Cytat:
2014-10-12 14:52:30, MankaBanka napisał(a):
Super,fajnie ze sie wam udaly wakacje

Spotkaliśmy na lotnisku angielskie małżeństwo, które mieszka tylko jakieś 3 mile ode mnie

Podpowiedzieli nam trochę trików. Podczas podróży na Majorkę moja dziewczyna musiała zapłacić za 15kg walizkę, która szła do luku 30 funtów, a w drodze powrotnej się bez tego obeszło. Po prostu ta Angielka jej powiedziała "postaw ten swój bagaż na wagę i nie pytaj się, czy masz płacić." 30 funtów do przodu

Wcześniej nam powiedziała, że dużo pieniędzy można zaoszczędzić rezerwując hotel osobno na stronie hotels4you, osobno transfery i osobno loty na stronie przewodnika i że zawsze wybierają opcję all inclusive. Z lotniska też można dostać się autobusem: najpierw do Palmy, a potem do Magaluf innym autobusem. Jednakże u nas by taki numer nie przeszedł, bo nasz samolot przyleciał bodajże o 23:30 i nie zmieścilibyśmy się w czasie. Taksówka to 37-38 euro, więc w przypadku 4 osób jest sens. Z tym małżeństwem to czysty przypadek, bo zdecydowałem, że będziemy wracać taksówką, a nie czekać na transport. Samolot był o 19:15, a nasz autobus miał po nas przyjechać o 16:20 (+/- 10min). Potem nie wiadomo, ile by jechał, bo to zależne od ilości klientów w innych hotelach. Powiedzmy by przyjechał na lotnisko o 17:30 i zostałoby 1:45h do odlotu. Zdecydowanie mi taka opcja nie pasowała, bo nie znałem lotniska i nie wiedziałem, jakich się spodziewać kolejek przy stanowisko Monarcha. Dlatego 37 euro poszło na taxi, ale to na pół, a to małżeństwo zaoszczędziło mojej dziewczynie kilkadziesiąt euro opłaty bagażowej plus podpowiedziało dużo fajnych rzeczy, więc to duża oszczędność na przyszłość
Cytat:
Poprosze o foteczki

Widzę problem w przeskalowaniu kilkuset fotek z rozmiaru 10mb do powiedzmy 1mb i załadowaniu ich gdzieś na serwer z fotkami. To kilka godzin roboty.
Cytat:
My jedziemy za niedlugo,mamy all i samochod wypozyczony wiec bedzie oki,ciesze sie ze pogoda dopisala

Dzięki, to małżeństwo nam powiedziało, że mieliśmy pogodę z lipca i ceny z października, więc po prostu było to dużo szczęścia, bo wg nich normalnie teraz temperatura wynosi 20-21 stopni. Z resztą wg accuweather.com, niedługo nastąpi kilkustopniowy spadek temperatury.
[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 12-10-2014 15:33 ]
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better