MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Parę słów o Polsce

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 4 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ZlotaBabka

Post #1 Ocena: 0

2017-10-27 11:10:51 (8 lat temu)

ZlotaBabka

Kobieta

Z nami od: 25-07-2017

No nic tylko sie cieszyc,ze tacy mili was ludzie otaczaja.
Oby tak dalej

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

lulilu1

Post #2 Ocena: 0

2017-10-27 12:22:09 (8 lat temu)

lulilu1

Kobieta

Z nami od: 03-09-2016

Kasjerki Bogu ducha winne.
Zarabiają mało , praca średnio ciekawa.
Natomiast jak tak czytam niektóre wypowiedzi , ludzi teoretycznie szalenie zadowolonych z siebie i swojej egzystencji- i ich sposoby dzielenia się tym spełnieniem z innymi od razu sobie uprzytamniam dlaczego Polacy są odbierani jako chamy i gbury;)

Do góry stronyOffline

cris82

Post #3 Ocena: 0

2017-10-27 12:42:57 (8 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

a jak czytasz ludzi idealizujacych obce nacje a postrzegajacych rodakow jako zawistny wredny narod to co sobie uprzytamniasz? no sorry widocznie jestem chamem i gburem bo mam dobre zdanie o Polsce i Polakach i na tym etapie zycie nie moge narzekac jak mi sie wiedzie
ja nie mowie ze rozne sytuacje nie maja prawa sie wydarzyc ale traktuje to jednostkowo nie mowie ze ludzie w moim miescie sa nienormalni
takiemu stwierdzeniu zawsze towarzyszy uczucie ze ja jestem ok a wszyscy inni be

ale kiedy wszyscy sa be a my uwazamy sie za tych normalnych to warto sie zastanowic czy aby nie jest zupelnie odwrotnie

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2017-10-27 13:09:25 (8 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Patriotyzm sie obudzil :).
Prawda jest taka, ze jak sie przywyknie do bardziej przyjaznego otoczenia, inne trybu zycia, standartu obslugi klienta, to pewne zachowania (niezaleznie od kraju czy narodowosci) beda budzily niesmak.
Czytajac post Babki, mialam wrazenie deja vu.
Czlowiek z usmiechem niekiedy budzi pewne negatywne skojarzenia na zasadzie glupiego i sera, doszukiwania sie powodow radosci.
Kasjerki, jw, ducha winne, maja system zadaniowy i przeznaczony czas na klienta, jesli za dlugo (za duzo zakupow na osobe) obsluguja, moga miec nieprzyjemna rozmowe o wydajnosci.
Sprawa z rowerzystami jest kuriozalna, dostali przywileje, a obowiazkow nikt nie egzekwuje.
W efekcie jezdza na zasadzie 'swietych krow', po chodnikach, drogach, majac obok sciezke rowerowa.
Kierowcow udalo sie nauczyc przez portfel zatrzymywania na przejsciach dla pieszych, na rowerzystow tez przyjdzie czas (mam nadzieje).
Pewne rzeczy zmieniaja sie na plus, niektore pozostaja na 'plusie ujemnym' ;).
Taki urok realnego swiata i kwestia szczescia, na kogo sie trafi.
I nie ma co udawac, ze wszystko jest zle badz wspaniale.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #5 Ocena: 0

2017-10-27 13:18:21 (8 lat temu)

cris82

Mężczyzna

patriotyzm jest sexi bierzcie przyklad z anglikow

Do góry stronyOffline

Chillileaf

Post #6 Ocena: 0

2017-10-27 13:51:45 (8 lat temu)

Chillileaf

Konto usunięte

Okropny temat.

Do góry stronyOffline

MrMaverick

Post #7 Ocena: 0

2017-10-27 14:43:46 (8 lat temu)

MrMaverick

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 05-09-2017

Cytat:

2017-10-27 06:14:00, cris82 napisał(a):
(...) ok 2004 pamietam
tak od siebie dodam ze minie jeszcze 20lat i ktos moze to opisze w podrecznikach do psychologii bo to naprawde ciekawe zjawisko ten wstret do Polakow mieszajacych w pl (...)

Nie wiem czy wiesz cris82 , ale to działa w obie strony. Część naszych Rodaków uważa nas emigrantów, za zdrajców Polski i plują na nas za to, że sprzedaliśmy Rzeczpospolitą za "30 srebrników" i wyjechaliśmy kiedy kraj był w potrzebie. Mało tego , uważają , że jesteśmy zdrajcami Ojczyzny i w ogóle nieudacznikami życiowymi , bo skoro nie potrafimy sobie poradzić w Polsce to jesteśmy dnem.
Niestety ale czytałem takie opinię na niektórych forach internetowych. Nie wiem co o tym myśleć ale wydaje się niepokojące.
Ps. Wracając do roku 2004 w którym wyjechałem z Polski to powiem tak : Fasady się zmieniły , ale ludzie są wciąż tacy sami, ani lepsi , ani gorsi, po prostu tacy sami.

I na koniec :

[ Ostatnio edytowany przez: MrMaverick 27-10-2017 14:48 ]

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #8 Ocena: 0

2017-10-27 15:00:40 (8 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Polska zla bo ludzie zli, UK fajne bo Brytyjczycy fajni. Poczekajcie jeszcze 10-15 lat gdy zmiany w spoleczenstwie zajda na dobre.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

MrMaverick

Post #9 Ocena: 0

2017-10-27 15:09:50 (8 lat temu)

MrMaverick

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 05-09-2017

Cytat:

2017-10-27 15:00:40, Jurny_Jurek napisał(a):
Polska zla bo ludzie zli, UK fajne bo Brytyjczycy fajni. Poczekajcie jeszcze 10-15 lat gdy zmiany w spoleczenstwie zajda na dobre.

Kto powiedział, że Polska jest zła?

Do góry stronyOffline

cris82

Post #10 Ocena: 0

2017-10-27 15:12:32 (8 lat temu)

cris82

Mężczyzna

na forach jo bo fora maja to do siebie ze siedza tam tez rozne trole nieudacznicy itp i jada z hejtem ile fabryka dala prosto w oczy ktos ci to kiedys powiedzial?znalazl sie chociaz jeden odwazny? ciekawe czy ci co tutaj wyglaszaja swoje opinie na temat zawisci rodakow w Polsce dziela sie swoimi przemysleniami z rodzinami i znajomymi na tych urlopach ...; )

nie wiem moze ze mna jest cos nie tak ale tak sie sklada ze sam jestem Polakiem i staje okoniem kiedy wchodze na forum i czytam ze ktos byl na urlopie i doszedl do wniosku ze to zawistny narod a to wszystko na podstawie 2 sytuacji z doopy wzietych...
jak ja chodze po sklepach w pl to widze ze sprzedawcy malo ci w doopke nie wejda zeby cos tylko opylic te sytuacje tu opisane to jakas alternatywna rzeczywistosc chyba : )

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,