Str 14 z 16 |
|
---|---|
nEUROn | Post #1 Ocena: -1 2016-09-05 17:29:00 (9 lat temu) |
Z nami od: 09-10-2015 Skąd: UK |
Odezwała się wychowująca dzieci bezstresowo.
Rozumiem że jak dzieci twoje czy czyjeś plują na innych to dostajesz orgazmu z zachwytu. Może dzieci powinni mieć ci co potrafią je ogarnąć. Bo często mają je ci co są mniej ogarnięci niż ich własne dzieci zważywszy na wiek. |
gosian | Post #2 Ocena: +1 2016-09-05 17:42:37 (9 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Weź człowieku wyluzuj. ..
Nie masz zielonego pojęcia jak wychwuje swoje dzieci. Moje dzieci były i są dość grzeczne w samolocie ale rozumiem, że dziecko może płakać lub krzyczeć podczas lotu. Każdy reaguje inaczej na zmianę ciśnień itd. ..i nigdy by mi do głowy nie przyszło żeby którekolwiek wystawić przez okno. A co do kopiacych w fotel dzieci, to myślę że to wina rodziców a nie samych malcow. Może zwyczajnie wystarczy poprosić rodziców o zwrócenie dziecku uwagi. . No ale jak reagujesz w taki sam sposób jak mi odpisales , to ja najchętniej też bym kopała twój fotel. ..gbur i tyle z Ciebie. Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
nEUROn | Post #3 Ocena: 0 2016-09-05 17:56:27 (9 lat temu) |
Właśnie tu masz racje, źle reaguje na zmianę ciśnienia i nie lubię jak wtedy ktoś mi kopie w fotel.
Co do mojej reakcji to sobie dodałas. Ja opisałem marzenia w sytuacj kiedy personel zwraca uwagę matce a ona nie potrafi okiełznać dzieciaka. Ciekawe czy luk bagażowy ma regulowane ciśnienie? A w ogóle to o co ci chodzi bo my piszemy o Majorce i odczuciach. Jak szukasz zaczepki to akurat mam wolne i mogę pisać. Co do wychowania dzieci gdyby wszystko było ok u ciebie to nożyce by się nie odezwały. |
gosian | Post #4 Ocena: 0 2016-09-05 18:11:06 (9 lat temu) |
Ok, masz rację na temat wychowania moich dzieci
![]() Życzę miłego pobytu na Majorce i żeby Twój lot był spokojny,relaksujący bez krzyczących dzieci ![]() Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
nEUROn | Post #5 Ocena: 0 2016-09-05 18:21:08 (9 lat temu) |
A dziękuję.
Zapłaciłem za spokojny lot bez latających pampersów na wysokości zagłówków i mam nadzieję że taki będzie. A wracając nie tak do Majorki a do tapas to będąc w Madrycie im bliżej centralnych placów tym gorsze jedzenie. Hotel polecam to Catalonia Puerta del Sol a jedzenie to w Taberna Alhambra. Wpisując nazwę tej tawerny w googla można zobaczyć co serwują . Mniam. Co do zwiedzania to muzeum Van Gogh podstawa chyba i stary dworzec kolejowy a w środku ogród tropikalny i chmara żółwi czerwonolicych. ![]() ![]() ![]() ![]() A jeszcze restauracja Corral De La Moreria i pokaz flamenco. ![]() ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: nEUROn 05-09-2016 18:46 ] |
|
|
SweetLiar | Post #6 Ocena: 0 2016-09-05 21:01:59 (9 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2016-09-05 16:35:48, gosian napisał(a): Cytat: 2016-08-27 07:08:25, nEUROn napisał(a): (...) A co do lotu. moim marzeniem to brak wyjących dzieciaków na pokładzie. Ostatni lot na Majorkę to dzieciak wyjący za moim fotelem albo kopiący w oparcie. Dobrze ze okna są nie otwierane bo doleciał by na miejsce wystawiony na zewnątrz. ...nic prostszego. Leć prywatnym samolotem. Przynajmniej nie będziesz miał ochoty wystawiać kogoś za okno ![]() Ręce mi opadły do samych kolan jak przeczytałam twój komentarz... Żeby nie było off top, też wkrótce lecę na Majorkę, ale... Kiedyś było tak, że rodzice wychowywali dzieci, a dziś pozwalają im na wszystko. Walenie w fotel, darcie się pięciolatka, rzucanie frytkami dookoła? Wolna jazda. Po co zajmować się dzieckiem kiedy ono zajmie się samo sobą? I jeszcze można innym rodzicom powiedzieć, żeby wynajęli własny samolot, pociąg czy autokar, jaśnie Państwo się znaleźli, chcą mieć spokój w przestrzeni publicznej!!! To dopiero fanaberia! [ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 05-09-2016 21:05 ] Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
gosian | Post #7 Ocena: 0 2016-09-05 21:20:02 (9 lat temu) |
Dokładnie tak jak napisałaś. .fanaberia. .. Każdy kto wsiada do samolotu musi sobie zdawać sprawę że mogą lecieć dzieci, które różnie reagują na lot. I ja nie piszę o tych wrzeszczacych pięciolatkach którymi rodzice sie nie zajmują. ..Napisałam odnośnie postu o "wyjacych dzieciakach" jak je nazwał neuron. NIE wszystkie dzieci są źle wychowane.
W czwartek wracałam z Polski i przez tyle lat co latam nigdy nie miałam takiego lotu. Mój 7 latek ledwo się powstrzymywal żeby nie krzyknąć i to nie z braku wychowania, tylko z powodu turbulencji i zmiany ciśnień. .. to był najgorszy lot. Owszem, zdarzają się rodzice tacy, którzy nie przejmują się swoimi dziećmi podczas lotu. Ale nadal twierdzę że jest ich mniejszość i wrzucanie do jednego worka wszystkie dzieci i ich rodziców jest idiotyczne. Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
Aquario | Post #8 Ocena: 0 2016-09-05 23:02:39 (9 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 23-03-2016 Skąd: Wolver |
Cytat: 2016-09-05 12:42:51, nEUROn napisał(a): Już tylko tydzień. O tej samej porze będę wcinał tapas, paella i popijał sangria, miejscowe wina i san miguel. ...co prawda nie lece na Majorke, ale do mojego urlopu juz tylko dwa tygodnie za dwa tygodnie o tej porze, bede mam nadzieje, popijal Tequile... w Cancun ![]() |
nEUROn | Post #9 Ocena: 0 2016-09-06 08:04:25 (9 lat temu) |
Cytat: 2016-09-05 23:02:39, Aquario napisał(a): Cytat: 2016-09-05 12:42:51, nEUROn napisał(a): Już tylko tydzień. O tej samej porze będę wcinał tapas, paella i popijał sangria, miejscowe wina i san miguel. ...co prawda nie lece na Majorke, ale do mojego urlopu juz tylko dwa tygodnie za dwa tygodnie o tej porze, bede mam nadzieje, popijal Tequile... w Cancun ![]() To troszkę masz kawałek drogi. Z chęcią bym tak daleko poleciał tylko trzeba by było na wakacje brać dodatkowe dni na podróż a nie mogę. ![]() Tylko pilnuj walizek w powrotnej drodze na lotnisko żeby ci nie zrobili dowagi. ![]() |
Post #10 Ocena: 0 2016-09-06 09:19:35 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|