Mówią, że nie można wybrać ulubionej plaży na Filipinach. To dlatego, że kraj ten ma tak wiele pięknych plaż, i jest dumny ze swoich ponad 7 tyś wysp.
Z sypkim białym piaskiem o turkusowych wodach wypełnionych różnymi morskimi żyjątkami. A więc wybranie "faworytki" może być trudne.
El Nido będzie pierwsze na mojej liście. Oprócz białego piasku i krystalicznie czystej wody, widoki widziane na zdjęciach i filmach są spektakularne. Formacje wapienne, puste laguny, marmurowe skały, prehistoryczne jaskinie i wodospady są tym, co zapiera dech w piersiach.
Panglao i Bohol to druga i trzecia wyspa na mojej liście. Dopiero od niedawna ta wyspa stała się popularna. Teraz turyści podróżują do Panglao z powodu jej wspaniałych plaż a także podziwiania delfinów, wielorybów, nurkowanie z barakudą,wężami morskimi w niesamowitych formacjach koralowych. To tylko niektóre rzeczy które oferuje Panglao i pobliskie Bohol. Warto odwiedzić to miejsce, które uczyniły Bohol sławne, A mianowicie Chocolate Hills i Tarsier-y oczywiscie .
Palui to następna wyspa do odwiedzenia ,wyspa jest zwana jako sekretna wyspa i mówią że jest tylko dla odważnych i wytrwałych podróżników. Czemu? Nie znalazłem wiele na ten temat info .Więc przekonam się osobiście.Biały piasek otoczony skałą wulkaniczną na jednej stronie i zielone wody zlewające się z niebem po drugiej stronie. Palaui szczyci się wspaniałymi ogrodami koralowymi i bogatym rezerwatem morskim.
Zostanie jeszcze Cebu i kilka innych wysepek gdzie jaskinie, wodospady, baseny ze słodką wodą, podziemne strumienie i laguny są podobno na każdej z nich.
Nie wstawiam zdjęć z netu bo do wyjazdu zostało 8 dni i w zależności od internetu i oczywiście czasu będe uzupełniał temat . Zapraszam do śledzenia wątku.
Wylot 12 Kwiecień oczywiście tego roku
PS. Dziękuje @Richmond za super stronę z biletami

Juz te miejsca zostały odwiedzone od maja 2015 , nie zwalniam tempa

Marmaris Turkey ✈Doha Qatar✈Abu Dhabi,Dubai UAE✈Bangkok Pattaya Thailand✈Kuala Lumpur Malaysia✈Rio de Janeiro,Sao Paulo,Londrina,Brazil✈Foz do Iguaçu,Argentina,Paraguay✈ Lima,Cusco,Machu Picchu Peru✈Miami USA✈Isla Mujeres,Cancun,Mexico City,Acapulco ✈
Now Time to Discover Paradise Philippines Cebu,Panglao,El Nindo,Davao and Hong Kong✈

[ Ostatnio edytowany przez: observer_haters 04-04-2016 17:36 ]