MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Odwołany lot Ryanair

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

Str 4 z 17

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2020-04-21 13:49:52 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Z voucherami jest taki problem, ze linie i biura podrozy moga upasc. Nie wierze, zeby BA, EasyJet, Ryanair cyz Wizz padly, ale np Virgin Atlantic, kto wie. Tak samo z roznymi biurami podrozy. Najlepiej domagac sie wszedzie zwrotu gotowki.

Z tego co czytalam wczoraj, to Air Canada, Air France, Lufthansa i pokrewne nie chca dawac zwrotow gotowkowych. Emiraty zlamaly sie i zaczely robic zwroty pare dni temu.

Jak ktos mial drogie/dalekie wakacje zarezerwowane, to ma teraz przerabane. Przewoznik/operator siedzi na funduszach i nie chce oddac, a klient cienko przedzie.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2020-04-22 10:40:49 (5 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Cytat:

2020-04-21 13:09:01, Richmond napisał(a):
EasyJet zgodzil sie na zwroty gotowkowe, byl o tym wczoraj artykul. Mozna ponownie skladac wnioski o zwroty na ich stronie, ale jest to dosc ukryte.

https://www.easyjet.com/en/policy/coronavirus/online-support/q0

1. Change your flight
2. Choose a voucher
3. Other options - tu trzeba kliknac

A potem na nastepnej stronie, znowu jest to ukryte i jest to ostatnia opcja na stronie:
"We understand that you may prefer a refund. To apply for a refund you'll need to fill in our refund application form"

https://www.thisismoney.co.uk/money/holidays/article-8236561/EasyJet-offering-travellers-online-refunds-U-turn-customer-complaints.html

Dzieki piekne, sciezka zadzialala :)

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #3 Ocena: 0

2020-04-22 13:29:31 (5 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Czy jak z własnej winy nie polecę LOT to po prostu bilet i kasa przepadnie, ale mogą jeszcze i oni odwołać, co wtedy?
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2020-04-22 13:36:09 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Poczekaj blizej daty lotu i zobacz czy odwolaja. Jak bedzie wiadomo, ze lot jednak nie jest odwolany, to mozesz wtedy skontaktowac sie z nimi w sprawie zmiany daty albo po voucher, zakladajac ze beda wtedy dawac.

Jaka masz date lotu?
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

ZlotaPerla1

Post #5 Ocena: 0

2020-04-22 13:40:07 (5 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Myślę o początku maju, bo i tak zaczynają od 28/04 ceny są teraz niskie na maj, będę musiała dwa tygodnie tam siedzieć?! potem mogą być powyżej £200 w jeną stronę 🙄 ja chyba muszę lecieć - sprawy rodzinne.
Czekam na jeszcze jedną wiadomość ze szpitala - nie, nie korona, korona to pikuś 😎

Jeszcze głupie pytanie, mam z LLoyds dwie karty - obie są AVIOS, jedna zwykła mastercard, a druga American Express - nigdy ich nie używałam, nie wiem jaka jest różnica ;-)

Już doczytałam, że w tych najtańszych opcjach możliwa jest tylko przemiana/ change for fee, tylko w tych najdroższych możliwy zwrot kosztów. Ale to już nie ważne, nie wiem której karty użyć ;-)

[ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla1 22-04-2020 14:06 ]

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2020-04-22 15:12:51 (5 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Kto pyta nie bladzi :).
Spisalam na straty bilety do Pl z 13 marca, kiedy juz bylo wiadomo, ze w niedziele z powrotem nie wroce.
Nie moglam sie doszukac, co zrobic z taka rezygnacja, czy tylko po prostu przejsc do porzadku dziennego?
Zdazylam zrobic odprawe, niewiele pozniej poszly komunikaty polskiego rzadu.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2020-04-22 15:22:42 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Perla, odnosnie LOT:
"kilka dni temu serwis pasazer.com informował, że LOT zacznie latać najwcześniej w połowie czerwca i na początku będą to jedynie loty krajowe."

Takze marne szanse, ze polecisz gdzies w maju LOT'em. Z tego co widzialam, to w maju BA planuje 2 loty dziennie do Wawy i 3 tygodniowo do Krakowa, ale to zalezy od otwarcia granic w Polsce. Jak Wizz i Ryanair nie wznowia lotow do PL, to moze czekac Cie wycieczka przez Niemcy.

Co do kart, to wydaje mi sie, ze ta Amexa zostala zastapiona przez Mastercard w 2019r. Powinnas dostac list, ze karta Amex bedzie zamknieta, wiec teraz juz na pewno nie dziala.

Karjo, jedyna nadzieja w ubezpieczeniu turystycznym. Mozna powolac sie na brak powrotu i informacje o planowanym zamknieciu granicy. A te bilety to byly powrotne? Czy tanie i dostalas zwrot za ten 15-tego, ale nic za 13-tego, bo odbyl sie zgodnie z rozkladem?

Carpe diem.

Do góry stronyOnline

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2020-04-22 15:39:18 (5 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Nie bardzo chce ruszac ubezpieczenie turystyczne dla stosunkowo niewielkiej kwoty noclegu i lotu.
Bilety byly tylko w jedna strone, robilismy wylot z jednego miejsca do Wroclawia i powrot do innego miasta.
Co do 15-ego na razie zwrot w formie vouchera i czekamy, dopiero po przedawnieniu vouchera w przyszlym roku mozna sie ubiegac o zwrot gotowki.
Niestety Ryanair, bo pasowal czasem.

Znow wychodzi, ze w piatek 13-ego mam nic nie robic, nie wychodzic z lozka, bo o kapcia sie potkne ;).

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #9 Ocena: 0

2020-04-22 16:16:58 (5 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Richmond, dziękuję za info, nie śledzę takich wiadomości, może dlatego takie tanie bilety w maju 🙄

Z ciekawości sprawdziłam Wizzair - £32 w dwie strony, nic tylko lecieć :-8

[ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla1 22-04-2020 16:29 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2020-04-22 18:06:37 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Cytat:

2020-04-22 15:39:18, karjo1 napisał(a):
Nie bardzo chce ruszac ubezpieczenie turystyczne dla stosunkowo niewielkiej kwoty noclegu i lotu.

Znow wychodzi, ze w piatek 13-ego mam nic nie robic, nie wychodzic z lozka, bo o kapcia sie potkne ;).

Wydaje mi sie, ze ubezpieczenie turystyczne nie rosnie w kolejnych latach za zgloszenie, wiec czemu nie wykorzystac? Ja mam zamiar wycisnac swoje co do pensa (jakies 300 funtow), jak juz racza zaczac odbierac telefony od klientow. Warto tylko sprawdzic jaki jest excess, zeby nie okazalo sie, ze prawie taki jak kwota zgloszenia.

Ja polecialam w piatek 13-tego i wrocilam :-) Co prawda na nowym bilecie, ale nie zaluje. W koncu zobaczylam Frankfurt, a nie tylko FRA i Autobahn obok.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

Strona 4 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,