MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ucieczka Do Raju

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

observer_haters

Post #1 Ocena: 0

2016-04-04 17:10:59 (9 lat temu)

observer_haters

Mężczyzna

Z nami od: 14-01-2014

UCIECZKA DO RAJU FILIPINY

Mówią, że nie można wybrać ulubionej plaży na Filipinach. To dlatego, że kraj ten ma tak wiele pięknych plaż, i jest dumny ze swoich ponad 7 tyś wysp.
Z sypkim białym piaskiem o turkusowych wodach wypełnionych różnymi morskimi żyjątkami. A więc wybranie "faworytki" może być trudne.

El Nido będzie pierwsze na mojej liście. Oprócz białego piasku i krystalicznie czystej wody, widoki widziane na zdjęciach i filmach są spektakularne. Formacje wapienne, puste laguny, marmurowe skały, prehistoryczne jaskinie i wodospady są tym, co zapiera dech w piersiach.

Panglao i Bohol to druga i trzecia wyspa na mojej liście. Dopiero od niedawna ta wyspa stała się popularna. Teraz turyści podróżują do Panglao z powodu jej wspaniałych plaż a także podziwiania delfinów, wielorybów, nurkowanie z barakudą,wężami morskimi w niesamowitych formacjach koralowych. To tylko niektóre rzeczy które oferuje Panglao i pobliskie Bohol. Warto odwiedzić to miejsce, które uczyniły Bohol sławne, A mianowicie Chocolate Hills i Tarsier-y oczywiscie .

Palui to następna wyspa do odwiedzenia ,wyspa jest zwana jako sekretna wyspa i mówią że jest tylko dla odważnych i wytrwałych podróżników. Czemu? Nie znalazłem wiele na ten temat info .Więc przekonam się osobiście.Biały piasek otoczony skałą wulkaniczną na jednej stronie i zielone wody zlewające się z niebem po drugiej stronie. Palaui szczyci się wspaniałymi ogrodami koralowymi i bogatym rezerwatem morskim.

Zostanie jeszcze Cebu i kilka innych wysepek gdzie jaskinie, wodospady, baseny ze słodką wodą, podziemne strumienie i laguny są podobno na każdej z nich.

Nie wstawiam zdjęć z netu bo do wyjazdu zostało 8 dni i w zależności od internetu i oczywiście czasu będe uzupełniał temat . Zapraszam do śledzenia wątku.

Wylot 12 Kwiecień oczywiście tego roku

PS. Dziękuje @Richmond za super stronę z biletami :-)

Juz te miejsca zostały odwiedzone od maja 2015 , nie zwalniam tempa :-)

Marmaris Turkey ✈Doha Qatar✈Abu Dhabi,Dubai UAE✈Bangkok Pattaya Thailand✈Kuala Lumpur Malaysia✈Rio de Janeiro,Sao Paulo,Londrina,Brazil✈Foz do Iguaçu,Argentina,Paraguay✈ Lima,Cusco,Machu Picchu Peru✈Miami USA✈Isla Mujeres,Cancun,Mexico City,Acapulco ✈
Now Time to Discover Paradise Philippines Cebu,Panglao,El Nindo,Davao and Hong Kong✈ :-)

[ Ostatnio edytowany przez: observer_haters 04-04-2016 17:36 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

observer_haters

Post #2 Ocena: 0

2016-04-17 17:27:42 (9 lat temu)

observer_haters

Mężczyzna

Tyle sie dzieje ze nie sposób to wszystko ogarnąć . Pernamentny brak czasu a tyle jeszcze miejsc do odwiedzenia. Internet jest słaby i w połowie przerywa upload fotek na forum.Co dziwne nie ma problemu upload na stronę zuckerberga :-] .Wiec zapraszam na nią jeśli macie ochotę ....Szkoda bo myślałem ze zrobię relacje podobna do mojej pierwszej "Izrael na własna rękę " i podzielę sie z forumowiczami ... Lecz posty bez fotek nie maja sensu.... :-( Pozdrawiam serdecznie wszystkich bywalców forum *THUMBS UP* Jakoś to naprawie tymczasem :Tom Podróżnik "like"miłe widziany :-]

[ Ostatnio edytowany przez: observer_haters 17-04-2016 17:33 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #3 Ocena: 0

2016-04-17 17:35:47 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

na forum to chyba kwestia objętości zdjęć.
Tak mi się wydaje
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2016-04-17 17:37:14 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Ciesze sie, ze pomoglam. Widze, ze jestes zarazony wirusem podrozowania :-)

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #5 Ocena: 0

2016-04-17 17:47:47 (9 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Konflikt-z-islamistami-na-Filipinach-Abu-Sajjaf-krwawo-dalo-o-sobie-znac,wid,18269979,martykul.html

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 17-04-2016 17:48 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2016-04-17 17:53:37 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Ciezko teraz znalezc miejsce na swiecie, gdzie nie bylo jakiegos ataku, wybuchu czy kogos nie zabili. Europa tez wydawala sie bezpieczna jeszcze pol roku temu. Coraz trudniej podrozowac.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

observer_haters

Post #7 Ocena: 0

2016-04-17 18:42:09 (9 lat temu)

observer_haters

Mężczyzna

Cytat:

2016-04-17 17:37:14, Richmond napisał(a):
Ciesze sie, ze pomoglam. Widze, ze jestes zarazony wirusem podrozowania :-)

"Oddawsz pol pienindzoifff ":-] "zarażony omg dziękuje ślicznie @richmond za wirusa oby takie tylko ludzi zarażali . Świat byłby pięknie zarażony .
Krakn próbuje wszystkiego i ze tak powiem dupa blada nie idzie wrzucam na rozne serwery i wciąż Błędy. A może już za stary jestem i czegoś nie widzę :-[

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ruuuda

Post #8 Ocena: 0

2016-04-19 19:23:57 (9 lat temu)

ruuuda

Kobieta

Z nami od: 05-02-2013

Zazdroszcze barrrrrrdzo pozytywnie *THUMBS UP*

Fajnie jest spelnic swoje marzenia . Cudne te miejsca , a zdjecia same mowia za Ciebie . LUBIE TO !!!
Korzystaj z dnia. Jutro jeszcze dniem nie jest.

Do góry stronyOffline

observer_haters

Post #9 Ocena: 0

2016-04-20 14:48:51 (9 lat temu)

observer_haters

Mężczyzna

Dzisiaj odwiedziłem Cebu i Oslob pływanie z " Tiger Whale Shark" to niesamowite przeżycie. Poniższe zdjęcie przedstawia transport na wyspę .Mina co niektorych turystów bezcenna :-]

Obrazek

No i oczywiście maleństwo Tasier udało my sie "ustrzelić"

Obrazek

Klikamy na tablecie nie umiem zrobić..

https://m.youtube.com/watch?v=4ov4PM3pdqs

Film z podwodnego spotkania z tymi olbrzymami

Jeszcze nigdy nie zrobiłem tyle kopiuj wklej itd..Praca na tablecie wyraźnie mi nie służy popadam w furię a tu wszyscy tacy spokojni ,leniwi. Pozostałe fotki jak w linku wyżej .juz 22 ga czas wypocząć i przygotować sie na jutrzejszy dzień ....

[ Ostatnio edytowany przez: observer_haters 20-04-2016 14:50 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2016-04-20 14:52:57 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Na mnie czekaja Seszele, juz za tydzien, oczywiscie loty w bledzie taryfowym (zaplacilam sam podatek). Zobaczymy czy to taki raj czy zderzenie z lokalna rzeczywistoscia.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,