Cytat:
2021-12-19 14:54:29, Maat17 napisał(a):
Cytat:
2021-12-18 16:11:56, Kanonier39 napisał(a):
Koniec końców, ale męczyli mnie podczas przekraczania granicy do UK.
Hi. Mozna prosic o wiecej informacji?
Coż, to była dziwna procedura służb granicznych, gdy wracałem - jak słusznie Inni zauważyli z Malty - ot taki miałem pomysł.
Paszport "połączony" z SS i w ogóle wszystko w systemie powinno być w porządku. Ale...nie było.
Odwieziono mnie na bok - byłem na wózku inwalidzkim - po czym zaczęto zadawać wiele chaotycznych pytań, przez dwójkę lub trójkę funkcjonariuszy Border Force. Począwszy od pytań - "Po co jesteś w Uk?" " Czy turystycznie? oraz Czy miałeś jakieś sprawy imigracyjne w UK?"
W sumie powinien być bardzo zaskoczony, ale ponieważ znam "nadgorliwość" niektórych Brits wobec innych nacji europejskich, zwłaszcza z Eastern Europe, to tylko podnieśli mi dość mocno ciśnienie.
Takie przepytki na wyrywki trwały z 10 minut - cały czas nie wyjaśniono mi w czym problem - przyszedł starszy rangą mężczyzna i wraz z drugim przewieźli mnie z bagażem przez odprawy do sali przylotów i pomachali na bye, bye.
Oczywiście następnego dnia napisałem pismo do Home Office i do biura mojej MP. Na razie odpowiedzi nie otrzymałem.
Z powodu pogody miałem na sobie kurtkę, koszulę z emblematami French Foreign Legion, wzór obowiązujący
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
. Być może stąd wydałem się podejrzany.... jeszcze przylatując z Malty.