Str 3 z 4 |
|
---|---|
stanislawski | Post #1 Ocena: 0 2018-07-30 23:27:02 (7 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Nie wierzę taksówkarzom, a tym z lotniska to już w ogóle.
Można wiedzieć Littleflower gdzie ty się udajesz? |
Emeryt56 | Post #2 Ocena: 0 2018-07-31 02:33:45 (7 lat temu) |
Z nami od: 15-01-2018 Skąd: Montreal (Bristol) |
Czy ktoś korzystał z firm transportowych co proponują transfer z lotniska do hotelu?
Trochę się obawiam zapłacić "z góry" i jak mi się samolot opóźni to będą wydziwiać ? albo czy będą czekać? Też z Aten ale do Kinetta |
andyopole | Post #3 Ocena: 0 2018-07-31 02:57:34 (7 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2018-07-31 02:33:45, Emeryt56 napisał(a): Czy ktoś korzystał z firm transportowych co proponują transfer z lotniska do hotelu? Trochę się obawiam zapłacić "z góry" i jak mi się samolot opóźni to będą wydziwiać ? albo czy będą czekać? Też z Aten ale do Kinetta Jeśli gdzieś jade, np. Na Targi do LAS Vegas i nie rentuje samochodu to zawsze kupuje bilet na autobus, który rozwozi ludzi z lotniska po hotelach. Wygodnie, parę groszy. Czasem bywa pech jeśli mój hotel jest na końcu trasy ale luzik. W Meksyku, w Cabo San Lucas tez rentowalem autobus bo akurat transfer nie był included. Zawsze wszystko dobrze działało. |
stanislawski | Post #4 Ocena: 0 2018-07-31 10:14:23 (7 lat temu) |
Cytat: 2018-07-31 02:33:45, Emeryt56 napisał(a): Czy ktoś korzystał z firm transportowych co proponują transfer z lotniska do hotelu? Trochę się obawiam zapłacić "z góry" i jak mi się samolot opóźni to będą wydziwiać ? albo czy będą czekać? Też z Aten ale do Kinetta Tak. Większość jest OK. Do tego bardzo często mają vouchery, oferty zniżkowe. Jednak np. na Costa Blanca działają angielscy oszuści. Płacić im można tylko po kursie i tylko na podstawie rachunku. Bo np. proponują żeby po pierwszym kursie zapłacić za return transfer, a kiedy przyjadą drugi raz, zabrać z powrotem na lotnisko, to powiedzą, że nic takiego nie miało miejsca. Z kolei na Costa Brava, w pewnej hiszpańskiej firmie natknęliśmy się na polskiego renegata (klął na Polaków - po polsku, a mówił po hiszpańsku i trochę po angielsku). Otóż ów osobnik przyjechał po nas znacznie opóźniony - byliśmy zaledwie drugim przystankiem, więc pewnie zaspał - i kazał nam się śpieszyć. Więc powiedziałem, że nie ma takiej możliwości, nie będziemy się denerwować, bo jeszcze czegoś zapomnimy i zapakujemy się (dwoje dorosłych, trójka dzieci) "w normalnym trybie". Była awantura - którą zgłosiłem później do tour operatora. [ Ostatnio edytowany przez: stanislawski 31-07-2018 10:37 ] |
Emeryt56 | Post #5 Ocena: 0 2018-07-31 13:10:30 (7 lat temu) |
Z nami od: 15-01-2018 Skąd: Montreal (Bristol) |
Dzięki za wypowiedzi.
Chyba się skuszę na transfer proponowany przez RYANAIR. Chcę za jednym wyjazdem "zaliczyć" w Polsce wesele i Grecję i z tego powodu mam pewne "kombinacje alpejskie". |
|
|
stanislawski | Post #6 Ocena: 0 2018-07-31 16:22:02 (7 lat temu) |
Marjaner jaki jest, taki jest, ale nie podziewam się tu żadnych kłopotów. Tak samo jak i przypadku paru innych, renomowanych firm specjalizucjących się w transferach. Swoją drogą warto się nimi zainteresować - sam znam parę - jako że po pierwszym transferze, można się spodziewać, że kolejne kupi się o kilkanaście, kilkadziesiąt procent taniej.
Tak więc - albo lokalni znajomi (tak robię na Costa Blanca) albo poważni, duzi gracze. Nie brać nic pośrodku. |
dominikana36 | Post #7 Ocena: 0 2018-07-31 20:54:06 (7 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Dlaczego po prostu nie wynajmujecie samochodow na lotnisku? transfer w 2 strony taksowka zazwyczaj kosztuje tyle co samochod na tydzien. Wiec nawet jakby mial pod hotelem stac...
|
littleflower | Post #8 Ocena: 0 2018-07-31 21:39:33 (7 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Cytat: 2018-07-30 23:27:02, stanislawski napisał(a): Nie wierzę taksówkarzom, a tym z lotniska to już w ogóle. Można wiedzieć Littleflower gdzie ty się udajesz? My w tym roku postanowilismy wynajac wille zamiast hotelu, w Pireusie. Dlatego transport z lotniska w Atenach potrzebny do Pireusu, Myslalam o taksowce ale po poscie Ady to sie obawiam ze bedzie kosztowala nas wiecej niz sama willa ![]() "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
Adacymru | Post #9 Ocena: +1 2018-07-31 22:53:50 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2018-07-31 20:54:06, dominikana36 napisał(a): Dlaczego po prostu nie wynajmujecie samochodow na lotnisku? transfer w 2 strony taksowka zazwyczaj kosztuje tyle co samochod na tydzien. Wiec nawet jakby mial pod hotelem stac... Jak docelowo pobyt na wyspie, to dochodza koszty samochodu na promie. Dojazd z lotniska na prom w Pireusie jest naprawde prosty, i w poroownaniu do stresu prowadzenia samochodu, to autobus wygrywa. Trasferow uzywalam, nie mialam nigdy problemow, koszty nie byly zaporowe, a czasem jak rozwazalam ta opcje to chyba komus sie poczucie humoru zatracilo.
Ada
|
stanislawski | Post #10 Ocena: 0 2018-08-01 00:04:43 (7 lat temu) |
Cytat: 2018-07-31 22:53:50, Adacymru napisał(a): Cytat: 2018-07-31 20:54:06, dominikana36 napisał(a): Dlaczego po prostu nie wynajmujecie samochodow na lotnisku? transfer w 2 strony taksowka zazwyczaj kosztuje tyle co samochod na tydzien. Wiec nawet jakby mial pod hotelem stac... Jak docelowo pobyt na wyspie, to dochodza koszty samochodu na promie. Dojazd z lotniska na prom w Pireusie jest naprawde prosty, i w poroownaniu do stresu prowadzenia samochodu, to autobus wygrywa. Trasferow uzywalam, nie mialam nigdy problemow, koszty nie byly zaporowe, a czasem jak rozwazalam ta opcje to chyba komus sie poczucie humoru zatracilo. Bo po cholerę się denerwować, gdzieś łazić, płacić depozyty, względnie blokować coś na karcie. No i - nie napić się w samolocie i na lotnisku, po przejściu tej całej brytyjskiej udręki z drop offem i ślamazarnym security... Ja w w Hiszpanii biorę transfer - a samochód i tak mam. Na miejscu (Oczywiście taniej i bez depozytu). |