Str 3 z 8 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
ZlotaBabka |
Post #1 Ocena: 0 2017-10-27 03:51:09 (8 lat temu) |
Z nami od: 25-07-2017 Skąd: West Yorkshire |
Cytat:
2017-10-26 22:15:08, Wielim napisał(a):
Cytat:
2017-10-26 20:41:36, ZlotaBabka napisał(a):
Spedzilam miesiac teraz w Polsce.
Masakra, ludzie sa strasznie wredni, nie mili, nie sympatyczni, kazdy wrogo nastawiony do drugiego,w lyzce wody by utopili.
Czy to w sklepie panie ekspedientki , czy na ulicy zwykly przechodzien,czy to nawet w szpitalu “pielegniareczki “na onkologii.
Zaznaczam,ze nie jestem nie wiadomo kim, ze tak mysle i jskbym miala jakies wygurowane wymagania.
Drozyzna niesamowita,nie mam pojecia jak ludzie radza sobie z tymi marnymi wyplatami.
Idac z dzieckiem w wozku na chodniku musialam uwazac , zeby rowezysci mnie nie rozjechali, od jednej pani dostalam “zjeby”,bo jak smiem isc srodkiem chodnika , a ona nie na jak przejechac rowerem.Oczywiscie na tych chodnikach nie ma sciezek rowerowych.Prawo polskie zabrania jazdy po chodniku, a oni uwazaja wrecz przeciwnie.
Nie wiem gdzie Ty w tej Polsce byłaś ale ja za każdym razem jak jestem to spotykam ludzi szczęśliwych , ekspedientki w sklepach są mile , często ze mną utna pogawędke (teraz może się to zmienić bo ekspedientki mogą mówić tylko "ja nie znaju" . Czy jestem w Poznaniu , Szczecinku , Krakowie , czy u żony pod Rzeszowem spotykam życzliwych ludzi. Może to kwestia podejścia ?,Jsk ty z góry tak traktujesz innych to dlaczego oni maja być dla Ciebie mili ? Dodać to tego wygląd polskich miast - czyste i zadbane ,zielone, a patologia czy chuliganeria jest wszędzie , wystarczy spojrzeć na młodzieżowe gangi w Londynie . Tylko do rowerzystów się zgodzę w Poznaniu tez by mnie rozjechali a nie miałem barw Legii...  ale w Londynie tez jest spora grupa patologii na rowerach co nie znaczy ze każdy taki jest . Dla mnie Polska zawsze będzie najlepszym miejscem do życia , w UK jestem dla kasy teraz no i chyba przyzwyczajenia bo to ponad 10 lat . Rodzina w Polsce mi poumierala, koledzy mają swoje rodziny albo też wyjechali , większość do większych miast w Polsce
Napisalam , ze nie jestem osoba wymagajaca i uwazam sie za bog wie kogo.
Mieszkalam na Mazurach ,15 lat w handlu i takiego podejscia do klienta nigdy nie bylo jak teraz.
Rowniez jestem 10 lat w UK ,i zawsze bede chwalila swoje miasto rodzinne , bo jest piekne i na najdlyzszym jeziorem w Polsce,
Ale ci ludzie nie sa tymi samymi jak wyjezdzalam,miasto niby sie nie zmienilo ,wrecz przeciwnie coraz piekniejsze dla mnie, ale ludzie to katastrofa
|

|

|
|
|
cris82 |
Post #2 Ocena: 0 2017-10-27 06:14:00 (8 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
wszyscy sie zmienili tylko nie ty normalnie jakies walking dead ... tym zdaniem sama sobie podcielas nogi ludzie nie sa tymi samymi jak wyjezdzalas ktory to byl 85? a ok 2004 pamietam
tak od siebie dodam ze minie jeszcze 20lat i ktos moze to opisze w podrecznikach do psychologii bo to naprawde ciekawe zjawisko ten wstret do Polakow mieszajacych w pl
wyglada na to ze Polacy mieszkajacy w anglii stali sie tak wymagajacy ze pani na targu spredajaca ziemniaki powinna kolo nich tanczyc ze szczescia bo "anglicy" zjechali i dali jej zarobic funta :D
|

|
 |
|
Jurny_Jurek |
Post #3 Ocena: 0 2017-10-27 06:40:49 (8 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Mi sie wydaje, ze po paru latach spedzonych w UK Polacy w kraju moga wydawac sie gburowaci, niemili i nieuprzejmi. W koncu oznaka uprzejmosci i bycia milym jest wszedobylski sztuczny usmiech z gromkim ,,How are you?". Jak sie Polacy zaczna silic na te sztucznosci to zostaniemy zakwalifikowani jako mili i uprzejmi. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
lulilu1 |
Post #4 Ocena: 0 2017-10-27 08:08:12 (8 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2016 Skąd: Wales |
Polacy wydają się gburowaci i niemili nie po paru latach spędzonym w UK ale od zawsze- bo tacy są.
Sztuczny uśmiech mi absolutnie nie przeszkadza- zdecydowanie wolę, żeby pani w sklepie witała mnie z uśmiechem i miłym słowem ,(kompletnie mnie to nie obchodzi czy faktycznie taką sympatią mnie darzy) niż wylewała na mnie swoje frustracje.
Odnoszę też wrażenie, że ludzie są tu mili dla siebie dlatego, ze jest to miłe. Ot co.
|

