MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ubezpieczenie podrozne w eu

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Matti123

Post #1 Ocena: 0

2016-07-03 09:17:29 (9 lat temu)

Matti123

Kobieta

Z nami od: 23-05-2013

Podepne sie. W sierpniu jade z rodzina z londynu do monachium na tydzien i zastanawiam sie odnosnie ubezpieczenia podroznego. Warto czy zbedne? Jezeli tak to gdzie najtaniej?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

plazaa

Post #2 Ocena: 0

2016-07-03 10:49:22 (9 lat temu)

plazaa

Mężczyzna

Z nami od: 15-06-2016

Pewnie masz European Health Insurance Card ?

chociaz z tego co czytam...

Co zapewnia EHIC?

Posiadając kartę EHIC jesteś zwolniony z opłat za podstawowe usługi medyczne w kraju, do którego podróżujesz. Uwaga - nie zawsze oznacza to jednak, że za zabiegi, które są bezpłatne na Wyspach, nie zapłacimy np. w NIEMCZECH lub w Polsce.
EHIC nie jest alternatywą dla ubezpieczenia turystycznego. Nie pokryje ona kosztów prywatnej opieki zdrowotnej lub np. kosztów pomocy ratowników górskich w ośrodkach narciarskich. Dlatego ważne jest, aby posiadać zarówno EKHIC, jak i ważne prywatne ubezpieczenia turysyczne.
Jeśli zależy Ci na bezpłatnym transporcie do domu w przypadku poważnego zachorowania lub odniesienia poważnych obrażeń w wypadku podczas pobytu w innym kraju UE, warto wykupić osobne ubezpieczenie.

(...) Usuniete przez moderatora. Nie reklamujemy polskich stron z ubezpieczeniami.

Do góry stronyOffline

Matti123

Post #3 Ocena: 0

2016-07-04 07:14:17 (9 lat temu)

Matti123

Kobieta

Z nami od: 23-05-2013

Ehic mam - dzieci tez. Bardziej chodzi mi np o cos w rodzaju breakdown cover gdyby np samochod sie zepsul zebym nie zostala bez samochodu. Tutaj mam w RAC ale tylko na uk a jak patrzylam na 7 dni na europe to mi ponad 80£ wychodzi dlatego zastanawiam sie czy brac to. Jest tez travel pack w barclays za 8,50 mies ale nie wiem czy moge tylko na miesiac np wykupic?

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2016-07-04 18:35:06 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Ja brałem tak właśnie kosztuje około 80 - 100 funtów. Jak jechaliśmy z dzieckiem to brałem z dodatkowymi opcjami, jak ew nocleg, i coś tam jeszcze zwiazane z turystyką, aa chyba był też lekarz w razie zachorowania.

Kilka lat temu mi się AA przydało w trasie. Ale juz nie pamiętam u kogo brałem, Chyba własnie w AA :)

W Barklays można, ale sprawdź ile składek trzeba zapłacić zeby ubezpieczenie zaczęło działać, zasadniczo nie można wykupić na miesiac, ale można po jakimś czasie anulować. Tylko z założeniem wyżej.

Bo nie wierzę że się nie zabezpieczyli przed takim manewrem.

Watro wykupić, bo samo odholowanie z autostrady do pobliskiego warsztatu potrafi kosztować nawet 300 euro.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #5 Ocena: 0

2016-07-04 18:59:57 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Elizkaa

Post #6 Ocena: 0

2016-07-06 14:15:30 (9 lat temu)

Elizkaa

Kobieta

Z nami od: 16-06-2016

O matko, ale przepisy. Chcialam leciec do Tajlandii, wiec chyba zaznacze, ze mam cukrzyce, astme i tarczyce na wszelki wypadek xD
Cóż, życie...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,