MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Holiday z UK w dobie koronawirusa !!!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 17 z 51 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 ... 49 | 50 | 51 ] - Skocz do strony

Str 17 z 51

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kanonier30

Post #1 Ocena: 0

2021-02-11 17:14:48 (4 lata temu)

Kanonier30

Konto usunięte

W tej chwili, to wyprawa samochodem przez Europę, jest niczym 'rosyjska ruletka'. Przy odrobinie szczęścia można przekraczać czy przejeżdżać granice kolejnych krajów. Natomiast trzeba pamiętać, że zaklinanie rzeczywistości niewiele pomoże.
Po pierwsze, zakaz podróżowania obowiązuje już w samym punkcie wyjścia, a więc w Wielkiej Brytanii. Toteż przygodę z wyjazdem można zakończyć już na samym początku podróży. Dochodzą przepisy epidemiczne i kwarantanny w poszczególnych krajach tranzytowych, a więc Francja, Belgia, Holandia i Niemcy. Oczywiście można ograniczyć do Francji i Niemiec... zależy od zainteresowanych podróżą.
Ponadto mamy implementację przepisów wjazdowych wobec krajów 'trzecich' - spoza Unii Europejskiej. Rozumiem, że obywatelstwo polskie itd pomimo wszystko brytyjskiej rejestracji samochodu ukryć nie można, a to zaproszenie do kontroli... połączonych z konsekwencjami. Oczywiście nie życzę nikomu, ale podróżowanie samochodem lepiej byłoby odłożyć w czasie... To tylko moja opinia.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Horacy21

Post #2 Ocena: 0

2021-02-11 17:43:57 (4 lata temu)

Horacy21

Mężczyzna

Z nami od: 10-02-2021

Tylko, że ja nie mam wyboru - samochodem albo wcale. Raz, że muszę mieć auto w Polsce, bo się nie ogarnę, a po drugie lot i długie kolejki na lotnisku - to już na pewno złapię wirusa...

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #3 Ocena: 0

2021-02-11 17:44:08 (4 lata temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Przekroczeniem granicy sie nie przejmuje wcale. Babcia umarla a ze 15 lat temu to co? Aktu zgonu zadac nie beda. Kwarantanna mi nie przeszkadza ale testy, szczegolnie w tej ilosci wk... niezmiernie. To nawet nie chodzi o pieniadze, chociaz te robia sie nie male ale ja po prostu nie mam ochoty koronocyrku finansowac. Wspieranie finansowo tego nieuzasadnionego szalenstwa uwlacza moje godnosci.

Do góry stronyOffline

Horacy21

Post #4 Ocena: 0

2021-02-11 18:10:22 (4 lata temu)

Horacy21

Mężczyzna

Z nami od: 10-02-2021

Ja jestem ciekaw, czy ktoś z Was przekraczał granicę - jak to wygląda? Pytają o powód podróży? Sprawdzają jakoś? Mi też się nie wydaje, żeby ktoś np. żądał aktu zgonu, ale wiadomo?...

Do góry stronyOffline

gosian

Post #5 Ocena: 0

2021-02-17 21:13:13 (4 lata temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Devon.. Czy ktoś może się wypowiedzieć o tym miejscu?
Ceny na lato już szybują w górę. Dlatego myślę żeby w miarę szybko coś zarezerwować na sierpień.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Chillileaf

Post #6 Ocena: 0

2021-02-17 21:18:48 (4 lata temu)

Chillileaf

Konto usunięte

Cytat:

2021-02-17 21:13:13, gosian napisał(a):
Devon.. Czy ktoś może się wypowiedzieć o tym miejscu?
Ceny na lato już szybują w górę. Dlatego myślę żeby w miarę szybko coś zarezerwować na sierpień.

Mieszkam blisko, co chcialbys wiedziec?
W Devon sa moje ukunione plaze do surfowania. .no I wiadomo, piekny Dartmoor ! Blisko to Eden project, I dwie swietne Zip line, niedaleko siebie ( polceam oba miejsca).

Do góry stronyOffline

gosian

Post #7 Ocena: 0

2021-02-17 21:26:46 (4 lata temu)

gosian

Kobieta

Szukam wakacji głównie żeby dzieci się nie nudziły(14,12lat) więc to już nie maluszki Czyli blisko plaży. W razie niepogody basen czy inne rozrywki. Możesz polecić jakiś caravan?
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Chillileaf

Post #8 Ocena: 0

2021-02-17 21:41:48 (4 lata temu)

Chillileaf

Konto usunięte

Przepraszam myslalam ze chcialas zapytac bardziej co warto robic. Niestety nie znam zadnych miejsc gdzie mozna zatrzymac sie w caravanie, jest po prostu za blisko domu, I nigdy nie musialam nocowac w tej okolicy.
Ale takim duzy dzieciom, to te zip lines o ktorych wspomnialam naprawde sie spodoba.
Zobacz te w eden project na YT, nazywa sie hangloose, ogolnie jest tam taki park adrenaliniwych rozrywek.
Czy dzieci surfuja na dluzej desce albo na body board? Jesli tak to polecam devon wybrzeze polnocne, lepsze fale. A jak juz bedziecie w Devon, to koniecznie zwiedzic cala Kornwalie, pojechac az na lands end, st michales mount.
Sorry ze nie moge pomoc z noclegiem.

Do góry stronyOffline

gosian

Post #9 Ocena: 0

2021-02-17 22:10:36 (4 lata temu)

gosian

Kobieta

Ok, dziękuję

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #10 Ocena: 0

2021-02-17 22:14:38 (4 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Golden Sands kiedys mieli sympatyczne miejscowki.

Do góry stronyOffline

Strona 17 z 51 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 ... 49 | 50 | 51 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,