MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Holiday z UK w dobie koronawirusa !!!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 46 z 51 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 45 | 46 | 47 ... 49 | 50 | 51 ] - Skocz do strony

Str 46 z 51

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

rafald

Post #1 Ocena: 0

2022-07-08 18:55:29 (3 lata temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Cytat:

2022-07-07 22:54:21, Richmond napisał(a):
Wlochy ok. Tu jest lista krajow EU, ktore maja ograniczenia dla niezaszczepionych, sa tylko 4: Francja, Malta, Holandia i Hiszpania.

Kupował ktoś ostatnio testy lateral flow? Jakieś firmy godne polecenia?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosian

Post #2 Ocena: 0

2022-07-12 12:10:16 (3 lata temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-juz-jutro-ryanair-zaczyna-kolejny-strajk-ktore-loty-sa-odwol,nId,6149564

Warto przeczytać, zwłaszcza jak ktoś ma zaplanowany lot
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

rafald

Post #3 Ocena: 0

2022-07-13 15:03:43 (3 lata temu)

rafald

Mężczyzna

Cytat:

2022-07-08 18:55:29, rafald napisał(a):
Cytat:

2022-07-07 22:54:21, Richmond napisał(a):
Wlochy ok. Tu jest lista krajow EU, ktore maja ograniczenia dla niezaszczepionych, sa tylko 4: Francja, Malta, Holandia i Hiszpania.

Kupował ktoś ostatnio testy lateral flow? Jakieś firmy godne polecenia?

Koleżanka z pracy ostatnio używała firmy Randox - też coś w okolicach £10-12:
Home - Covid Randox

Do góry stronyOffline

rafald

Post #4 Ocena: 0

2022-08-10 23:26:32 (3 lata temu)

rafald

Mężczyzna

Testy z Randoxa przetestowane. £11 sztuka z odbiorem w pobliskim off licence. Apka CertiFly działa bez zarzutu. Skanuje testy i za pół godziny na maila przychodzi certyfikat.
Rejestracja formularza Health control na stronie Spanish Travel Health (SpTH) też bez problemu. Myślałem, że trzeba będzie zrobić upload certyfikatu ale okazuje się, że tylko wystarczy odhaczyć, że potwierdzamy szczepionkę, ozdrowieńca lub test a certyfikaty wyrywkowo sprawdzają już po przylocie po odprawie paszportowej. Akurat mnie złapali ale pani zerknęła tylko na pdfa z Randox i datę kiedy był robiony test.
Ponoć w Hiszpanii w transporcie publicznym wymagane są maski ale w naszym busie nikt nie miał i jak do tej pory nikogo nie widzieliśmy w masce.
Upierdliwe te procedury ale do niedawna nieszczepieni spoza UE mieli zakaz wjazdu, więc w sumie pozytywnie, że w ogóle się udało. Wyspa wyraźnie odżyła, chociaż po kilku knajpach i sklepach, które odwiedzaliśmy w 2020 nie ma już śladu.

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #5 Ocena: 0

2022-09-14 22:03:39 (3 lata temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Chyba trzeba utwrzyc nowy watek: podroze w kryzysie czy cos takiego..
W kazdym razie lotnicze to droga przez meke: wypad na przedluzony weekend to mordega: maly wybor lotow (godziny, lotnisko, ceny). Opoznienia w obie strony 2 godz- niby nic ale plany modyfikowane bo autobus szlag trafil i powrot do domu o 3 rano zamiast o 1 jak trzeba nastepny dzien spedzic na Teams to nic fajnego.
Patrze sobie wlasnie na jakis wyjazd zimowy- Azja dla nieczipowanych to opcja Wietnamu lub Kambodzy- ceny lotow z kosmosu albo bez sensu.
Am Pld- tez ograniczona, linie kiepskie, polcznenia na nic a kwoty jak za prywatny czarter. Karaiby?- coz najtaniej wychodzi TUI all inc lub 2 doby w podozy ale tak zdesperowana jeszcze nie jestem.
Podrozowanie zrobilo sie upierdliwie meczace i drogie. Nawet do PL na koniec listopada nie moge znalezc lotnisk i godzin, ktore mi pasuja. Niezaleznie od ceny biletu.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2022-09-14 22:21:52 (3 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Nie wiem, na ile pomoze.
Ale w ramach rozjechanej siatki polaczen zrobilo sie wiecej ciekawych opcji 'przesiadkowych'.
Przynajmniej jakos tak czasowo bywaja interesujace.

