MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Urlop 2017 - ubezpieczenie?

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

darraj

Post #1 Ocena: 0

2016-11-30 22:12:59 (9 lat temu)

darraj

Konto usunięte

Cytat:

2016-11-30 21:55:54, pantiktak napisał(a):
Cytat:

2016-11-30 21:01:06, krakn napisał(a):
hm, tydzień opóźniony pociąg to spotkałem tylko raz, w Afryce zachodniej, konkretnie w Kongo, zazwyczaj mają opóźnienia około 1 dzień :-]

Krakn nie jesteś przypadkiem wampirem?? skąd ty bierzesz czas, mam wrazenie ze wszędzie byles i wszystko już poznałeś, cos mi tu smierdzi wampirami one mają duuuuużo czasu :)

A nie uwazasz ze to bardziej pachnie Niezwykłymi przygodami Barona Münchhausena.
"We're all mad here" Mad Hatter

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2016-11-30 22:25:21 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2016-11-30 20:13:26, queenOfChocolate napisał(a):

ludzie ludzmi, ale niektorzy potrafia bardziej uprzykrzyc zycie, np w taki sposob, ze pociagi miedzy Francja a UK sa opoznione po kilka dni. a tu hotel zarezerwowany, atrakcje oplacone i zarezerwowane na dany dzien, i co teraz? kto za to zaplaci? znajomi dosc na tym stracili, przy opoznieniu jedno dniowym stracili 1 nocleg na trasie (musieli wykupic drugi), 1 nocleg w miejsu docelowym, i lot balonem ktory mial byc nastepnego dnia po przyjezdzie. nikt im kosztow za to nie zwrocil.
my planujemy kilka urlopow, jeden w Europie autem, i dwa samolotem gdzies dalej. niestety, nie jestesmy w stanie przewidziec co sie stanie w dniu / badz kilka dni przed wylotem / wyjazdem, wiec dlatego pytam sie czy jest cos, co pokrywa wszystkie zdazenia ktore powoduja ze urlop sie nie odbedzie, badz beda musialy zajsc plany. przejzalam juz kilka travel insurance i nic nie ma..stad pytanie czy moze ktos juz to przerabial i zna moze firme ktora takie cos oferuje

Od tego wlasnie jest ubezpieczenie, to znaczy od wielu przypadkow opisanych wyzej. Nalezy zapoznac sie z warunkami przed kupnem. Ja znam warunki swojego calkiem niezle, tyle razy juz je czytalam, bo sprawdzalam rozne okolicznosci.

Roczna polise dla pary/rodziny moze wyjsc taniej niz kupiona na jednorazowy wyjazd. Ja korzystam z polisy przy koncie bankowym Nationwide i jak Mancun wspomniala, mam druga w Aviva, bo ona obejmuje akty terorrozmu.

Ubezpieczenie nie dopuszcza opcji: nie chcemy gdzies jechac, bo kraj sie zmienil. Musza wystapic konkretne okolicznosci. Po prostu poczytaj warunki paru polis i zorientujesz sie co i jak.

Dla mnie najwazniejsze sa:
-w jakich okolicznosciach pokrywaja nie zdazenie na odlot/odjazd. Ostatnio np byl wypadek na M23 i ledwo zdazylam na Gatwick, ale wiem, ze warunki bylyby spelnione, zeby dostac zwrot kosztow lub kupic nowe loty na koszt ubezpieczyciela.
-spoznienie podczas transferu - opozniony jeden samolot/prom, a drugi na innym bilecie, bo jesli na jednym bilecie, to zwykle linie lotnicza zmienie rezerwacje i po problemie.
-warunki anulacji wyjazdu
-oczywiscie czesc zdrowotna jest rowniez niezwykle istotna.

Trzeba bardzo dokladnie przeczytac liste wykluczen. Powodzenia.

Zapomnialam dodac, ze ubezpieczenia zawartosci nieruchomosci - content - moga pokrywac utracone lub uszkodzenie mienie w podrozy. Oczywiscie jest dokladna lista wymagan, typu nie zostawiac w samochodzie w widocznym miejscu, pokoj zamkniety na klucz lub rzeczy w sejfie jesli jest, itp.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2016-11-30 23:07:08 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2016-11-30 21:55:54, pantiktak napisał(a):
Cytat:

2016-11-30 21:01:06, krakn napisał(a):
hm, tydzień opóźniony pociąg to spotkałem tylko raz, w Afryce zachodniej, konkretnie w Kongo, zazwyczaj mają opóźnienia około 1 dzień :-]

Krakn nie jesteś przypadkiem wampirem?? skąd ty bierzesz czas, mam wrazenie ze wszędzie byles i wszystko już poznałeś, cos mi tu smierdzi wampirami one mają duuuuużo czasu :)

Licho nie śpi :-8
Jeździ. :-!
Jak się jest bezdomnym od 16 roku życia to się pląta po świecie. Czy ja wiem? Sądzę że wielu na tym forum było w więcej miejsc niż ja. Lubię zwiedzać, lubie też kombinować, nawet szybkie wypady, tak jak ostatnio motocyklem wzdłuż pireneji, czy kilka tygodni temu, Niemcy, Szwajcaria, Francja Niemcy, odwiedzając sporo ciekawych miejsc. Itd, ostatnio o tak siedzę na tyłku. Z dłuższych pobytów to Syberia,6 miesięcy, kilka lat bliski wschód i Afryka wschodnia, coś około 7 lat, a potem mieszkałem w rozkroku Egipt i Francja, między czasie zaliczyłem przejazd w konwoju z Egiptu do Tanzanii. Stary szlak handlowy, podobno ma tysiące lat. Ale to młody byłem ciężko, ale też dobra wypłata była. A Kongo można odwiedzić nawet na tydzień ale daleko się nie zajdzie. Bo tory wąskie, krzywe i się rozlarza, więc wszytko dzieje się w slimaczym tempie. Sugerował bym co najmniej 3-4 tygodnie. Nie wiem jak tam teraz bo wiem że trwały przygotowywania do nowej lini kolejowej ale z tego co wiem nadal większość odcinków jest z czasów kolonialnych i tak zresztą wyglądają, jedzie się przez gorące i długie tunele, wagonami bez okien,przez dżunglę, wijace się tory i wijacy szlak. Jest niebezpiecznie, ale warto. Dziko. Natomiast w miastach, to gdyby nie pewne detale to można by powiedzieć że się jest gdzieś we Francji, budynki.... na śniadanie baguetka, kawa, czekoladka...

Aaa zawalił bym. Oczywiście nie można nie odwiedzić największych na świecie kaskad na rzece Kongo. Fale wyglądają jak by trwał niezwykły kataklizm. Niesamowity widok i ogrom wody
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,