Str 4 z 8 |
|
---|---|
ie2ox4-b | Post #1 Ocena: 0 2014-08-31 17:20:54 (11 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 27-05-2014 Skąd: Oxford |
Pięknie podrobiłaś zdjęcia. Kiedyś to nazywało się retuszem. Takie zdjęcie z fotoszopa to tak jak dziewczyna z sexszopa...
|
Post #2 Ocena: 0 2014-08-31 17:52:27 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Kasia_red | Post #3 Ocena: 0 2014-08-31 17:59:13 (11 lat temu) |
Z nami od: 10-07-2009 Skąd: Londyn |
Manka, ja od paru miesięcy się zbieram do publikacji zdjęć z Gruzji, byłam w zeszłym roku w październiku i zakochałam się miłością ogromną. Uwielbiam Gruzję, teraz wybieram się do Gruzji i Armenii. Piękny kraj, pełen kontrastów, obawiam się, że z każdym rokiem będzie inny, coraz bardziej podporządkowany turystyce.
Poznałam sporo Gruzinów, chciałam się uczyć gruzińskiego, na razie opanowałam tylko alfabet. Marzę o tym, żeby wynająć na końcu świata w Uszguli jakiś dom i pomieszkać tam z pół roku... Czekam na cd opowieści i zdjęcia ![]() Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|
Post #4 Ocena: 0 2014-08-31 18:01:42 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
malinowka | Post #5 Ocena: 0 2014-08-31 18:43:50 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
a niech Was, drogie Panie gęś kopnie! Jeszcze parę takich fotek i zmienię drastycznie swoje plany urlopowe
![]() A jakieeś info praktyczne? Lepiej jechać na zorganizowaną imprezę, czy na własną rękę? Ceny? Jaka tam w ogóle waluta jest? " Płakać trzeba w spokoju. Tylko wtedy ma się z tego radość."
|
|
|
Kasia_red | Post #6 Ocena: 0 2014-08-31 19:11:46 (11 lat temu) |
Z nami od: 10-07-2009 Skąd: Londyn |
Cytat: 2014-08-31 18:43:50, malinowka napisał(a): a niech Was, drogie Panie gęś kopnie! Jeszcze parę takich fotek i zmienię drastycznie swoje plany urlopowe ![]() A jakieeś info praktyczne? Lepiej jechać na zorganizowaną imprezę, czy na własną rękę? Ceny? Jaka tam w ogóle waluta jest? Ja nigdy nie jechałam na urlop zorganizowany, zawsze na własną rękę. Leciałam z Polski, z Katowic, ale WizzAir lata też z Warszawy. Za bilety do Kutaisi (do tej pory jedyna destynacja dla tanich lotów z PL) dla dwóch osób zapłaciłam ok. 600 zł. Walutą w Gruzji jest lari (GEL). W zeszłym roku 1 lari to było ok. 2 PLN, obecnie widzę, że to ok. 1,83 PLN. Ceny - tanio. Najdroższe były noclegi (relatywnie najdroższe, bo i tak bardzo tanie). Płaciliśmy ok. 50-100 lari za nocleg ze śniadaniem i obiadokolacją dla dwóch osób. Cena zależała od tego, czy nocowaliśmy w hotelu, tamtejszym odpowiedniku agroturystyki, czy u zwykłych Gruzinów. Preferowaliśmy tę ostatnią opcję, dzięki temu mogliśmy poznać gruzińskie realia "od kuchni" (zawsze jak się da, to szukamy takich opcji). Po Gruzji najwygodniej podróżować marszrutkami, czyli busami - są b. tanie, wszędzie docierają, często jeżdżą. Można też wypożyczyć samochód, ale to opcja dla kamikadze - kierowcy w Gruzji jeżdżą ekstremalnie źle. Tysiąc razy gorzej niż np. w Rumunii. Na kilka dni wypożyczyliśmy auto - obowiązkowo z kierowcą i obowiązkowo 4x4, bo sami nie odważylibyśmy się tam jeździć, a poza tym do miejsc na odludziu można dojechać tylko samochodami z napędem na cztery koła. I to była dosyć droga przyjemność, bo za dzień płaciliśmy ok. 150-200 lari, w zależności od tego, jak udało mi się wynegocjować. Gruzini rzadko znają angielski. Po angielsku można się dogadać w Tblisi, i to nie wszędzie. Młodzi ludzie częściej znają angielski, starsi ni w ząb - za to są biegli w rosyjskim. Młodzi z kolei nie. Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|
malinowka | Post #7 Ocena: 0 2014-08-31 19:39:14 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Dziękuję Kasiu za informację. Ja też wolę jeździć na własną rękę. Ech romarzyłam się
" Płakać trzeba w spokoju. Tylko wtedy ma się z tego radość."
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2014-08-31 19:43:18 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2014-08-31 16:40:13, MankaBanka napisał(a): Dziekuje wszystkim za slowa uznania i ciesze sie ze sie zdjecia podobaja,uczciwie przyznaje ze sa podciagane fotoszopkiem,jeden z moich mistrzow,o ktorego min byla awantura na temacie "nasze zdjecia"polecil mi program na ktorym sam obrabia swoje zdjecia,wynalazek przedni ![]() CDN ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>MankaBanka</i> 31-08-2014 16:44 ] Zobaczysz jaka będzie zmiana, zdjęcia bardziej naturalne i mniej roboty w szopie ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #9 Ocena: 0 2014-09-01 03:43:53 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #10 Ocena: 0 2014-09-01 13:22:59 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|