2022-02-18 07:15:30, Richmond napisał(a): Owszem ładnie, dolina wodospadów. Bylam latem i zimą. Polecam tez Grindelwald i okoliczne góry. To są moje ulubione rejony w Szwajcarii.
Dzięki Richmond, napewno odwiedzę, piękne miejscówki.
Oglądam typka na youtube on fajne miejscówki zapodał ze Szwajcarii:
4:20 - Po prost sztos "Verzasca Dam"
9:20 - Ta ścieżka mnie ciekawi, ale jeden błąd i po tobie hehe
2022-02-17 22:56:54, Richmond napisał(a): Szwajcaria zniosła restrykcje Covidowe dla wjeżdżających do kraju i na miejscu.
Dla wszystkich czy tylko zaszczepionych?
Wszystko dla wszystkich, zadnych certyfikatow, formularzy, itp. Mamy teraz do wyboru: Szwecje, Norwegie, Madere i Szwajcarie. Lista wydluza sie.
Cytat:
2022-02-18 08:53:13, Thorin napisał(a): Oglądam typka na youtube on fajne miejscówki zapodał ze Szwajcarii:
4:20 - Po prost sztos "Verzasca Dam"
9:20 - Ta ścieżka mnie ciekawi, ale jeden błąd i po tobie hehe
Byle do wakacji
Patrzac na mape, to przejezdzalam kolo Verzasca, ale nie bylam tam. Rzucilo mnie wtedy w dolna czesc Maggiore na pare dni.
Szczerze mowiac, to w Alpach mozna jechac w ciemno i znalezc piekne okolice. Odkrylam wiele miejsc przypadkiem, bo na przyklad nawigacja wyslala mnie na jakies dziwne drogi, zeby ominac platne autostrady. Ja zwykle jade z pogoda, patrze gdzie jest ladnie i tam sie przemieszczam, dzieki temu tez mozna odkryc nowe miejsca.
"Ireland has decided to drop all Covid-19 travel restrictions on Sunday (March 6, 2022). There is no requirement to be vaccinated, proof of recovery, or to have PCR-RT or antigen tests."
Jeszcze z miesiąc - dwa i powinno dać sie podróżować w miare normalnie. Tylko maski w samolotach muszą znieść.
Te maski nie aż takie złe są bo nikt się raczej nie czepia czy masz ją założoną czy nie, więc luz.. Niech zniosą testy durne, żeby człowiek mógł wsiąść i lecieć kiedy chce i gdzie chce
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
Ale samoloty lataja też do innych miejsc niż Polska i inne linie niż Wizz czy Ryan.
Miejmy nadzieję, ze zniosą te maski niedługo. Jet2 zniósł od 1 marca, wiec Ryanair też powiedział, ze zniosą, chyba od maja. Ale ja żadnymi z tych lini nie latam.