Str 4 z 8 |
|
---|---|
ZlotaBabka | Post #1 Ocena: 0 2017-10-27 11:10:51 (8 lat temu) |
Z nami od: 25-07-2017 Skąd: West Yorkshire |
No nic tylko sie cieszyc,ze tacy mili was ludzie otaczaja.
Oby tak dalej |
lulilu1 | Post #2 Ocena: 0 2017-10-27 12:22:09 (8 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2016 Skąd: Wales |
Kasjerki Bogu ducha winne.
Zarabiają mało , praca średnio ciekawa. Natomiast jak tak czytam niektóre wypowiedzi , ludzi teoretycznie szalenie zadowolonych z siebie i swojej egzystencji- i ich sposoby dzielenia się tym spełnieniem z innymi od razu sobie uprzytamniam dlaczego Polacy są odbierani jako chamy i gbury ![]() |
cris82 | Post #3 Ocena: 0 2017-10-27 12:42:57 (8 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
a jak czytasz ludzi idealizujacych obce nacje a postrzegajacych rodakow jako zawistny wredny narod to co sobie uprzytamniasz? no sorry widocznie jestem chamem i gburem bo mam dobre zdanie o Polsce i Polakach i na tym etapie zycie nie moge narzekac jak mi sie wiedzie
ja nie mowie ze rozne sytuacje nie maja prawa sie wydarzyc ale traktuje to jednostkowo nie mowie ze ludzie w moim miescie sa nienormalni takiemu stwierdzeniu zawsze towarzyszy uczucie ze ja jestem ok a wszyscy inni be ale kiedy wszyscy sa be a my uwazamy sie za tych normalnych to warto sie zastanowic czy aby nie jest zupelnie odwrotnie |
karjo1 | Post #4 Ocena: 0 2017-10-27 13:09:25 (8 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Patriotyzm sie obudzil
![]() Prawda jest taka, ze jak sie przywyknie do bardziej przyjaznego otoczenia, inne trybu zycia, standartu obslugi klienta, to pewne zachowania (niezaleznie od kraju czy narodowosci) beda budzily niesmak. Czytajac post Babki, mialam wrazenie deja vu. Czlowiek z usmiechem niekiedy budzi pewne negatywne skojarzenia na zasadzie glupiego i sera, doszukiwania sie powodow radosci. Kasjerki, jw, ducha winne, maja system zadaniowy i przeznaczony czas na klienta, jesli za dlugo (za duzo zakupow na osobe) obsluguja, moga miec nieprzyjemna rozmowe o wydajnosci. Sprawa z rowerzystami jest kuriozalna, dostali przywileje, a obowiazkow nikt nie egzekwuje. W efekcie jezdza na zasadzie 'swietych krow', po chodnikach, drogach, majac obok sciezke rowerowa. Kierowcow udalo sie nauczyc przez portfel zatrzymywania na przejsciach dla pieszych, na rowerzystow tez przyjdzie czas (mam nadzieje). Pewne rzeczy zmieniaja sie na plus, niektore pozostaja na 'plusie ujemnym' ![]() Taki urok realnego swiata i kwestia szczescia, na kogo sie trafi. I nie ma co udawac, ze wszystko jest zle badz wspaniale. |
cris82 | Post #5 Ocena: 0 2017-10-27 13:18:21 (8 lat temu) |
patriotyzm jest sexi bierzcie przyklad z anglikow
|
|
|
Chillileaf | Post #6 Ocena: 0 2017-10-27 13:51:45 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Okropny temat.
|
MrMaverick | Post #7 Ocena: 0 2017-10-27 14:43:46 (8 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 05-09-2017 Skąd: x |
Cytat: 2017-10-27 06:14:00, cris82 napisał(a): (...) ok 2004 pamietam tak od siebie dodam ze minie jeszcze 20lat i ktos moze to opisze w podrecznikach do psychologii bo to naprawde ciekawe zjawisko ten wstret do Polakow mieszajacych w pl (...) Nie wiem czy wiesz cris82 , ale to działa w obie strony. Część naszych Rodaków uważa nas emigrantów, za zdrajców Polski i plują na nas za to, że sprzedaliśmy Rzeczpospolitą za "30 srebrników" i wyjechaliśmy kiedy kraj był w potrzebie. Mało tego , uważają , że jesteśmy zdrajcami Ojczyzny i w ogóle nieudacznikami życiowymi , bo skoro nie potrafimy sobie poradzić w Polsce to jesteśmy dnem. Niestety ale czytałem takie opinię na niektórych forach internetowych. Nie wiem co o tym myśleć ale wydaje się niepokojące. Ps. Wracając do roku 2004 w którym wyjechałem z Polski to powiem tak : Fasady się zmieniły , ale ludzie są wciąż tacy sami, ani lepsi , ani gorsi, po prostu tacy sami. I na koniec : [ Ostatnio edytowany przez: MrMaverick 27-10-2017 14:48 ] |
Jurny_Jurek | Post #8 Ocena: 0 2017-10-27 15:00:40 (8 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Polska zla bo ludzie zli, UK fajne bo Brytyjczycy fajni. Poczekajcie jeszcze 10-15 lat gdy zmiany w spoleczenstwie zajda na dobre.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
MrMaverick | Post #9 Ocena: 0 2017-10-27 15:09:50 (8 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 05-09-2017 Skąd: x |
Cytat: 2017-10-27 15:00:40, Jurny_Jurek napisał(a): Polska zla bo ludzie zli, UK fajne bo Brytyjczycy fajni. Poczekajcie jeszcze 10-15 lat gdy zmiany w spoleczenstwie zajda na dobre. Kto powiedział, że Polska jest zła? |
cris82 | Post #10 Ocena: 0 2017-10-27 15:12:32 (8 lat temu) |
na forach jo bo fora maja to do siebie ze siedza tam tez rozne trole nieudacznicy itp i jada z hejtem ile fabryka dala prosto w oczy ktos ci to kiedys powiedzial?znalazl sie chociaz jeden odwazny? ciekawe czy ci co tutaj wyglaszaja swoje opinie na temat zawisci rodakow w Polsce dziela sie swoimi przemysleniami z rodzinami i znajomymi na tych urlopach ...; )
nie wiem moze ze mna jest cos nie tak ale tak sie sklada ze sam jestem Polakiem i staje okoniem kiedy wchodze na forum i czytam ze ktos byl na urlopie i doszedl do wniosku ze to zawistny narod a to wszystko na podstawie 2 sytuacji z doopy wzietych... jak ja chodze po sklepach w pl to widze ze sprzedawcy malo ci w doopke nie wejda zeby cos tylko opylic te sytuacje tu opisane to jakas alternatywna rzeczywistosc chyba : ) |