Str 4 z 51 |
|
---|---|
camilius | Post #1 Ocena: 0 2021-01-05 19:27:08 (4 lata temu) |
Z nami od: 23-08-2015 Skąd: Nottingham |
1 stycznia wracałem z PL do UK ( Wizzairem Kraków-Doncaster).Żadnych anomalii na krakowskim lotnisku-proces odprawy jak zawsze...W Doncaster tylko 2-óch pograniczników i kolejka.Widziałem stojąc w kolejce,że kilkunastu pasażerów dyskutowało z nimi dłużej niż zazwyczaj i okazywało jakieś papiery...Gdy przyszła moja kolej,pokazałem w telefonie Location Form i paszport.Urzędnik zapytał mnie o cel wizyty i dokąd się udaję.Odpowiedziałem,że wracam "do siebie" i do pracy. Uśmiechnął się i odparł z uśmiechem - good luck !!!
|
plazaa | Post #2 Ocena: 0 2021-01-05 20:03:07 (4 lata temu) |
Z nami od: 15-06-2016 Skąd: cambridge |
Na stansted wczoraj skorzystalem z automatu do paszportu, nikt nie sprawdzal zadnego location form. tylko co z tego i tak by pewnie doszli jakbym tego nie wypelnil? Kwarantane tez chyba u malo kogo sprawdzaja ale jak sprawdza to a kogos nie bedzie to moze byc nie ciekawie....testy na lotniskach to samo no
ale jak ktos bedzie mial pecha i akurat sprawdzá i okaze sie ze test jest podrobiony np w Brazyli za to idzie sie do aresztu Jak Bylem w Brazylii dla mnie nie sprawdzali za bardzo testow ale... kilka osob przedemne mielo bardzo wnikliwie sprawdzone dokumenty byly osoby ktory staly 5 minut przy okienku a pozniej pracownik linii lotniczych nakazal wykonac gdzies telefon osobie ktora byla sprawdzana i dac mu porozmawiac z jakals osoba...A to byly loty z brazyia do peru. Inna sprawa test na covid PCR kosztuje okolo 150 funtow w UK. Ja placilem za ten sam test okolo 50 funtow w Peru wiec te testy to super biznes widzialem ze w Brazylii cena testu na lotnisku to tez okolo 50- 60 funtow. Wiec tam sa naprawde tanie. A w Peru dostawalem wynik w 12 h!!! w Uk za taki test chca okolo 200 funtow!! [ Ostatnio edytowany przez: plazaa 05-01-2021 20:13 ] |
greta | Post #3 Ocena: 0 2021-01-05 20:19:54 (4 lata temu) |
Z nami od: 26-05-2007 Skąd: liverpool |
lecialam w grudniu rayanairem z gdanska do birmingham nikt nie sprawdzal zadnych form ani nie pytal o wynik testu
wsadzili nas do autobusu z samolotu ,calkowicie zaladowanego ,zadnego dystansu miedzy ludzmi ,pozniej wypuscili przeszlismy przez bramki nikt nic nie sprawdzal i odebralismy bagaze ,zadnych pytan czy problemow |
plazaa | Post #4 Ocena: 0 2021-01-05 20:30:18 (4 lata temu) |
bo to nie chodzi wcale o koranowirus... skonczy sie koranowirus bedzie kryzys ekonomiczny. Ja podrozowalem ostatnio przez 3 rozne kraje i zadnego koranowirusa nie zlapalem. W Peru bardzo czesto jadlem w restauracjach ( bo tam sa otwarte). Jakis tam wirus jest jak masa innych sa tez nowotwory i choroby serca. I jakos specjalnie sie nikt tym nigdy nie przejmowal. Po tym roku wiele osob bedzie potrzebowalo pomocy ale psychiatry.
