2016-07-09 12:41:37, Dyzio_w_podrozt napisał(a):

Cytat:
2016-07-08 22:54:17, 4ary napisał(a):
Gratulacje i napisz cos wiecej. Moze jakies fotki.
Dzieki
Tak zeby nie zamulac to:
Przejechalem 805km w osiem dni. Pierwsze trzy dni (80, 70 i 90km) byly najciezsze ze wzgledu na porywisty wiatr i "angielska pogode". Pozniej nadrobilem i wyszla srednia +/- 100km dziennie.
Planowalem trzymac sie jak najblizej lini brzegowej, ale ze wzgledu wyzej wspomniany wiatr, zmienilem plany i odjechalem troche od morza.
Nocowalem na polach namiotowych (koszt od £8 do £20). Jest ich duzo na trasie.
Wyjezezdzalem w trase kolo dziewiatej rano - po osuszeniu rzeczy, namiotu, naladowaniu telefonu, power banku etc, a noclegu zaczynalem szukac po godzinie 18-stej wieczorem.
Przed wyjazdzem duzo czytalem o wyprawach rowerowych, sprzecie, przygotowaniach etc. Na chwile obecna wiem ze musze poprawic kilka rzeczy:
- najwazniejsza to "zrodla energii" i nawigacja. Z tymi dwoma mialem najwiecej problemu i zmarniowalem bardzo duzo czasu.
Nastepnym razem zabiore dodatkowe dwie baterie, jeden (dobrej jakosci) power bank, nawigacje GPS i lepsze mapy. Nie zapomne o takiej przejsciowce kampingowej, ktora mozna podlaczyc do kontaktow na polu kampingowym (taka okragla) jak i ladowarki ktora mozna podlaczyc do gniazdka na golarke - zaoszczedzi mi to kilka godzin dziennie, ktore bede mogl przeznaczyc na zwiedzanie ciekawych miejsc na trasie, bo tym razem nie mialem na to czasu z powyzszych powodow.
- zroznicowanie terenu (troche o tym zapomnialem) Dorset, Devon i Kornwalia tak mi daly w kosc, ze mialem dosc. Ostry zjazd i zaraz ostry podjazd, ostry zjazd i ostry podjazd, ostry......
Duzo, naprawde duzo kilometrow musialem pchac rower pod gore.
- kierunki wiatrow

Jakbym to wczesniej wiedzial to zaczal bym wycieczke od Lands End i zakonczym na Botany Bay, a z wiatrem na plecach przejechal bym trase w ciagu trzech, czterech dni.
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Podsumowujac to bylo swietnie. Nogi troche bola, ale bedzie dobrze.
Juz mysle o kolejnej podrozy

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Dyzio_w_podrozt</i> 09-07-2016 12:59 ]
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.