MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Odwołany lot Ryanair

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

Str 5 z 17

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

camilius

Post #1 Ocena: 0

2020-04-22 22:52:36 (5 lat temu)

camilius

Mężczyzna

Z nami od: 23-08-2015

Cytat:

2020-04-22 15:22:42, Richmond napisał(a):
Perla, odnosnie LOT:
"kilka dni temu serwis pasazer.com informował, że LOT zacznie latać najwcześniej w połowie czerwca i na początku będą to jedynie loty krajowe."

Takze marne szanse, ze polecisz gdzies w maju LOT'em. Z tego co widzialam, to w maju BA planuje 2 loty dziennie do Wawy i 3 tygodniowo do Krakowa, ale to zalezy od otwarcia granic w Polsce. Jak Wizz i Ryanair nie wznowia lotow do PL, to moze czekac Cie wycieczka przez Niemcy.

Co do kart, to wydaje mi sie, ze ta Amexa zostala zastapiona przez Mastercard w 2019r. Powinnas dostac list, ze karta Amex bedzie zamknieta, wiec teraz juz na pewno nie dziala.

Karjo, jedyna nadzieja w ubezpieczeniu turystycznym. Mozna powolac sie na brak powrotu i informacje o planowanym zamknieciu granicy. A te bilety to byly powrotne? Czy tanie i dostalas zwrot za ten 15-tego, ale nic za 13-tego, bo odbyl sie zgodnie z rozkladem?

To kiedy zostaną przywrócone loty do PL liniami rejsowymi czy tanimi przewoźnikami to nie jest tak istotne od tego, kiedy nie zwiną cię z lotniska na kwarantannę indywidualną do jakiegoś ośrodka :-]

Syn kolegi dzwonił na infolinię MSZ gdyż chciał lecieć do Berlina z London Stansted Ryanairem a potem dostać się pociągiem do granicy i przejść do Słubic a potem docelowo do domu w Pile. Niestety- nie ma szans nawet na kwarantannę w pustym mieszkaniu tylko musi odbyć ją w ośrodkach w Jarocinie lub w Lesznie *STOP* Zrezygnował i czeka na zniesienie tego głupiego zarządzenia...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2020-04-23 08:01:21 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Nie widzialam żadnej informacji o obowiązku kwarantanny w ośrodku. Mozna wybrać taka opcje, jesli ktos nie ma gdzie odbyc kwarantanny. Masa ludzi wraca do PL i jedzie do domu.

Na granicy podajesz adres, gdzie bedziesz i numer telefonu i to jest przekazywane do policji, która bedzie sprawdzała, czy tam jestes. Mozna tez wybrac aplikacje szpiegowska, ktora będzie kontrolowała Twoja obecność pod danym adresem.

Dwa watki, ktore to opisuja, z pierwszej reki, od osob, ktore wrocily:
https://www.fly4free.pl/forum/powroty-z-niemiec-do-pl,0,150083
https://www.fly4free.pl/forum/powrot-do-polski,0,150044

Na przedostatniej stronie tego drugiego, ktos szuka gdzie moze odbyc kwarantanne poza domem, ale jak widac z wypowiedzi, nie jest proste znalezienie takiego miejsca.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2020-04-23 16:26:33 (5 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Mój brat wracał do Polski z UK samochodem trzy tygodnie temu i siostra z Niemiec w poprzedni weekend, i jak opisała Richmond, spisali dane i sprawdzają codziennie o różnych porach dnia, plus aplikacja monitorujące przemieszczanie się. Nikt ich do ośrodków nie wysyłał ani nie proponował.
Ada

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #4 Ocena: 0

2020-04-23 16:30:25 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Dziś przeczytałem artykuł o mężczyźnie 24 lata który wracając z Niemiec podał adres rodziny . Niestety rodzina nie wpuściła go do domu i facet nie wiedząc co ma zrobić udał się na dworzec kolejowy. Zaalarmowana policja , nie wiem jak chyba przez aplikację bo to wydaje mi się że to wymóg ale nie jestem pewien , znalazła go na dworcu i jakoś go przetransportowali do jakieś placówki .
Mam też znajomego który na granicy powiedział na granicy ze nie ma gdzie jechać bo w domu rodzina starsze osoby to wyznaczyli mu jakiś fajny ośrodek nad morzem (sam jest ze Słupska )

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2020-04-23 16:36:16 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Instalacja aplikacji jest dobrowolna i ma zastapic wizyty Policji.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #6 Ocena: 0

2020-04-23 19:33:36 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Właśnie dostałem e-maila z Ryainera że jeżeli nie zabukuje teraz miejsca na mój lot 8 maja to przydzielą mi losowe miejsca 🙄🤣

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2020-04-24 13:10:51 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Odnośnie zamknietego nieba w Polsce:

"Według PAP: Resort infrastruktury przygotował projekt rozporządzenia przedłużający do 9 maja zakaz ruchu lotniczego na terytorium Polski - wynika z projektu zamieszczonego na stronach Rządowego Centrum Legislacji, który został skierowany do podpisu premiera."
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Misia13

Post #8 Ocena: 0

2020-04-24 16:19:21 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

Cytat:

2020-04-23 16:30:25, Wielim napisał(a):
Dziś przeczytałem artykuł o mężczyźnie 24 lata który wracając z Niemiec podał adres rodziny . Niestety rodzina nie wpuściła go do domu i facet nie wiedząc co ma zrobić udał się na dworzec kolejowy. Zaalarmowana policja , nie wiem jak chyba przez aplikację bo to wydaje mi się że to wymóg ale nie jestem pewien , znalazła go na dworcu i jakoś go przetransportowali do jakieś placówki .
Mam też znajomego który na granicy powiedział na granicy ze nie ma gdzie jechać bo w domu rodzina starsze osoby to wyznaczyli mu jakiś fajny ośrodek nad morzem (sam jest ze Słupska )

Niedaleko mojej siostry jest sanatorium I tam tez woza....na kwarantane.
Co do aplicacji w telefonie to nie jest przymusowe.... ale pytaja sie za kazdym razem czemu sie nie ma sciagnietej.... pewne wiadomosci od rodziny na kwarantannie z tamtego tygodnia... 13 kwiecien... juz nie moga sie doczekac poniedzialku. :-]

Do góry stronyOffline

Misia13

Post #9 Ocena: 0

2020-04-24 16:20:30 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

Cytat:

2020-04-23 19:33:36, Wielim napisał(a):
Właśnie dostałem e-maila z Ryainera że jeżeli nie zabukuje teraz miejsca na mój lot 8 maja to przydzielą mi losowe miejsca 🙄🤣

Raczej nigdzie nie polecisz....

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #10 Ocena: 0

2020-04-24 20:14:54 (5 lat temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

No dobra, wydarlam zwrot od BA ale co z milami???lot byl kupiony za troche gotowki a reszta mile...kasa jest mile nie :( nie mam juz sily do nich dzwonic, moze ktos wie jak to dziala?

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,