MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Gap year po 30tce :)

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mona81

Post #1 Ocena: 0

2016-01-08 20:53:52 (10 lat temu)

mona81

Kobieta

Z nami od: 17-07-2011

Dochodzi sie w zyciu do takiego momentu, kiedy jeden dzien podobny jest do drugiego, a zycie ucieka w tempie swiatla.
Nie chce dalej odwlekac spelniania marzen! Liczy sie tu i teraz, "tomorrow never comes". Oczywiscie sa dylematy, pytania, obwawy i rozterki. Czy ktos ma podobnie? Czy mimo to
udalo sie wam zebrac na odwage by przerwac kariere, odlozyc plany rodzinne i podrozowac, chocby przez 6 m-cy, moze przez rok lub dluzej?
Szukam inspiracji :)

[ Ostatnio edytowany przez: mona81 08-01-2016 21:12 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2016-01-08 21:02:24 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

mona81

Post #3 Ocena: 0

2016-01-08 21:22:32 (10 lat temu)

mona81

Kobieta

Z nami od: 17-07-2011

Tez podziwiam Twoja znajoma :)
Tez chce byc podziwiana! Czas zaczac planwac :)

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2016-01-08 21:29:01 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

GiantGoram

Post #5 Ocena: 0

2016-01-08 22:34:58 (10 lat temu)

GiantGoram

Kobieta

Z nami od: 20-09-2015

Gap YEAR???o czym wy mowicie?
:-o
Mnie sie marzy gap week bez tego mojego domowego cyrku:-?-nawet gap week by mnie uszczesliwil*ROFL*
A tak na powaznie o podrozowaniu to nawet z nasza trojka maluchow zwiedzilismy kawalek europy ale zawsxe trzeba wracac do rzeczywistosci.niestety...
Ale da sie przezyc 2 tyg bez telefonu! :-)

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2016-01-08 23:46:26 (10 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Zawsze mozna pomyslec nad opcja wolontariatu gdzies daleko w swiecie, wiek nie ma za bardzo znaczenia, mozna zmienic zawod, 'robienie kariery' jest wzgledne ;). We wlasnym zakresie zadbac o to, by dzien nie byl podobny do poprzedniego, przynajmniej nie za bardzo.
Dobrzy znajomi po odchowaniu dzieciakow zebrali sie i ruszyli na wloczege po swiecie jachtem, co sie kasa konczy, zatrzymuja sie w porcie, lapia prace na chwile, potem plyna dalej.
Kiedys czytalam swietna ksiazke-relacje z podobnej podrozy katamaranem malzenstwa z 2 dzieci w wieku przed rozpoczeciem szkoly.
Inni znajomi przed decyzja o dzieciach pare lat spedzili podrozujac stopem przez Europe, Azje i Afryke, spiac czesto pod golym niebem, z calym dobytkiem w 2 plecakach.
Kolejny poznal blizej pare osob gdzies z Afryki, popracowal z nimi i dzieki ich pomocy, wsparciu rodzin w ich krajach podrozowal konno po kontynencie.
Byla oferta pracy w brytyjskiej poczcie na Antarktydzie, gdzie ma sie do towarzystwa mocno zapachowe pingwiny :).
Pomyslow masa, tylko kwestia marzen, a potem znalezienia sposobu realizacji.
Powodzenia

Do góry stronyOffline

Capricorn

Post #7 Ocena: 0

2016-01-09 00:36:37 (10 lat temu)

Capricorn

Kobieta

Z nami od: 05-02-2012

Mona, sprawdz sobie strone work away. Pewnie moderatorzy zaraz wywala mi, ale zaryzykuje: http://www.workaway.info/
Moja przyjaciolka od kilku misiecy robi sobie gap year po 30 przez work away 
Zazdroszcze jej wrazen, nowych doswiadczen, slonca i wolnosci. Ale rozni nas to, ze ja mam meza i mala corke, a ona wolna jak ptak. Tu zostawila kilka mieszkan, wiec dochod ma caly czas i korzysta z zycia.
Jesli masz chec i mozliwosc wyjazdu, to rob to, bo potem bedziesz zalowac, ze nie podrozowalas. Wiem, z dziecmi tez mozna podrozowac, ale to nie to samo. Czasem chcialabym byc 10 lat mlodsza...

Do góry stronyOffline

malinowka

Post #8 Ocena: 0

2016-01-09 02:05:38 (10 lat temu)

malinowka

Konto usunięte

Tylko uważaj, bo to podobno uzależnia:-). Znajoma z pracy też zrobiła sobie przerwę. Rzuciła świetną pracę, sprzedała mieszkanie i pojechała do Australi. Miało być na rok, wyszło 8 lat. Pani manager wyższego szczebla zjeździła kamperem cały kontynent, dorywczo pracowała w knajpach. I jak mówi, to były najlepsze lata jej życia. Jedyne, czego żałuje, to, że nie zrobiła tego wcześniej.
" Płakać trze­ba w spo­koju. Tyl­ko wte­dy ma się z te­go radość."

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #9 Ocena: 0

2016-01-09 13:55:07 (10 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

Jesli sie nie obowiazku typu dzieci to wlasciwie mozna robic co sie chce i gdzie sie chce. Nie potrzena okreslenia gap czy przerwa. Jak kyos wspomnual mozliwosc wolontariatu w cieplych keajach itp. Jedyne co to trzeba sie liczyc z chorobami itp.
pewnie jakbym nie miala dzieci to by mnie tu nie bylo...
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2016-01-09 14:02:41 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Z tym podrozowaniem to jest tak, ze trzeba wiedziec czego sie oczekuje i jak chce sie podrozowac. Backpacking jest rozreklamowany i owiany aura przygody, ale taka opcja moze nie byc dla kazdego.

Dwa lata temu sledzilam losy rodziny z czworka dzieci (!), ktora kupila kampera, ocieplila go i pojechala na 5 miesiecy do Norwegii by moc doswiadczyc zycia pod zorza polarna. Zakladam, ze dom w UK wynajeli na ten czas. Wiem tez, ze zona byla freelancerem i pisala jakies teksty do gazet, nie wiem czy maz tez mial podobny zawod czy nie. Okazalo sie, ze Norwegia tak ich wciagnela, ze zostali tam, wynajeli normalny dom i dzieci poszly na miejscu do szkoly.

Wlasnie sprawdzilam ich strone i widze, ze zajeli sie teraz prowadzeniem wycieczek dla innych. Czyli zamienili przygode na sposob na zycie.

https://www.aurora-addicts.com/about-us/
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,