MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Prom z Pireusu

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2017-11-18 09:47:32 (8 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Moze i mafia ale musza miec poparcie, bo jak swoje zdziwienie wyrazilismy to policjanci stojacy przy taksowkach kazali nam nie robic zamieszania pytaniami o przyczyne ceny tylko placic albo odejsc (i zeby nie bylo nieporozumien to nie klocilismy sie z kierowcami tylko wskazywalismy roznice pomiedzy informacjami z netu a ich cenami).
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

stanislawski

Post #2 Ocena: 0

2017-11-18 12:14:56 (8 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Jak mieli poparcie "blacharzy" to właśnie mafia. To jest jedną z jej cech.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ewamik

Post #3 Ocena: 0

2017-11-18 20:48:36 (8 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Rok temu tradycyjnie polecielismy do Grecji. Lecielismg z W-wy do Aten. Pozniej autobusem na K.T.E.L czyli dworzec autobusowy,aby dostac sie do Kalamaty. Niestety ale spoznilismy sie na autobus i trzeba bylo czekac pare godzin. Dla nas bilety kosztowaly 90euro(4osoby). Podchodzili do nas taksowkarze i pytali dokad jedziemy-no do Kalamaty. Mowia nam-350euro. Ateny-Kalamata to jest ok 250km.
Oni mówili po angielsku ale ja z mężem biegle mowimy po grecku. Zbaranieli jak im pongreckh odmówiliśmy. Po godzinie juz zeszli do 250euro. Naciskali i namawiali. Podziękowalismy i poczekalismy na bus. Dlatego dziwie sie,ze z lotniska na Pireus jest ok 30km i taka duza kwota. Pewnie taksówkarze opłacają gliniarzy. A Wy tylko po angielsku... Greka trzeba zjechac jak burą sukę,wtedy szanuje rozmówce.

[ Ostatnio edytowany przez: ewamik 18-11-2017 21:22 ]

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #4 Ocena: 0

2018-02-17 22:48:45 (7 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Cytat:

2017-11-13 17:41:00, Adacymru napisał(a):
Moze sie komus przyda... z lotniska w Atenach do portu w Pireusie jedzie autobus nr 96 a trasa zajmuje póltorej godzin. Bilet kosztuje € 8.

Mnie sie przyda - tydzien wakacji spedzamy w Grecji i postanowilsmy zamiast w Atenach , zabokowac apartement w Piresuie - dzieki Ada
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

stanislawski

Post #5 Ocena: 0

2018-07-30 11:56:40 (7 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Co do autobusu X96.
Czy on ma tylko jeden przystanek w porcie?
Otóż widzę, że na mapie jest tylko przystanek/końcówka. I jest to akurat po drugiej stronie portu. A ja hotel będę miał po tej bliższej, po drodze (patrząc na mapę - po prawej), niedaleko od Hellenic Seaways.

Czy też może da się dogadać, aby zatrzymał się na żądanie?

Nie wyobrażam sobie z dzieciakami i bagażami zap... w środku nocy wzdłuż nabrzeży. A cholera wie, czy tam jacyś "doktorzy i informatycy" nie grasują...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2018-07-30 14:24:55 (7 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Zatrzymywal sie w innych miejscach rowniez, nie wiem czy standardowo czy przystanek na zawolanie, bo po grecku nie mowie.
Ada

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2018-07-30 14:25:49 (7 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #8 Ocena: 0

2018-07-30 15:42:16 (7 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Cytat:

2018-07-30 14:25:49, Konto usunięte napisał(a):
http://www.athensairportbus.com/en/timetable/x96airporttopiraeusport.html

To to ja mam. Jak i mapy i szereg innych treści.
Ale:
Lista przystanków pokazuje pewien bardzo daleko od Pireusu, później jakieś dwa oznaczone skrótami - oraz ten końcowy, po drugiej stronie portu.
Badanie przystanków poprzez klikanie ikonek na Google Maps nie wykazuje żadnego innego w tej okolicy.

Grek w hotelu posługuje się łamanym angielskim. Mówi coś o stacji metra w Pireusie (która jest tam gdzie trzeba, blisko hotelu), wymienia też słowo "bus". I to oczywiście daje pewną nadzieję - jak i logika za tym stoi.
Tyle, że mapa tego nie potwierdza, zaś Grek nie umie odpowiedzieć na pytanie, "czyli autobus zatrzymuje się na stacji metra?". Tzn. odpowiada - "Metro".

[ Ostatnio edytowany przez: stanislawski 30-07-2018 16:04 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

littleflower

Post #9 Ocena: 0

2018-07-30 20:02:37 (7 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Ja za kilka tyg bede potrzebowala transport z lotniska do Pireusu i teraz zastanawiam sie czy taksowka, ( w linku podanym wczesniej koszt 53 euro) czy autobus ( 8 euro x 4 osoby) Niby autobus tanszy ale jedzie 2 razy dluzej plus dojsc z autobusu do hotelu tez trzeba okolo 15 min

Czego sie obawiam to wlasnie tego ze jak zechce taksowke to ceny zazadaja mi swoje zamiast tych z website
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Adacymru

Post #10 Ocena: 0

2018-07-30 20:46:35 (7 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Autobusy jest co 15-20 min, wiec jak zawolaja ci za taxi duzo, to masz zawsze druga opcje. Sprawa na Google maps czy jest inny autobusy czy inny transport publiczny z lotniska w okolice hotelu. Jak sie nazywa hotel?
Ada

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,