Z Azja warto poczekac, co wymysla na sezon jesien-zima.

Afryka, Ameryka Pld?

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2022-09-14 22:55:13 (3 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Dlatego ja nigdzie nie latam w tej chwili. Bilety za Avios w BA chyba wyłączone, bo nie ma w ogole na miesiace do przodu. Za gotówkę nieciekawe ceny. Moze BA Holidays ma coś ciekawego, nie sprawdzalam jeszcze, tylko strone TUi lot + hotel.

Patrzylam dzisiaj na United do USA, tutaj mam promocje Amexa cashback £250 jak wydam £500, więc można złożyć sobie dobrą cene. Tylko co dalej? Wynajem samochodu ciagle drogi, noclegi też droższe niż w poprzednich latach.

Jutro sprawdzę hotele na Fiji i na Guam, bo widzę, ze da sie juz tam polecieć. Na Hawajach sprawdzalam wczoraj i dalej dużo drożej niż kiedyś.

Przejazd do Polski £500 z promem włącznie. Wiec w sumie nie wiem czy chce mi się jechać.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #8 Ocena: 0

2022-09-15 05:55:35 (3 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Cytat:

2022-09-14 22:55:13, Richmond napisał(a):

Przejazd do Polski £500 z promem włącznie. Wiec w sumie nie wiem czy chce mi się jechać.

A kiedy?
Ja tak na wiosne dopiero planuje.

Do góry stronyOnline

dominikana36

Post #9 Ocena: 0

2022-09-15 07:11:22 (3 lata temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Maat wszystko jedno kiedy- ceny promow/ tunelu I paliwa sa jakie sa. W naszym wypadku wyjazd samochodem w moje strony to 700f minimum. Dalej na prom I 700km przez PL plus duze silniki diesel .

Karjo loty przesiadkowe sa ciekawe czasem ale przy takiej niestabilnej siatce zakupy przez postednika to kiepski pomysl a jak sie te polaczenia sprawdzi u przewoznikow to robi sie nieprzyjemnie.
Czesc Am Pld dalej z obostrzeniami I bilety tez drogie . Tranzyt przez Stany ciagle pod wezwaniem swirusa.
Afryka poludniowa oodobnie I na dodatek duzo drozej na miejscu niz bylo a tam nigdy nie bylo bardzo atrakcyjnie cenowo.

Richmond jak cos znajdziesz to napisz. Przegladalam BA juz , nic nie ma ciekawego. Nas Stany nie interesuja.
Tradycyjnie mozna cos znalezc z Niemiec tylko jak sie doliczy koszt dojazdu to juz nie jest kolorowo. Poza tym biorac pod uwage balagan w polaczeniach to chyba trzeba by bylo dobe wczesniej wyjazd tam planowac zeby byc pewnym ze lot docelowy sie zlapie.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2022-09-15 07:50:50 (3 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Właśnie, kiedyś można było lecieć z Europy, bo dolot był bez problemu. Teraz kupienie biletu shorthaul, to już jest jazda. Do USA często latałam z Amsterdamu za grosze, do Azji z Paryża lub Frankfurtu.

Siedziałam chyba do 3 w nocy przeglądając loty i składane wyjazdy i dużo nie wymyśliłam.

Te 500 funtow za przejazd do Lodzi/Warszawy, to licze 150 za prom i 350 za paliwo (oszczędne BMW). Opcja jazdy dużym autem, to minimim 200 funtów na paliwo więcej. Tylko 200 wiecej, bo z powrotem moglabym przejechac całą trasę na tańszej benzynie z Polski.

Jak nic dzisiaj nie wymyślę, to bedzie Walia na ten weekend.
--------------
Kupilam bilet na prom w jedna strone na jutro wieczorem (£74) i jade do polnocnych Wloch pod namiot. A stamtad moze jeszcze do Szwajcarii lub Niemiec w drodze powrotnej, kto wie. Temperatury w tym miejscu we Wloszech okolo 20C, w nocy niby spadki do 4C. Bede mogla przetestowac nowy spiwor zimowy.

Kwik Fit ma nawet czas zmienic moje opony na zimowki i zdaze je przetestowac zanim wyjade.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 46 z 51 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 45 | 46 | 47 ... 49 | 50 | 51 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,