|
 |
|
cris82 |
Post #5 Ocena: -2 2017-10-27 08:13:11 (8 lat temu) |
haha rozumiem ze jak idziesz w Polsce do sklepu po mleko to kasjerki wylewaja na ciebie swoja frustracje
masakra mitomanki opanowaly mw ...
|

|
 |
|
|
SweetLiar |
Post #6 Ocena: 0 2017-10-27 08:48:50 (8 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Wszyscy Europejczycy z kontynentu wydają się Brytyjczykom niemili i gburowaci, nie tylko Polacy
Włosi np to dla mnie przykład kompletnego braku elementarnej kultury tak samo 20 lat temu jak i teraz, zwłaszcza im bardziej na południe, ale to kwestia naszego przyzwyczajenia do częstotliwości występowania takich słów jak proszę, dziękuję, przepraszam
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
DADAM1986 |
Post #7 Ocena: 0 2017-10-27 09:20:44 (8 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-09-2017 Skąd: Waterlooville |
Moim zdaniem Ukraińcy wjeżdżają do Polski ponieważ
Ci na gorze chcieli zrobić islam w Polsce i po pewnym czasie zauważyli, ze Polaków do kolorowych nie przekonają. Tylko i wyłącznie dlatego otworzyli Ukraińcom granice bardzo szeroko (nawet przed było już ciche przyzwolenie na wjazd - stad tez ich było coraz więcej).
Polska musi jeszcze przez wiele lat zostać Murzynem Europy za minimalne stawki. Problemem byli sami Polacy którzy milionami wyjechali pracować za godne pieniądze i w kraju nie ma rak do pracy. Wiec Ukraina ratuje sytuacje oraz kapitał zachodni wpompowany w zakłady powstałe w Polsce. Oczywiście dla Polaków to sytuacja tragiczna bo w rzeczywistości nic nie poprawia. Ja powiem o Polsce w jest dobrze tylko wtedy gdy odtrąbione bezrobocie 5% będzie bez udziału imigrantów oraz kiedy zahamuje się skutecznie wyjazd młodych ludzi z kraju. Wątpię czy tego doczekam.
Jeszcze krótki wątek jak się żyje z Ukraińcami.
Jako 16 latek zamieszkałem w internacie 4LO w Legnicy.
De facto jest to liceum ukraińskie (ja chodziłem do 1LO, a tam zamieszkałem jak wielu Polaków z powodu długich dojazdów ze wsi).
To co się tam działo to taki mały Wołyń.
Tłuklismy się z nimi non stop. Wyzwiska, przeszkadzanie w nocy, sranie pod drzwi i tysiące innych historii
Jak mi Ukrainiec ukruszył wiadrem kawałek jedynki to nic nie było bo władze tam (wychowawcy i dyrektorka Io Ukraińcy a jakże).
Wyleciałem pod koniec roku szkolnego, złamałem rękę jednemu Ukrowi "niechcący". Problemy po tym ciągnęły mi się do końca szkoły średniej.
Kilka lat później na politechnice wrocławskiej spotkałem jednego z nich i nawet powiedział mi cześć- tylko się uśmiechnąłem...
|

|
 |
|
ZlotaBabka |
Post #8 Ocena: 0 2017-10-27 10:37:13 (8 lat temu) |
Z nami od: 25-07-2017 Skąd: West Yorkshire |
Cytat:
2017-10-27 08:13:11, cris82 napisał(a):
haha rozumiem ze jak idziesz w Polsce do sklepu po mleko to kasjerki wylewaja na ciebie swoja frustracje
masakra mitomanki opanowaly mw ...
Wiesz co chyba tak.
Kasjerki wogole nie czekaja , az zabiore zakupy ,tylko odrazu nastepna osobe obsluguja, nie poczekawszy az zabiore swoje, cos w tym stylu”zrobilas zakupy to teraz spadaj ”
Tak jak pisalam wczesniej mam 15 lat pracy w handlu,nigdy nie bylo takich zachowan sprzedawcow.
W Angli jednak nawet sztuczny usmiech jest o wiele milszy i nawet jak panie rozpoczna sobie jakies pogawedki nie przeszkadza.
Nie wiem , moze w innych miastach ludzie sa sympatyczniejsi
Ale na pewno nie w moim Opinia moderatora: Post edytowany z wulgaryzmu
Konefka
|

|

|
|
Jurny_Jurek |
Post #9 Ocena: 0 2017-10-27 10:48:37 (8 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Coz, straszny kraj, straszni ludzie w tej Polsce. Przez te cholerne kasjerki chyba tez zweryfikuje plany powrotowe.
Jedyna nadzieja dla Polski sa kasy samoobslugowe, ktore do polowy przyszlego dziesieciolecia maja zastapic kasjerki we wszystkich wiekszych supermarketach.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
cris82 |
Post #10 Ocena: 0 2017-10-27 11:05:41 (8 lat temu) |
i ustawa mowiaca o ze trzeba chodzic w worku na glowie zeby nie urazic kogos wrednym wyrazem twarzy ; )
|

|
 |
|