku nie popadałam w skrajności (nie robiłam zapasów chociażby), raczej skłaniałam się ku temu, aby przechorować i mieć z głowy, jak inne koronawirusy. Chociaż, zaczęłam wątpić kiedy pojawiło się tak wiele przypadków śmiertelnych i powikłań u młodych ludzi. Wówczas traciłam tą pewność siebie.

Nie żyjemy w anarchii, nie możemy akceptować tylko tych zasad, które nam odpowiadają.
I tak, jeżeli ktoś podjął decyzję, że jako społeczeństwo mamy właśnie w ten sposób uporać się z wirusem, to ja nie będę za wszelką cenę udowadniać, że wiem lepiej (bo nie wiem). Zastosuję się do zaleceń (chociaż nie jestem przekonana co do niektórych z nich) i będę nosić tę maskę w sklepie, tak samo jak zakładam kask kiedy jeżdżę rowerem, chociaż poci mi się głowa i niszczy fryzura.
Cały wysiłek jaki w to wkładam to pół godziny 2x w tygodniu, naprawdę nie rujnuje mnie to, a mam spokojne sumienie, że nie rozprzestrzeniłam nic dalej.

Do góry stronyOffline

gosian

Post #7 Ocena: 0

2020-09-06 13:23:28 (5 lat temu)

gosian

Kobieta

Iwona tylko że od fobi i lęku przed przejściem na drugą stronę jeszcze się nikt nie zaraził i nie umarł,wiec chyba jest różnica mała.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #8 Ocena: 0

2020-09-06 13:32:51 (5 lat temu)

iwona38

Kobieta

Gosian wielu ludzi zginelo na drogach i wiele samolotow spadlo. Czy z szacunku dla nich nie powinnismy przestac latac i jedzdzic? To oczywiscie zart. Chcialam tylko pokazac, ze nie da sie wszystkiego zatrzymac. Niektorzy ludzie nie moga nosic maseczek a sa do tego zmuszani, to tez jest chore. Tak jak Ty szanujesz innych zakladajac maseczke tak samo powinno sie szanowac tych co tej maseczki zakladac nie moga. A ktos taki jak ta pani siedzaca obok w samolocie, ktora poleciala do zalogi zglosic ze ktos nie ma maseczki to sie nawet nie nadaje do komentowania.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOnline

gosian

Post #9 Ocena: 0

2020-09-06 13:41:40 (5 lat temu)

gosian

Kobieta

Pod jakim względem nie nadaje się do komentowania? Dlatego że zgłosiła gościa, który być może jest potencjalnym roznosicielem? Nie znasz jej stanu zdrowia, a ta Pani nie musiała mówić czy jest zdrowa czy nie. Ty byś nie zgłosiła bo virus teoretycznie mało ci zagraża, mnie również ale czy innym także? Nikt nie ma wypisane na czole "jestem chory"
Powiem tak.. Traktujmy i szanujmy innych tak, jakbyśmy chcieli żeby nas szanowano..

Do góry stronyOffline

andypolo

Post #10 Ocena: 0

2020-09-06 13:57:45 (5 lat temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Niebieskieucho, a nie przyszło ci do głowy zapytać osoby siedzące koło ciebie, czy będzie im przeszkadzało jak zdejmiesz maseczkę?
Ja tak robie.
Moja znajoma ma astmę. Pyta obsugi czy może zdjąć maseczkę ale też informuje osoby w pobliżu o powodzie nieużywania maseczki. Inaczej wtedy ludzie na to patrzą znając powód. Inacze to widzą, gdy ty jeden nie masz maseczki.

[ Ostatnio edytowany przez: andypolo 06-09-2020 13:58 ]

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,