|
camilius | Post #5 Ocena: 0 2021-01-05 22:03:30 (4 lata temu) |
Z nami od: 23-08-2015 Skąd: Nottingham |
Cytat: 2021-01-05 20:30:18, plazaa napisał(a): bo to nie chodzi wcale o koranowirus... skonczy sie koranowirus bedzie kryzys ekonomiczny. Ja podrozowalem ostatnio przez 3 rozne kraje i zadnego koranowirusa nie zlapalem. W Peru bardzo czesto jadlem w restauracjach ( bo tam sa otwarte). Jakis tam wirus jest jak masa innych sa tez nowotwory i choroby serca. I jakos specjalnie sie nikt tym nigdy nie przejmowal. Po tym roku wiele osob bedzie potrzebowalo pomocy ale psychiatry. Bo Peru to biedny kraj i rządu a tym bardziej zwykłych ludzi nie stać na szczepionki na Covid-19 - a tu chodzi tylko o biznes korporacji farmaceutycznych Te szczepionki mają tylko okres ochrony przed zachorowaniem maksymalnie do 6 miesięcy,więc ktoś raz zaszczepiony musi przyjmować nowe dawki 2-3 razy w roku Klienci zapewnieni na długie lata ... Business as usual... |
|
|
plazaa | Post #6 Ocena: 0 2021-01-06 00:37:07 (4 lata temu) |
W Uk obecnie tez kokosow nie ma A poza tym Wielka Brytania rowniez jest bardzo zadluzona, wiec ktos to bedzie musial splacac nastepne 10 lat? a moze 20? I moze wlasnie dlatego jest ten koranowirus... teraz moga wine zlozyc ze to koranowirus zbankrutowal panstwa na swiecie...
Szczepionka na covid kosztuje 40 funtow za 2 dawki a sa i tansze wiec.. bez jaj jak ktos chce sie szczepic to praktycznie kazdego stac na to i to prawie z kazdego kraju na swiecie.Pyatanie tylko ile osob sie zaszczepi nawet w Peru wiele ludzi sie nie chce zaszczepic nawet jakby szczepiona byla za darmo. Nawet jak mi zaplaca za szczepienie i 500 funtow nie zamierzam poki co sie szczepic |
stanislawski | Post #7 Ocena: 0 2021-01-06 09:00:23 (4 lata temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
"Wielka Brytania rowniez jest bardzo zadluzona, wiec ktos to bedzie musial splacac nastepne 10 lat? a moze 20? I moze wlasnie dlatego jest ten koranowirus"
Wydawało mi się, że jest tu specjalny wątek na tego typu tezy. A tu w temacie wakacyjnym? |
Unre4L | Post #8 Ocena: 0 2021-01-06 09:37:21 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 13-03-2020 Skąd: Cambridge |
plazaa mieszkasz w Cambridge ? Tez pracujesz w IT? :D
|
plazaa | Post #9 Ocena: 0 2021-01-06 11:32:13 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-01-06 09:37:21, Unre4L napisał(a): plazaa mieszkasz w Cambridge ? Tez pracujesz w IT? :D Mieszkam w Cambridge. Nie pracuje w IT, z wyksztalcenia jestem technikiem farmacji, ale poki co nie planuje sie zaszczepic [ Ostatnio edytowany przez: plazaa 06-01-2021 11:33 ] |
plazaa | Post #10 Ocena: 0 2021-01-06 11:44:57 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-01-06 09:00:23, stanislawski napisał(a): "Wielka Brytania rowniez jest bardzo zadluzona, wiec ktos to bedzie musial splacac nastepne 10 lat? a moze 20? I moze wlasnie dlatego jest ten koranowirus" Wydawało mi się, że jest tu specjalny wątek na tego typu tezy. A tu w temacie wakacyjnym? Moze i rzeczywiscie co bedzie to bedzie. Chrzanic to w 2018 roku rozmawialem z profesorem kardiochirurgii w Polsce ( jednym z najlepszych w swoim fachu w Polsce). I pytalem jak bedzie wygladala sytuacja w implantacji zastawek przez tetnice udową za 5 lat a on do mnie powiedzial ,,a kto to wie moze za 5 lat tego swiata nie bedzie i nas... Wtedy pomyslalem co on gada przeciez tak sie technika rozwija... a tu nagle przyszedl rok 2020 i okazuje sie ze nic nie jest pewne.. i moze nawet nie dozyjemy do swojej emerytury. Wiec moze rzeczywiscie lepiej cieszyc sie zyciem i zdrowiem poki jest i podrozowac, moze i nie ma na co czekac. Kasy i tak do grobu sie nie zabierze a wspomnienia zostaną [ Ostatnio edytowany przez: plazaa 06-01-2021 11:49 ] |