Str 17 z 51 |
|
---|---|
Kanonier30 | Post #1 Ocena: 0 2021-02-11 17:14:48 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
W tej chwili, to wyprawa samochodem przez Europę, jest niczym 'rosyjska ruletka'. Przy odrobinie szczęścia można przekraczać czy przejeżdżać granice kolejnych krajów. Natomiast trzeba pamiętać, że zaklinanie rzeczywistości niewiele pomoże.
Po pierwsze, zakaz podróżowania obowiązuje już w samym punkcie wyjścia, a więc w Wielkiej Brytanii. Toteż przygodę z wyjazdem można zakończyć już na samym początku podróży. Dochodzą przepisy epidemiczne i kwarantanny w poszczególnych krajach tranzytowych, a więc Francja, Belgia, Holandia i Niemcy. Oczywiście można ograniczyć do Francji i Niemiec... zależy od zainteresowanych podróżą. Ponadto mamy implementację przepisów wjazdowych wobec krajów 'trzecich' - spoza Unii Europejskiej. Rozumiem, że obywatelstwo polskie itd pomimo wszystko brytyjskiej rejestracji samochodu ukryć nie można, a to zaproszenie do kontroli... połączonych z konsekwencjami. Oczywiście nie życzę nikomu, ale podróżowanie samochodem lepiej byłoby odłożyć w czasie... To tylko moja opinia. |
Horacy21 | Post #2 Ocena: 0 2021-02-11 17:43:57 (4 lata temu) |
Z nami od: 10-02-2021 Skąd: Reading |
Tylko, że ja nie mam wyboru - samochodem albo wcale. Raz, że muszę mieć auto w Polsce, bo się nie ogarnę, a po drugie lot i długie kolejki na lotnisku - to już na pewno złapię wirusa...
|
dominikana36 | Post #3 Ocena: 0 2021-02-11 17:44:08 (4 lata temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Przekroczeniem granicy sie nie przejmuje wcale. Babcia umarla a ze 15 lat temu to co? Aktu zgonu zadac nie beda. Kwarantanna mi nie przeszkadza ale testy, szczegolnie w tej ilosci wk... niezmiernie. To nawet nie chodzi o pieniadze, chociaz te robia sie nie male ale ja po prostu nie mam ochoty koronocyrku finansowac. Wspieranie finansowo tego nieuzasadnionego szalenstwa uwlacza moje godnosci.
|
Horacy21 | Post #4 Ocena: 0 2021-02-11 18:10:22 (4 lata temu) |
Z nami od: 10-02-2021 Skąd: Reading |
Ja jestem ciekaw, czy ktoś z Was przekraczał granicę - jak to wygląda? Pytają o powód podróży? Sprawdzają jakoś? Mi też się nie wydaje, żeby ktoś np. żądał aktu zgonu, ale wiadomo?...
|
gosian | Post #5 Ocena: 0 2021-02-17 21:13:13 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Devon.. Czy ktoś może się wypowiedzieć o tym miejscu?
Ceny na lato już szybują w górę. Dlatego myślę żeby w miarę szybko coś zarezerwować na sierpień. Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
|
|
Chillileaf | Post #6 Ocena: 0 2021-02-17 21:18:48 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2021-02-17 21:13:13, gosian napisał(a): Devon.. Czy ktoś może się wypowiedzieć o tym miejscu? Ceny na lato już szybują w górę. Dlatego myślę żeby w miarę szybko coś zarezerwować na sierpień. Mieszkam blisko, co chcialbys wiedziec? W Devon sa moje ukunione plaze do surfowania. .no I wiadomo, piekny Dartmoor ! Blisko to Eden project, I dwie swietne Zip line, niedaleko siebie ( polceam oba miejsca). |
gosian | Post #7 Ocena: 0 2021-02-17 21:26:46 (4 lata temu) |
Szukam wakacji głównie żeby dzieci się nie nudziły(14,12lat) więc to już nie maluszki Czyli blisko plaży. W razie niepogody basen czy inne rozrywki. Możesz polecić jakiś caravan?
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
Chillileaf | Post #8 Ocena: 0 2021-02-17 21:41:48 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Przepraszam myslalam ze chcialas zapytac bardziej co warto robic. Niestety nie znam zadnych miejsc gdzie mozna zatrzymac sie w caravanie, jest po prostu za blisko domu, I nigdy nie musialam nocowac w tej okolicy.
Ale takim duzy dzieciom, to te zip lines o ktorych wspomnialam naprawde sie spodoba. Zobacz te w eden project na YT, nazywa sie hangloose, ogolnie jest tam taki park adrenaliniwych rozrywek. Czy dzieci surfuja na dluzej desce albo na body board? Jesli tak to polecam devon wybrzeze polnocne, lepsze fale. A jak juz bedziecie w Devon, to koniecznie zwiedzic cala Kornwalie, pojechac az na lands end, st michales mount. Sorry ze nie moge pomoc z noclegiem. |
gosian | Post #9 Ocena: 0 2021-02-17 22:10:36 (4 lata temu) |
Ok, dziękuję
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
karjo1 | Post #10 Ocena: 0 2021-02-17 22:14:38 (4 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Golden Sands kiedys mieli sympatyczne miejscowki.
|